11 tips // Your Little Black Book


Warme chocolademelk is in de wintermaanden echt onze guilty pleasure. Liefst met heel veel slagroom en wat cacaopoeder erop gestrooid. Opwarmen bij een gezellig koffiebarretje waar ze eigengemaakte chocolademelk schenken: beter kan niet als je het ons vraagt. Of misschien wel! Als je er bijvoorbeeld zoiets lekkers bij kunt bestellen als bij Pluk dit winterseizoen.

Benieuwd waar je ons deze winter regelmatig kunt vinden voor warme choco? In dit lijstje heb ik 9 hotspots voor warme chocolademelk in Amsterdam op een rij gezet. Enjoy!

Alles voor de kerstboom…

Bekijk hier nog 8 tips

Volg @yourlbb op Instagram

12 X de lekkerste warme chocolademelk in Amsterdam

Chocolátl: Bij deze zaak midden in de Jordaan focussen zich op het verkopen van overheerlijke chocolade repen. Groot voordeel is dat ze deze repen ook als chocolade melk verkopen en jij hier van kan genieten!
Hazenstraat 25-A, Amsterdam 

Pompadour: Naast de kleine taartjes, bonbons en al het ander lekkers wat ze in de vitrine hebben liggen, kun je in de tearoom ook een lekkere warme kop chocolademelk bestellen. Verwen jezelf een beetje extra met een taartje en een drankje.
Huidenstraat 12, Amsterdam 

Kessens: Na een lekkere wandeling door de stad kun je bij Kessen terecht voor een goed ontbijtje, een lekkere lunch of voor een borrel momentje. Maar het beste is natuurlijk de warme chocomelk die op de kaart staat.
Rozengracht 24, Amsterdam 

Ree7: Zeker tijdens de wintermaanden voelt Ree7 als een warme deken als je er binnen stapt. Ik kan deze ontbijt en lunch hotspot niet verlaten zonder een stuk worteltaart en warme chocomelk als het koud is. En had ik al gezegd dat ze een hot choco freakshake hebben dit seizoen?
Reestraat 7, Amsterdam 

Koffie ende Koeck: Houd je net als ik van slagroom maar kun je het bijna nergens bestellen omdat jij vegan bent? Goed nieuws! Bij deze hotspot betel je de lekkerste warme chocolademelk mét vegan slagroom.
Haarlemmerweg 175, Amsterdam 

Café Jaap: Na een rondje schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan krijg je net als ik vast zin in een warme chocolademelk. Bij Café Jaap ben je dan aan het goede adres.
Radioweg 64, Amsterdam 

Moods Coffee Corner: Bij dit kleine, verstopte zaakje in de Jordaan kun je niet alleen terecht voor lekkere koffie, maar ook voor heel goede warme chocolademelk. Zo kun je kiezen uit 32 smaken en toppings toevoegen zoals een karamelraster en mini-marshmallows!
Lindengracht 249, Amsterdam 

Metropolitan Deli: Deze deli is heaven voor de chocola-fans onder ons! De bonen branden ze er zelf en in je wintermaanden kun je er een mok pure chocolademelk drinken. Bizar lekker van smaak! Tip: probeer de chocolademelk met een shot rum er in.
Warmoesstraat 135A, Amsterdam 

Chocolate Company: Ga je met de trein en heb je nog wat tijd te doden op het station? Midden op Amsterdam Centraal vind je een winkel van de Chocolate Company. Hier kun je kiezen uit meer dan vijftig soorten chocolade voor je warm chocolademelk. Wij gaan ons best doen ze deze winter allemaal een keer te proeven!
Stationsplein 17B, Amsterdam 

Scandinavian Embassy: Bij deze Scandinavische hotspot in de Pijp mag je zelf kiezen hoeveel procent cacao je in je chocolademelk wilt. Daarnaast schenken ze (meestal!) met latte art. Dus verwacht de leukste creaties als je geluk hebt.
Sarphatipark 34, Amsterdam 

Pluk Amsterdam: Ben je in de Negen Straatjes aan het shoppen? Loop dan binnen voor een kop warme choco bij Pluk! Kun je direct een leuk cadeau voor iemand meenemen of een exemplaar van mijn boek scoren dat daar verkocht wordt. En bestel er één van deze lekkere en te cute kerstmacarons of donuts bij. Bijna te mooi om op te eten!
Reestraat 19, Amsterdam

Geniet lekker van je warme chocolademelk in Amsterdam!

meer Amsterdam tips

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!