10 x plekken om te picknicken in Amsterdam // Your Little Black Ebook


Heb jij al een picknickdate gepland met vrienden? Leg verschillende kleedjes neer op 1,5 meter afstand van elkaar en geniet van het mooie weer. Natuurlijk zijn de bekende parken leuk voor een picknick in Amsterdam, maar soms loont het om even iets verder te kijken en is het further leuk om ergens heen te gaan waar je misschien minder vaak komt. Veel plezier als jij binnenkort gaat picknicken in Amsterdam!

Volg @yourlbb op Instagram

10 x fijne plekken om te picknicken in amsterdam

Westerpark: Ga met je kleedje aan het water bij het Westerpark zitten. Pluspunt: het Westerpark is een van de weinige parken in Amsterdam waar je nog magazine BBQ’n, dus ik zou zeggen: zet die BBQ aan en get pleasure from!

Het Vondelpark: Groot en waarschijnlijk druk op de grote weides, maar er is altijd wel een rustig plekje te vinden als je web wat verder fietst. Het leuke aan het Vondelpark is dat er altijd iets te zien is. Lekker mensen kijken dus. Laat die lange zomeravond maar beginnen.

Flevopark: Misschien niet het meest bekende park, maar echt een bezoek waard. Je kunt hier heerlijk aan het water picknicken en onder de bomen wat schaduw vinden.

Amstelkwartier: Dit blijft toch wel één van mijn favorieten waar je heerlijk zit met uitzicht op de bootjes die langsvaren over de Amstel. Ga vroeg voor een goed plekje, need deze picknick spot wordt steeds populairder.

’t Twiske: Het is een stukje fietsen (en stiekem ook niet in Amsterdam) maar dan heb je ook iets. Ontsnap hier aan de drukte van de stad en geniet midden in de natuur. Ga vroeg zodat je niet in de volle zon hoeft te fietsen, en ga in ’t Twiske aan het water zitten met een welverdiend drankje.

Oosterpark: Ook in het Oosterpark magazine je nog barbecueën. Kom met je picknickmand vol vlees, groente en vega balletjes die je op de Dappermarkt hebt opgepikt en BBQ-en maar!

Amstelpark: Je kunt ook naar Amsterdam Zuid om te picknicken in het Amstelpark. Ze hebben hier een treintje waar je in kunt zitten en die je door het park rond rijdt. Calm down en geniet van het zomerzonnetje. Voor de youngsters ook leuk om even naar de kinderboerderij te gaan.

Het Amsterdamse Bos: Picknick banken, meren waar je in kunt zwemmen (en afkoelen!) en zes openbare BBQ’s. Dit klinkt nu al als je perfecte spot om te picknicken in Amsterdam. Ga lekker op de fiets en maak er een dagje uit van.

Sloterplas: Als het heat is, is het ook wel fijn om te picknicken in de buurt van (zwem) water, zodat je even kunt afkoelen. En dat kan bij de Sloterplas! Zwembroek aan, eten mee en you’re good to go. Zin in speciaal biertjes? Ga naar Lodge Buiten, daar hebben ze genoeg keuze.

Oeverpark: Neem vanaf centraal station het pontje naar het Buikslotermeerplein en je bent zo op een fijne picknick spot! Naast het EYE is een groot grasveld aan het water waar je fijn kunt zitten en kunt genieten van het uitzicht op de skyline.

Store hier handige necessities voor tijdens het picknicken

Van hyperlinks naar rechts met de klok mee: Cobb Pro Houtskool BBQ // Picknick kleed //  Weber go-anywhere houtskool BBQ // Picknickmand voor 4 personen // Zwarte Coolerbag// Bamboe bestek set

PINTEREST PIN & SAVE

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Ebook thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of iets anders Coronaproofs? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!