18 X Favoriete cocktailbars in Amsterdam // Your Little Black E book


Cocktailbars genoeg in Amsterdam, maar waar drink je de allerbeste negroni, een killer espresso martini of mijn lievelings: een amaretto bitter? Welke cocktailbars hebben nog maar web hun deuren geopend of blijven we juist naar terug gaan? Dit zijn onze favoriete cocktailbars in Amsterdam van dit second.

| TIP: buiten de gebaande paden? Deze cocktailbars in Amsterdam zijn minder bekend.

Volg @yourlbb op Instagram

18 X Favoriete cocktailbars in Amsterdam van dit second

Hiding In Plain Sight: Wat mij betreft is dé cocktailbar van Amsterdam Hiding in Plain Sight (HPS). Deze converse straightforward bar zit al jaren verstopt in een minder bekend stukje van Amsterdam en shaket en stirt sinds dag een meesterlijke creaties.
Rapenburg 18, Amsterdam – hpsamsterdam.com

De Japanner: Ik schrijf wel vaker over De Japanner en niet zonder reden. Het is namelijk al-tijd goed! Voor datenight, een casual diner op een doordeweekse dag en voor cocktails. Bestel de you yuzu name me on my cellphone en beland in cocktail heaven.
Albert Cuypstraat 228 en Bilderdijkstraat 203, Amsterdam – dejapanner.com

Flying Dutchmen: In 2018 werd de Nederlandse Tess Posthumus bekroond tot beste bartender ter wereld. Na te hebben gewerkt bij onder andere Door74 opende ze, met zakenpartner Timo, Flying Dutchmen aan het Singel. Verwacht cocktails van de hoogste kwaliteit en combinaties die je nooit eerder hebt geproefd.
Singel 460, Amsterdam – flyingdutchmencocktails.com

Little Collins: Bij mij om de hoek zit Little Collins, nog zo’n favoriet. Vooral voor ontbijt, brunch en lunch ben ik hier te vinden, maar ook de cocktails zijn een reden voor bezoek.
Eerste Sweelinckstraat 19 en Bilderdijkstraat 140, Amsterdam – littlecollins.nl

little collins amsterdam

Little Collins

Meer cocktailbars in Amsterdam

Tales & Spirits: Speakeasy bars waren een wereldwijde development en ook Amsterdam deed mee. Tales & Spirits valt ook in die categorie, maar is ook tegelijkertijd een restaurant. Dé plek voor een avondje uit in Amsterdam!
Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam – talesandspirits.com

Lotti’sThe Hoxton is eigenlijk altijd een goed idee, of het nu gaat om een koffietje, een middag werken of cocktails. Plof neer op een van de banken of in de fauteuils en ontspan.
Herengracht 255, Amsterdam – thehoxton.com/lottis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vesper: Wie On line casino Royale heeft gezien, kent de cocktail vesper ongetwijfeld. De gelijknamige cocktailbar in Amsterdam is een van de beste van de stad en een plek voor iedereen, ongeacht of je een echte kenner bent of precies niets van cocktails weet. Further tof: ze organiseren regelmatig cocktailworkshops!
Vinkenstraat 57, Amsterdam – vesperbar.nl

Peacock Alley: de plek om op de vrijdag avond samen te komen voor een signature cocktail gecreëerd door de Bartenders van Vault Bar. Met uitzicht op de prachtige binnentuin, kun je gezellig tafelen in de Peacock Alley, het all-day eating restaurant in het Waldorf Astoria Amsterdam. Bestel een cocktail en proef de gerechten van het internationale keukenteam onder leiding van Sidney Schutte (Spectrum**, ook in het Waldorf Amsterdam).
Herengracht 542-556, Amsterdam – waldorfastoria3.hilton.com

Bardak: Tel Aviv streetfood en cocktails: wat wil een mens nog meer? Bestel de hummus met kikkererwten, mushroom shawarma en een cocktail met arak. High avond gegarandeerd! Tip: reserveer van tevoren een plekje, het is er vaak druk.
Ferdinand Bolstraat 12, Amsterdam – bardak.nl

Skybar Malabar: Hotel Jakarta in Amsterdam Oost is wat mij betreft een van de greatest gelukte accommodations van de laatste tijd. Je waant je echt even helemaal weg uit de stad. Of je er nu slaapt, door de subtropische binnentuin wandelt of een cocktail nipt in skybar Malabar.
Javakade 766, Amsterdam – hoteljakarta.com/skybar-malabar

The Lemonman Bar: Bovenin Israelisch restaurant Neni zit The Lemonman Bar. Ideaal om nog een drankje te drinken na het eten of voor alleen een borrel.
Stadionplein 8, Amsterdam – neni-amsterdam.nl

The Lemonman Bar Neni Amsterdam

The Lemonman Bar

Meer cocktailbars in Amsterdam

Panache: Bij Panache weet je dat je een fijne avond tegemoet gaat. Leuk om een hapje te eten en daarna te borrelen met cocktails.
Ten Katestraat 117, Amsterdam – cafepanache.nl

Parakeet: Low key, maar daardoor een topspot: bij Parakeet eet je nacho’s en drink je cocktails. Straightforward does it!
Douwes Dekkerstraat 22H, Amsterdam – parakeetamsterdam.nl

Tremendous Lyan: Steeds meer accommodations in Amsterdam openen de tofste bars en focussen op killer cocktails. Tremendous Lyan in het Kimpton De Witt resort in het Centrum is allesbehalve stijf, zoals je misschien zou verwachten bij een hotelbar. Denk neon kleuren en relaxt personeel.
Nieuwezijds Voorburgwal 3, Amsterdam – superlyan.com

Rum Barrel: Ben je op zoek naar een cocktailbar in Amsterdam Oost Amsterdam Oost of de Spaarndammerbuurt? Ga dan naar het Caribbean impressed Rum Barrel!
Javastraat 143 en Spaarndammerstraat 17 , Amsterdam – rumbarrel.nl

Hotel Mercier: Een van de mooiste accommodations van de stad is Lodge Mercier, in een klein zijstraatje van de Prinsengracht. Stap binnen in een andere wereld en geniet!
Rozenstraat 12, Amsterdam – hotelmercier.com

Hotel Mercier Amsterdam

Lodge Mercier

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E book magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!