12 X hotspots aan het water in Amsterdam // Your Little Black Guide


Wat mij betreft magazine de lente en de zomer niet lang genoeg duren. Al was het alleen maar omdat het bij de hotspots aan het water in Amsterdam die je in dit lijstje vindt altijd goed toeven is. Van finer eating, tot een plek voor een biertje en een bitterbal en van kidsproof tot excellent om met vrienden af te spreken. Bij deze eating places en cafés in Amsterdam heb je uitzicht op het water en krijg ik zelf altijd dan instantaneous vakantie-in-eigen-stad gevoel. Take pleasure in!

Volg @yourlbb op Instagram

12 X favoriete hotspots aan het water in Amsterdam

Bam Boa: Bij Bam Boa zit je de hele dag heerlijk op het terras met de voeten in het zand. Maar zeker aan het eind van de dag als de zon verdwijnt achter de huizen dan krijg je hier echt een vakantiegevoel terwijl je de tafel vol hebt staan met lekkere gerechten om te delen een fles rosé.
Weesperzijde 135, Amsterdam – bam-boa-amsterdam.com

Bam Boa

© Bam Boa, Amsterdam

Waterkant: Dit blijft een favoriet om af te spreken met vrienden. Helaas door Covid zal het nog wel even duren voordat we weer met de benen over de kade zelf een plekje mogen uitzoeken, maar geloof mij als aan de picknicktafels je koude biertje met fusion bitterhappen minstens zo goed smaakt.
Marnixstraat 246, Amsterdam – waterkantamsterdam.nl

Waterkant amsterdam

© Waterkant Amsterdam

PLLEK: YESSSSSS, het was even spannend… maar ze mogen nog een tijd blijven op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Kidsproof, een tikje alternatief en daardoor altijd laidback. Bij Pllek is het altijd gezellig en daarom komen we er al sinds de opening steeds weer terug.
T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam- pllek.nl

Pllek amsterdam

© PLLEK, Amsterdam

Cafe Lennep: Deze is er één om te onthouden in de categorie biertjes drinken met een uitgebreide borrelplank op tafel. Iets uit de loop van de drukke hotspots en daardoor is er vaak nog wel een plekje te bemachtigen.
Jacob Van Lennepkade 334, Amsterdam – cafelennep.nl

Cafe Lennep

© Cafe Lennep, Amsterdam

Noorderlicht Café: Een klassieker in Noord waar de sfeer nog echt als Noord voelt. We kijken uit naar het second dat er weer eens een bandje magazine optreden voor publiek! In de avond voelt het er bijna als een pageant, overdag is het er ook prima toeven met de youngsters.
NDSM-Plein 102, Amsterdam – noorderlichtcafe.nl

Noorderlicht cafe

© Noorderlicht Cafe, Amsterdam

Café de Ceuvel: Begint je een patroon op te vallen dat veel van de hotspots uit dit lijstje in Amsterdam Noord te vinden zijn? Bij Café de Ceuvel heb he echt het idee dat je een verborgen plek hebt ontdekt. Een beetje zoals de vrijhavens aan de Spree in Berlijn, maar dan gewoon in Amsterdam.
Korte Papaverweg 4, Amsterdam – deceuvel.nl

Cafe de Ceuvel Amsterdam

© Café de Ceuvel, Amsterdam

Hangar: Voetjes in het zand, lekker eten en open van lunch tot diner. We kijken er ontzettend naar uit om hier wee een keer te eten met vrienden en daarna met het zand nog tussen de tenen weer op de pont te stappen naar KNSM-Eiland. De shortcut voor iedereen die web als ik aan de Oostkant van Amsterdam woont.
Aambeeldstraat 36, Amsterdam – hangar.amsterdam

Hangar-amsterdam

© Hangar, Amsterdam

Hannekes Boom: Man man man, wat mis ik de avonden zoals die alleen bij Hannekes Increase lijken te bestaan. Inmiddels zijn we zo gewend aan deze plek in Amsterdam, dat je bijna zou vergeten hoe uniek het er eigenlijk is. Standtent-vibes pal naast het Centraal Station in Amsterdam. Als je er al een tijd niet bent geweest, zet Hannekes dan maar weer een keer op je to-re-visit-list voor deze zomer!
Dijksgracht 4, Amsterdam – hannekesboom.nl

Meneer Nieges: Precies ver genoeg uit het Centrum om het gevoel van rust te hebben, maar stiekem toch op loopafstand van Amsterdam Centraal. Meneer Nieges begrijpt als geen ander wat de gasten dat ultieme relaxte gevoel geeft. Of je er in de winter nu bij de open haard zit of in de zomer juist op het terras met uitzicht op het IJ. Zo’n adres waar we steeds weer naar teruggaan voor de goede sfeer.
Westerdoksdijk 40, Amsterdam – meneernieges.nl

Meneer Nieges

© Meneer Nieges, Amsterdam

T.H.T: Zodra het weer kan, zodra het weer magazine… niets leuker dan een concertje pakken in de dependance van Paradiso en daarvoor- of erna wat eten bij T.H.T. Zeker rond de tijd dat de zon ondergaat heb je vanaf het verhoogde terras prachtig uitzicht op het Centraal Station.
IJpromenade 2, Amsterdam – tolhuistuin.nl

Amstel Boathouse: Zou fietsen het nieuwe wandelen worden deze zomer? Als je een keer richting Ouderkerk aan de Amstel gaat fietsen, dan is Amstel Boathouse een adres om te onthouden voor onderweg. Op de heenweg voor een kop koffie, op de terugweg voor een koud glas wijn met een lekkere borrelplank.
Amsteldijk 223, Amsterdam – amstelboathouse.nl

Amstel boathouse

© Amstel Boathouse, Amsterdam

L’Osteria: Ouders met youngsters willen deze spot onthouden in het Amstelkwartier. Je eet er namelijk prima Italiaans, maar niet onbelangrijk: terwijl jij van je koude drankje nipt met uitzicht op de Amstel, kunnen de youngsters lekker spelen in de speeltuin pal naast het restaurant.
Korte Ouderkerkerdijk 16, Amsterdam – losteria.net

meer Amsterdam tips

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Guide magazine ontbreken? Laat het weten through de Tip de Redactie button!