12 X lockdown-tips met dingen die je nog wél kan doen in Amsterdam


Nu de meeste winkels, eating places en andere leuke dingen om te doen in Amsterdam gesloten zijn kunnen we ons voorstellen dat je je soms echt afvraagt wat er nog wél kan. Het eerlijke antwoord? Naast wandelen en buiten zijn, niet zo heel veel. Daarom vonden we het tijd om een lijstje te maken met wat inspiratie om deze harde lockdown in Amsterdam door te komen. Leuke buitenactiviteiten om te doen in Amsterdam waar je soms ook nog eens de lokale ondernemers mee steunt. Win win! Wat dacht je van een stadswandeling waarbij je langs verschillende horeca loopt om iets lekkers te halen voor on the go (check hier alle take-away tips)? Of haal je boodschappen op de markt en kies elke keer weer voor een andere mark om zo weer een rondje door de stad te fietsen. Veel plezier met de ideas uit dit lijstje! En heb je zelf nog een leuke tip laat het dan weten.

Volg @yourlbb op Instagram

12 X lockdown-tips voor amsterdam om toch iets leuks te doen

Maak een grote wandeling: In Amsterdam zijn er genoeg leuke buurten om lekker een rondje te gaan wandelen. Haal een coffee to go of zelfs glühwein bij een van de vele lokale ondernemers die met een kraampje vol lekkers buiten staan.

Spot de lichtkunstwerken: Dit jaar helaas geen volledig Amsterdam Light Festival, maar verspreid over vier stadsdelen staan er wel zeven kunstwerken om dit jaar te bewonderen. Een route uitstippelen op de fiets kan natuurlijk ook zelf.

Ga naar de markt: De meeste markten in Amsterdam zijn nog steeds open. Haal je verse producten op de markt en assist hiermee ook gelijk de lokale ondernemers.

Road Artwork Route: Zie Amsterdam als openlucht museum en ontdek de verschillende street art routes in de stad. Ook leuk voor een date!

Ontdek de Aziatische supermarkten: Mis je het ook zo om naar Azië te reizen? Haal dan Azië in huis en ga naar een Aziatische supermarkt. Zelf ga ik altijd naar die op de Nieuwmarkt voor de lekkerste gyoza, dim sum, Peking duck pancakes en bao buns om zelf met lekkers te vullen.

Ga lekker fietsen: Wanneer heb jij voor het laatst een fietstocht naar bijvoorbeeld Ouderkerk aan de Amstel gemaakt? Examine het weerbericht, neem iets lekkers mee voor onderweg en stap op de fiets voor een mooie tocht langs de Amstel.

Ontdek alle parken van de stad: Hoeveel parken in Amsterdam ken jij écht goed? Maak van je dagelijkse wandeling iets specialers door aan het eind van deze lockdown alle parken van de stad gezien te hebben.

Oliebollen eten: Bij deze gezellige feestmaand horen natuurlijk oliebollen en appelbeignets. Haal ze vers bij de bakker of bij een van de vele kramen die door de stad te vinden zijn. Bekijk ons lijstje met 8 X de beste oliebollen van Amsterdam voor inspiratie!

Dieren spotte in het Amstelpark: Nog een leuke kidsproof tip die ik zelf al meerdere keren heb gedaan is naar het Amstelpark gaan. De kinderboerderij is dan misschien wel gesloten, maar je kunt wel dieren spotten, zoals Alpaca’s, langs het hek.

Amsterdam Tassie: Dacht jij Amsterdam goed te kennen? Met Amsterdam Tassie leer je die stad nog beter kennen door middel van leuke spelletjes, verhalen en drankjes voor onderweg.

Met de youngsters naar de speeltuin: Kun je de speeltuin bij jou in de buurt wel dromen als je met de child(s) naar buiten gaat? Stap op de fiets en ga iedere dag een andere speeltuin ontdekken in Amsterdam.

Fruittuin van West: Lekker rondstruinen over het erf en door de boomgaarden om naar huis te gaan met kakelverse producten van de bio winkel van de Fruittuinen van West.

 | TIP: natuurlijk kun je ook bij heel veel eating places lekker eten afhalen of bestellen. Check hier alle handige lijstjes voor Amsterdam >>

PINTEREST PIN & SAVE

Onze nieuwste lijstjes

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E book staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier Yourlbb’s selectie met de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E book thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!