11 x Idea shops in Amsterdam voor mannen // Your Little Black Ebook


Amsterdam telt verschillende te gekke concept stores maar eerlijk is eerlijk: het merendeel is gericht op de vrouwelijke bezoeker. Maar die man, die wilt natuurlijk ook wat! En dus hebben we weer eens rondgevraagd, gespeurd en gescout om ons lijstje met de beste idea shops voor mannen in Amsterdam een replace te geven. Speciaal voor iedereen die deze maand op zoek is naar een bijzonder cadeau voor die goede vriend of zichzelf. Ben jij een mannelijke lezer en heb je zelf nog een tip? Laat het dan weten through de TIP button onderaan dit artikel!

Volg @yourlbb op Instagram


11 X de leukste idea shops in amsterdam voor mannen

Tenue de Nimes: Deze idea retailer heeft inmiddels al twee vestigingen in Amsterdam, op de Elandsgracht en de Haarlemmerstraat. En dit is een winkel waar je zeker je lover mee naartoe wilt nemen! Neem een kijkje op de website en webshop voor een eerste indruk.
Elandsgracht 60 & Haarlemmerstraat 92, Amsterdam – tenuedenimes.com

Afura Amsterdam: Op zoek naar nieuwe sneaker, een sweater of een mooi fotoboek voor op de koffietafel? Bij Afura zit je aan het juiste adres. Neem een kijkje op de web site en ontdek welke nieuwe producten er worden uitgelicht.
Vijzelgracht 13, Amsterdam – afurastore.com

Stüssy: Van shirtjes tot sunnies, tassen en petjes bij Stüssy kan je terecht voor de stoerste mannen goodies. De winkel is groot en open ingericht waardoor je makkelijks langs al de rekken vol leuke kleding loopt.
Zeedijk 22,  Amsterdam – stussy.com

Concrete store: Vlak bij de Dam is deze gave conceptstore te vinden. Voor mannen een echt walhalla om heen te gaan omdat er van alles te vinden is. Neem vooral een kijkje tussen de muziek en echte mannen toys die er te koop zijn.
Spuistraat 250, Amsterdam- concrete.nl

We are labels: Naast kleding en accessoires kan je bij We’re labels ook hele leuke necessities voor in huis kopen. Op zoek naar een cadeautje voor je vriend/neef/broer of vader? Dan ga je in één van de 6 shops zeker wel wat leuks vinden. Leuk weetje: Er is ook een We’re labels males, speciaal voor alleen mannen.
Utrechtsestraat 36, Amsterdam- wearelabels.com

Concrete Matter: In de Haarlemmerbuurt vind je Concrete Matter waar je wereldbollen, veldflessen, reisgidsen, pennen en klassieke scheermessen kunt kopen. In deze idea retailer heb je het gevoel alsof je in een wereldreiziger bent, omringt door antieke meubels en classic producten.
Gasthuismolensteeg 12, Amsterdam – concrete-matter.com

ABOUT.: Een idea retailer waar vogue liefhebbers hun geluk niet op kunnen! Hier ga je naar toe om je garderobekast eens flink aan te vullen. En leuk: terwijl je shopt kun je sappen drinken van Juice Brothers, koffie van Stooker en thee van Crusio. Wat je hier verder nog kunt tegenkomen is kunst, te gekke boeken en verzorgingsproducten. Ja: allemaal voor de man!
Haarlemmerdijk 20, Amsterdam – aboutlifestyle.nl

Concept store mannen Six & Sons

Idea retailer mannen Six and Sons

Meer idea shops in Amsterdam voor mannen

Six and Sons: Deze twee-verdieping grote idea retailer verkoopt hele toffe classic gadgets: van (mannen) kleding en servies tot oude landkaarten. Bij Six and Sons kun je trouwens gelijk een bakje koffie drinken. Als je er toch bent!
Haarlemmerdijk 31, Amsterdam – sixandsons.com

Les Deux Frères: Les Deux Frères vind je inmiddels op maar liefst twee locaties hartje centrum: op de Rozengracht en in de Gasthuismolensteeg. In beide winkels verkopen ze ontzettend mooie mannenkleding en uiteraard bijpassende accessoires. Goed om te weten: verscheidene merken die ze hier verkopen zul je niet zo snel bij andere winkels vinden. Je komt dus ook nog eens met iets heel unieks thuis!
Meerdere locaties, Amsterdam – lesdeuxfreres.nl

Property Of …: De retailer doet je waarschijnlijk een beetje denken aan een bar uit de jaren twintig. Heel stijlvol en ietwat chique. Maar wat je kunt kopen bij Property Of… zijn mooie tassen en accessoires die good passen bij jou als je houdt van city life-style gadgets.
Herenstraat 2 & Utrechtsestraat 18, Amsterdam – thepropertyof.com

Baskèts: Hier verkopen ze kleding, maar je gaat hier toch vooral heen voor de verschillende soorten sneakers. Ze hebben die sneakers overigens ook voor vrouwen, dus kun je zelf ook meteen even rondkijken. Ze hebben een vestiging in de Jordaan en in De Pijp.
Elandsgracht 57 & Gerard Doustraat 96, Amsterdam – baskets-store.com

Wil jij nog iets bijzonders kopen voor je lover, vriend of voor jezelf? Bij deze idea shops voor mannen in Amsterdam ga je sowieso slagen voor een uniek cadeau!

Concept stores mannen Baskèt

©Baskèts amsterdam

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!