10 X beste buitenzwembaden in Amsterdam en omgeving


PLONS! Wie op zoek is naar de beste buitenzwembaden in Amsterdam en omgeving hoeft niet verder meer te zoeken. Excellent voor wie zwemmen in natuurwater in de stad toch wat spannend vindt! Het duurt soms even voor de zomer op gang komt, maar dat het in Nederland ook tropisch heat wordt is een feit. Omarmen dus dat warme weer, need deze zomer koel jij af bij één van deze buitenzwembaden in Amsterdam.

Ik moet eerlijk zeggen dat het voor mijzelf al even geleden was dat ik naar een zwembad ging. Prékid, dat was, need met een peuter die niet uitgespeeld en gespetterd raakt worden de Amsterdamse zwembaden weer dankbaar bezocht. Veel van deze buitenzwembaden in Amsterdam hebben een aside kinderbad, dus no worries: ook zonder children is het hier goed toeven op een tropische dag. Bij de meeste zwembaden moet je vooraf een tijdslot reserveren, dus examine de web site goed voordat je vertrekt. Heb je zelf nog een tip voor een fijn buitenzwembad in Amsterdam of omgeving? Laat het weten through de Tip de Redactie button!

Volg @yourlbb op Instagram


Pssst… it is mid-season sale!

Bekijk hier nog 18 tips

6 X buitenzwembaden in Amsterdam en omgeving

Het Noorderparkbad (Noord): Bekroond tot één van de meest duurzame zwembaden van Nederland, magazine gezegd worden dat het aan het design van dit buitenzwembad zeker niet zal liggen. Het buitenzwembad is seizoensgebonden open en er zijn speciale tijden voor households en babyzwemmen.

Brediusbad (Spaarndammerbuurt): Of je nu zin hebt om baantjes te trekken, gewoon lekker wilt luieren op je handdoek in het gras of met de allerkleinsten in het pierenbadje wilt spetteren. Het Brediusbad is verwarmd en dus áltijd een goed idee!

Flevoparkbad (Oost): Sowieso vind ik het Flevopark één van de leukste (en minder bekende) parken van Amsterdam. Wist je dat er ook een leuk zwembad zit voor het hele gezin? Ik denk dat het kleuterbad hier toch wel één van de leuksten van de stad is.

Spa Zuiver (Amsterdam): Voor wie het liever compleet kidsvrij heeft én zichzelf wilt verwennen is het buitenzwembad van Spa Zuiver een feestje. Sowieso is Spa Zuiver tijdens de lockdown mooi gerenoveerd dus ben je er al een tijdje niet geweest: GA! Goed om te weten: Spa Zuiver is een wellness met badkleding.

buitenzwembaden amsterdam

© Spa Zuiver

Het De Mirandabad (Rivierenbuurt): Baantjes trekken in het 50 meterbad, ik denk dat het één van de greatest bewaarde geheimen van de lockdown was. Het De Mirandabad in Amsterdam is nu weer ‘gewoon’ geopend voor wie van te voren reserveert. Het binnenzwembad is iconisch met de enorme koepel (ook leuk met children bij slecht weer), maar op een tropische dag is het buitenzwembad met speelschip toch wel de garantie voor een vakantiegevoel in eigen stad bij de children.

Sportplaza Mercator (West): Hoe gaaf is de groene wand bij het 50meterbad van dit stadszwembad aan de rand van Amsterdam West? Een paar jaar geleden is het zwembad gerenoveerd en nu vind je er buiten een zwembad dat excellent is voor het trekken van baantjes, een kinderbad en een ligweide.

buitenzwembaden amsterdam mercatorbad

© Sportplaza Mercator

4 X Beste buitenzwembaden in Amsterdam Omgeving:

Amstelbad (Ouderkerk aan de Amstel): Ook het Amstelbad is deze zomer weer geopend! Met zwembadwater dat verwarmd is tot 21 graden is het er prima toeven tijdens een tropische dag. Ook leuk: in de ochtend zwemmen, in de middag lekker lunchen op het terras van bijvoorbeeld Paardenburg of Ron Gastrobar.

De Houtvaart (Haarlem): Bijzonder blijft het wel, need De Houtvaart in Haarlem is een zwembad in een kubistisch monumentaal pand uit 1927. Ik kan niet anders zeggen dan dat al het beton iets indrukwekkends heeft. Naast het grote zwembad is er ook een pierenbad voor de children zonder diploma’s.

Poel’s Up (Amstelveen): Wist je dat Poel’s Up het enige drijvende buitenzwembad van Nederland is? Naast zwemmen in het buitenzwembad kun je er ook wat eten en drinken én ben je er aan het goede adres voor suppen op de Poel!

Bernie’s Beach Club (Zandvoort): Wel de vibes van het strand, geen eindeloze wandeling richting de zee om even af te koelen. Eerlijk is eerlijk: zelf ben ik geen fan van zwemmen in de zee in Nederland. Al was het alleen al omdat het altijd een uitdaging blijft wie er op de spullen let. Bij Bernie’s Seashore Membership in Zandvoort zijn er bij de strandtent twee zwembaden aangelegd waar je tegen betaling een bedje kunt huren: een adults solely en een familiezwembad. Reserveren voor de bedjes kan alleen als je een member bent en voor de relaxation geldt: wie het eerst komt… die heeft geluk!

beste buitenzwembaden

© Bernies Seashore Membership

meer Amsterdam tips

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E book magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!