13 x Sushi hidden gems in Amsterdam // Your Little Black Ebook


In Amsterdam stikt het van de sushi eating places, maar wat zijn nu de lekkerste sushi hidden gems in Amsterdam die je (wellicht) nog niet kent? Wij verzamelden de beste sushi eating places in Amsterdam om te dineren, need er gaat niets boven een avondje gevuld met maki’s, nigiri, handrolls en natuurlijk edamame!

Volg @yourlbb op Instagram

13 X Beste sushi hidden gems in Amsterdam

Tempura: Een restaurant met deze naam betekent niets dan goeds. Geniet van tempura, sushi, sashimi en nog veel meer lekkers.
Plantage Kerklaan 26, Amsterdam – Tempura

Akitsu: Op de hoek van de Rozengracht – ja daar, naast de Brandweerkazerne – vind je Japans restaurant Akitsu. De kaart is traditioneel Japans en biedt meer dan alleen je standaard sushi. Hier geen rondes en papiertjes om je gerechten op af te vinken, maar hoge kwaliteit Japanse lekkernij.
Rozengracht 228-230, Amsterdam – Akitsu

| Tip: Meer sushi in Amsterdam? Deze sushi restaurants moet je proberen! 

Zushi: Bij Zushi eet je sushi aan een lopende band! Kies uit de à la carte gerechten en specials van de band, op bordjes met verschillende kleuren gecategoriseerd.
Amstel 20, Amsterdam – Zushi

Sushilee: Ook op de Amsterdamse Zuidas kun je je sushi cravings stillen. Bij Sushilee eet je de bekendere sushi-combinaties als maki met tempura garnaal en avocado, verschillende soorten sashimi en nigiri’s tot je erbij neervalt. Het interieur is licht en clear met een fijne LA vibe.
George Gershwinlaan 534, Amsterdam – Sushilee

Sushi bij Sushilee Amsterdam

Sushilee Amsterdam

EN: Eén van de langbewaarde geheimen van Amsterdam is EN Restaurant en Sake Bar. De Japanse eigenaren kwamen ooit naar Amsterdam om te werken voor Yamazato in Lodge Okura, maar openden tot ons grote geluk hun eigen restaurant met prime quality Japanse delicacies.
Dusartstraat 53h, Amsterdam – EN

Sushi n sake: Tussen de Surinaamse rotispots en Indische toko’s vind je op de Dapperstraat ook Sushi n sake, een knus zaakje met heerlijke sushi. Eet er kraakverse sushi en sashimi aan de bar of een van de weinige tafeltjes, vergezeld door een glas saké.
Dapperstraat 34a, Amsterdam – Sushi n sake

Dragon I: Vraag menig Amsterdammer naar hun secret sushi spot en ze antwoorden met Dragon I. Deze zaak ziet er op het eerste gezicht misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar is
Amstelveenseweg 154HS, Amsterdam – Dragon I

Meer restaurants in Amsterdam

Kagetsu: Of je nu bij het filiaal in de Hartenstraat of in de Kastelenstraat in Buitenveldert bent, bij Kagetsu waan je je even in Japan. Klein maar ontzettend fijn.
Hartenstraat 17 en Kastelenstraat 268, Amsterdam – Kagetsu

Nooch: Nog zo’n topzaakje in de Negen Straatjes is Nooch, gevestigd in de altijd leuke Reestraat. Bij Nooch eet je een combine van sushi, sashimi, noodles, rijstgerechten en meer Japanse gerechten.
Reestraat 11, Amsterdam – Nooch

Nooch Amsterdam

Nooch Amsterdam

Kaiko: Kaiko is al jaren dé spot waar Japanners in Amsterdam naartoe gaan voor hun sushi repair. Het zaakje is klein, moeilijk vindbaar en heeft behalve hun Fb-pagina geen web site. Reserveren is een should en we raden je aan je te laten verrassen. Wedden dat je niet meer anders wilt?
Jekerstraat 114, Amsterdam – Kaiko

Shiki: Shiki is zo’n zaakje waar je zo voorbij zou lopen, maar waar je dus écht een keer naar binnen moet gaan. Het interieur is gedateerd, maar de sushi is daarentegen verser dan vers!
Zoutsteeg 3-5, Amsterdam – Shiki

Meer hotspots in Amsterdam

Geisha: Sfeervol, fashionable Japans, zo kunnen we Geisha het greatest omschrijven. Op loopafstand van het Centraal Station eet je hier lekkere sushi in Amsterdam. Ook fijn: ze serveren er ook dim sum!
Prins Hendrikkade 106A, Amsterdam – Geisha

Umeno: Tot slot Umeno, wat al in 1978 haar deuren opende en daarmee het eerste Japanse restaurant van Amsterdam was! Nog steeds houden ze de Japanse tradities in ere en eet je hier Japans eten zoals het bedoeld is.
Agamemnonstraat 27, Amsterdam – Umeno

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog suggestions voor leuke sushi hotspots in Amsterdam? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!