10 X oesters in Amsterdam bij leuke eating places // Your Little Black E-book


Ben jij internet zo gek op oesters als ik? Tijd voor een lijstje met eating places in Amsterdam waar je lekker oesters kunt eten. Of je er nou één, twee of een half dozijn eet, oesters smaken altijd goed. Oké, soms zijn ze wat lastig te openen, maar it’s definitely worth the wrestle. En juist daar komen deze suggestions om lekkere oesters te eten in Amsterdam goed van pas, need ze worden gewoon voor je opengemaakt!

 adressen om oesters te eten in amsterdam

Natuurlijk vergezeld met een goed glas wijn of zelfs bijpassende bubbels. Wij vinden het misschien wel de lekkerste delicatesse uit de zee. Als voorgerecht, of gewoon bij de borrel. Het liefst eten we de oesters in Amsterdam tijdens een oyster completely satisfied hour als we ze voor een Eurootje naar binnen kunnen slurpen. Natuurlijk smaken ze het allerlekkerst in het seizoen en daarom hebben ik mijn favoriete adressen om oesters te eten in Amsterdam op een rij gezet!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

10 x oesters eten in amsterdam

George: bij de bistro van George weten we stiekem allemaal al wat we daar kunnen bestellen. De welbekende caesar salad, lobster, burgers en natuurlijk een bord vol oesters. Als je bij George binnenloopt voelt het toch internet alsof je in Parijs bent?

The Seafood Bar: deze topper magazine natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Met inmiddels 3 locaties in de stad zijn ze voor iedereen op fietsbare afstand 😉 Naast oesters hier natuurlijk ook nog veel andere vis- en schaaldieren. Ga jij voor de oesters, kreeft of fruits de mer? Dan alleen nog even kiezen welke wijn je daarbij drinkt. Erg leuk: op vrijdag kun je regelmatig oesters voor € 1,- bestellen! 

the seafood bar de pijp 600x450

The Seafood Bar

Brut de Mer: wil jij bourgondisch genieten? Dan is Brut de Mer aan het Gerard Douplein in De Pijp de aangewezen plek. Hier hebben ze oesters, bubbels en coquilles met bloemkool (verrassend lekker!). Schuif aan op het gezellige terras, bestel vooraf de oesters en je zit de relaxation van de avond goed!

Barricahet perfecte voorgerecht bij Barrica zijn natuurlijk oesters. Neem daarna vooral de steak tartare, deze is ook erg goed. Internet als alle anderen gerechten trouwens.

oesters in amsterdam

Meer restaurants in Amsterdam

Pesca: Nederlands eerste vistheater is Pesca. Je kunt zelf je visje uitzoeken bij de kraam en vervolgens geniet je van je drankje en wordt jouw maaltijd vers bereid. Natuurlijk mogen de oesters hier niet ontbreken! 

Stork: Stork vind je in een oud industrieel pand in Amsterdam-Noord. Van binnen een combine van stylish interieur en karakteristieke elementen. Op het menu een heel uitgebreide keuze aan oesters, maar ook andere schaal- en schelpdieren. En een prachtig uitzicht!

restaurant-stork-amsterdam-restaurant-amsterdam-noord

Stork

Mossel & Gin: Ook bij Mossel & Gin op het Westergasterrein krijg je wat de naam al doet vermoeden: mosselen en veel G&T’s. Maar natuurlijk ook hier nog veel meer dan dat. Op het menu ook ceviches, kreeft en oesters. Wat de oesters betreft, is er voor ieder wat wils: oesters naturel, oriental en hogwash!

Fyrre in Oost kun je heerlijk borrelen bij Fyrre aan de Javastraat. Je kunt er terecht voor drankjes en bites, denk aan bubbels en oesters. YUM! 

oesters in amsterdam

Fyrre

Visaandeschelde:  Visaandeschelde kan met verve de visparel van Oud-Zuid genoemd worden. Ga je hier eten, dan zijn de gerechten niet alleen een sensatie voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Internet kleine schilderijtjes. Op het menu niet alleen de klassieke fines de claire, maar gegratineerde of gebakken oesters.

Viscafé De Gouden Hoekgeen zin in chique gedoe maar een lekker, betaalbaar visje? Ga dan naar Viscafé de Gouden Hoek op loopafstand van het Westerpark. Je kunt er terecht voor fish & chips, of een oerhollandse garnalenkroket en dus ook voor oesters. 

oesters in amsterdam

Viscafé de Gouden Hoek

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E-book magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!