17 X Idea shops Amsterdam // Your Little Black Ebook


Phrase jij ook altijd zo blij van mooie concept stores in Amsterdam? Of je nu op zoek bent naar leuke cadeautjes voor anderen of voor jezelf, in een idea retailer slaag je altijd voor iets unieks. Iets dat je niet overal ziet, en tegelijkertijd juist weer overal. Als je begrijpt wat we bedoelen. Amsterdam barst van de leuke idea shops en wij vertellen je in deze weblog precies waar je ze kunt vinden!

Bij deze idea shops in Amsterdam slaag je altijd

Of het nu voor leuke woonaccessoires is, meubels, keukengerij, sieraden of mooie koffietafelboeken. We lopen er zelden met lege handen naar buiten. Wil je niks kopen en consuminderen dan is het beste recept om met een wijde boog om de ideas uit dit lijstje met mijn favoriete idea shops in Amsterdam heen te lopen. Maar… jezelf (en anderen) verwennen magazine ook!

Volg @yourlbb op Instagram

17 x idea shops in Amsterdam waar je wilt shoppen

Gekaapt: De on-line store en pop-up store Gekaapt heeft nu een vaste locatie in de stad waar je dag in dag uit op zoek kunt gaan naar leuke duurzame interieur- en mode gadgets voor jezelf of je jarige vriendin. Ps: Ze hebben ook de Vegan Lane; een collectie van merken en producten die in de veganistische levensstijl passen.
Kinkerstraat 316, Amsterdam – gekaapt.nl

What is Hip: Van hipster fietsen tot Amsterdam paaltjes, bohemian rieten stoelen en behang met palmbomen. Bij What’s Hip in West kijk je je ogen letterlijk uit, need wow wat hebben ze hier een toffe spullen voor in je huis. Je vindt hier merken als Zuiver, HK Residing en WOOOD. It’s procuring time!
Admiraal de Ruijterweg 51, Amsterdam – watiship.nl

Wen: Wen is jouw to go to als je op zoek bent naar gekke hebbedingetjes, leuke cadeautjes voor vrienden en de mooiste kleding en accessoires om jezelf eens in het zonnetje te zetten. Je vindt hier veel kledingmerken die je nergens anders in Amsterdam kunt vinden. Ze hebben twee locaties, aan het Hoofddorpplein en in de Maasstraat.
Maasstraat 117 & Hoofddorpweg 10, Amsterdam 

Sukha: Mijn absolute favoriet is Sukha in de Haarlemmerstraat. Ze verkopen ontzettend mooie spullen voor in je huis, kleding gemaakt van hele fijne stoffen en lieve cadeautjes. Denk aan gedichtenbundels, katoenen slingers en sieraden. Bijna alles is hier hand gemaakt en eco-friendly.
Haarlemmerstraat 10, Amsterdam – sukha.nl

Cottoncake: Store de leukste gadgets van over de hele wereld bij idea retailer Cottoncake in De Pijp. Van kunst en plaids tot sieraden en sjaals. Dus, in welk werelddeel ga jij shoppen vandaag? 😉
Eerste van der Helststraat 76, Amsterdam – cottoncake.nl

 | TIP: wist je dat we ook een lijstje hebben met de mooiste idea shops speciaal voor mannen en een lijstje met kids concept stores?

Meer leukste idea shops in Amsterdam

Johnny at the Spot: Hier in West vind je mooie Deense merken en leuke woonaccessoires! Bij Johnny on the Spot vinden mannen stoere, zeer betaalbare kleding. Bij Dépôt by Johnny at te Spot kunnen vrouwen lekker shoppen voor mooie jurken, tassen, schoenen, leuke potten & pannetjes.
Jan Pieter Heijestraat 90 – 94, Amsterdam – johnnyatthespot.com

JAN: Wanneer ik op zoek ben naar een leuk verjaardagscadeautje ga ik echt altijd even langs bij idea retailer JAN op de Utrechtsestraat. Boeken, leuke woon decoraties, child spulletjes en nog veel meer leuke hebbedingetjes… hier vind je ze! Allerlei leuke gadgets van goede kwaliteit die je eigenlijk nergens anders kunt vinden!
Utrechtsestraat 74, Amsterdam

Anna + Nina: Anna + Nina heeft inmiddels al drie locaties in Amsterdam waar je hele leuke woonaccessoires kunt kopen evenals kleine hebbedingetjes en bijvoorbeeld sieraden. Je slaagt hier gegarandeerd! Meer dan een bezoekje waard dus wanneer je in De Pijp (de Gerard Doustraat), op de Reguliersgracht of het centrum (Kloveniersburgwal) bent.
Meerdere locaties, Amsterdam – Anna-nina.nl

Thinks I Like, Things I Love: Een unieke combinatie van classic, tweedehands, nieuwe kleding en customised gadgets. Bij Issues I Like, Issues I Love wisselt de collectie bijna wekelijks en kun je hele leuke cadeaus kopen! Daarom ook all time favorite bij Yourlbb.
Meerdere locaties, Amsterdam – thingsilikethingsilove.com

Restored: Restored is een leuke, hippe idea retailer in de Haarlemmerbuurt. De collectie hier bestaat uit kleding, woonaccessoires, boeken en sieraden. Allemaal zo leuk, vaak handgemaakt én dus vaak uniek. Additional leuk: hier kun je zelf een ketting samenstelling door te kiezen voor een ketting  (lang, kort, goud of zilver kleur) en verschillende bedels. Heb je gelijk een leuk en persoonlijk cadeau!
Haarlemmerdijk 39, Amsterdam – restored.nl

All The Luck In The World: Dit zou zomaar je nieuwe lievelingswinkel kunnen worden. Je scoort hier de mooiste sieraden van eigen merk, notebooks en woonaccessoires. Sommige woonaccessoires zijn vintage-items van rommelmarkten in Frankrijk, helemaal opgeknapt en prepared om de nieuwe eye-catcher van jouw interieur te worden.
Meerdere locaties, Amsterdam – alltheluckintheworld.nl

Hartje Oost: Bij Hartje Oost, ja, in Oost, drink je goede koffie, vind je mooie merken en leuke cadeautjes. Alles is handgemaakt, classic en eerlijk geproduceerd. En niet te vergeten: allemaal hele mooie producten. We like it!
Javastraat 23, Amsterdam – hartjeoost.nl

Meer leukste idea shops in Amsterdam

X Bank: X Financial institution is dé winkel van het W Lodge in de Spuistraat. En wanneer je het W ook maar een beetje kent, dan weet je wat je van X-Financial institution kunt verwachten. Een bijzondere (en tikkie luxe) combine van vogue, kunst, design, cultuur en andere city hebbedingen.
Spuistraat 172, Amsterdam – xbank.amsterdam

Gathershop: Een idea retailer waar je geheid hebberig van wordt. Hier vind je handgemaakte spullen voor in huis, sieraden, accessoires en meer. Neem ook zeker een kijkje op de web site en in de webshop!
Hannie Dankbaarpassage 19, Amsterdam – gathershop.nl

T.I.T.S.: Staat voor ‘That is the Shit’ en dat klopt wel bij deze winkel ;-). Vooral voor leuke outfits ben je hier aan het goede adres. Als je een feestje hebt, maar ze hebben ook informal put on. Ook voor bijpassende leuke sieraden, van opvallend tot subtiel, hebben ze hier vaak een leuke collectie!
De Clercqstraat 78, Amsterdam – tits-store.com

Tenue de Nimes: Deze idea retailer heeft inmiddels al twee vestigingen in Amsterdam, op de Elandsgracht en de Haarlemmerstraat. En dit is een winkel waar je zeker je lover mee naartoe wil nemen! Neem een kijkje op de website en webshop voor een eerste indruk.
Elandsgracht 60 & Haarlemmerstraat 92, Amsterdam – tenuedenimes.com

We are labels: Naast kleding en accessoires kan je bij We’re labels ook hele leuke necessities voor in huis kopen. Altijd al moeite gehad met het zoeken voor een leuk cadeau voor een man? Dan ga je in één van de 6 shops zeker wel wat leuks vinden.
Utrechtsestraat 36, Amsterdam- wearelabels.com

Have enjoyable bij het ontdekken van deze idea shops in Amsterdam!

meer Amsterdam tips

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!