15 X Lekkerste zuurdesembrood van Amsterdam // Your Little Black Ebook


Zuurdesembrood is scorching in Amsterdam en dat kan ik alleen maar toejuichen, need er is bijna niets zo bevredigend als je tanden zetten in een good stuk brood met gezouten roomboter of olijfolie. Gelukkig zijn er steeds meer bakkers in de hoofdstad die snappen hoe je goed zuurdesembrood bakt. Ideaal voor elke dag! Wij verzamelden 15 bakkers met het allerlekkerste zuurdesembrood van Amsterdam.

Volg @yourlbb op Instagram


15 X Het lekkerste zuurdesembrood van Amsterdam

Levain et Le Vin: In het weekend staan er rijen dik voor de deur van Florence’s Levain et Le Vin. Ze opende haar bakkerij nog maar kort geleden, maar stad en land weet haar nu al te vinden. Niet alleen de ronde boules zorgen voor de enthousiaste klanten, ook de kaneelbroodjes en focaccia zijn om van te watertanden. Ook fijn: ze verkoopt een mooie selectie (natuur)wijnen.
Jan Pieter Heijestraat 168, Amsterdam – levainetlevin.com

Bakken met Passie: En of ze met passie bakken bij deze bakkerij op het niet-markt-gedeelte van de Albert Cuypstraat! De gevel is volledig van glas, waardoor je blik direct wordt gevangen door de tafels vol broden, baguettes, croissants en al het andere goeds.
Albert Cuypstraat 53, Amsterdam – bakkenmetpassie.nl

Le Fournil de Sébastien: Het is een difficult uitspraak, maar ik durf ‘m te stellen: bij Le Fournil de Sébastien haal je de allerbeste croissants en baguettes van de stad. There, I stated it. De rij buiten helpt je herinneren dat het zaterdagochtend is, maar gelukkig gaat het meestal vrij rap. Ga hier heen. Koop veel brood. Geniet.
Olympiaplein 119, Amsterdam – lefournil.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hartog’s Volkoren: Hartog’s Volkoren is al jaar en dag dé plek voor volkoren brood in Amsterdam. Hun herkenbare bonkjes worden de hele dag door vers gebakken aan de Wibautstraat en zijn ongelooflijk lekker. Het speltbrood wordt gemaakt met 100% zuurdesem, het andere brood met een deel gist en desem. Allebei even goed, dus succes met kiezen!
Wibautstraat 77, Amsterdam – volkorenbrood.nl

Noé Boulangerie & Patisserie Bio: De Fransen zitten op brood bakken en laat Noé op de Vijzelgracht volgens Franse traditie te werk gaan. Hier zit je altijd goed als het neerkomt op dagelijks brood, croissants en andere deegwaren.
Vijzelgracht 20, Amsterdam – boulangerienoe.com

Het Bakhuys: Wie weleens through het Weesperplein reist of daar in de buurt studeert kent Het Bakhuys ongetwijfeld. Deze fijne, ruime zaak is de go to spot van velen voor een bakkie pleur, krentenbol of uitgebreid brood. Eet er ter plekke je ontbijt of neem wat mee voor thuis.
Sarphatistraat 61, Amsterdam – bakhuys-amsterdam.nl

Het Vlaamsch Broodhuys: Tja, het Vlaamsch Broodhuys, wat kunnen we daar nog over zeggen? Gewoonweg altijd goed, met identify de Christophe Pavé. Zet je tanden in het brood, ruik het desem en waan je in een korenveld in Frankrijk.
Verschillende locaties, Amsterdam – vlaamschbroodhuys.nl

Het Vlaamsch Broodhuys

Het Vlaamsch Broodhuys

Bakkerij Straathof: Op de Ten Katemarkt vind je Bakkerij Straathof, met het beste brood van de markt en omstreken. In de winter is het ook de plek voor de beste oliebollen.
Ten Katestraat 21, Amsterdam – bakkerijstraathof.nl 

Baking Lab: Baking Lab is niet zomaar een bakker, het is een plek waar voedselverspilling wordt tegengegaan en de kunst van broodbakken wordt gedeeld. Door hun zelf ontwikkelde methode met gebruik van hergebruikt brood, is hun brood langer houdbaar. Handig!
Linnaeusstraat 99, Amsterdam – bakinglab.nl

Gebroeders Niemeijer: Nog zo’n Franse topper in deze lijst. Gebroeders Niemeijer is een instituut in de stad en bakt voor menig restaurant het brood. De fougasse zijn zoals in la douce France, internet als de baguettes, cannelés, croissants en eigenlijk alles wat ze er verkopen. Ook hier kun je ter plekke genieten of spulletjes voor thuis meenemen. Of gewoon allebei.
Nieuwendijk 35, Amsterdam – gebroedersniemeijer.nl

Meer in Amsterdam

Paul Année: Volkorenbrood van tarwe verbouwd zonder kunstvezel en chemicaliën, dat haal je bij Paul Année om de hoek van De Hallen. Het brood verkocht in hun eigen bakkerij, maar ook bij tal van eating places, cafés, natuurvoedingswinkels en inns.
Bellamystraat 8, Amsterdam – bakkerijpaulannee.nl

Eline Ex: Het brood van Eline Ex krijgt z’n smaak, structuur en knapperige korst onder andere door de lange fermentatie (in totaal een dag) en zelfgemaakte desem-cultuur. Het kleine zaakje in Amsterdam Noord is woensdag, donderdag en zaterdag open tot ze is uitverkocht. Misgegrepen? Proef het brood bij wijnbar 4850, Scandinavian Embassy of Rosie’s.
Waddenweg 8, Amsterdam – elineexbroden.nl

Bakkers van Oost: De smaak van Amsterdam, verpakt in brood. Bij Bakkers van Oost wordt altijd geluisterd naar de wens van klanten, om zo het beste en lekkerste brood mogelijk te bakken. Dit brood is het omfietsen waard!
Sumatrastraat 42 en Kadijksplein 6, Amsterdam – debakkersvanoost.nl

Bakkerszonen: Een broodzaak gerund door de zonen van twee bakkers. Dat klinkt als een leuk verhaal, maar is toch echt werkelijkheid bij bakkerij De Bakkerszonen in Amsterdam Oost. Hier staan Johan Hartog en Martijn Meijer aan het roer, waar ze het vak van hun ouders voortzetten.
Mosveld 113, Beukenplein 8 en Roetersstraat 21, Amsterdam – mosveld.debakkerszonen.nl

Bbrood: Bbrood bakt met een missie: ze maken de aarde graag een beetje beter. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, internet als voedzaam en gezond brood. Om die reden werken ze zo lokaal mogelijk en willen ze de komende jaren naar een zero waste manier van werken. Vooral het maïsbrood is een aanrader!
Verschillende locaties, Amsterdam – bbrood.nl

meer Amsterdam tips

pinterest pin & save

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog suggestions voor leuke hotspots die binnenkort de deuren openen of internet open zijn? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!