19 X beste slagers in Amsterdam // Your Little Black guide


Normaal gesproken haalde ik alleen in het weekend vlees bij de slager, maar sinds afgelopen jaar maak ik er een sport van om iedere dag een rondje te maken langs de lekkerste traiteurs en speciaalzaken in Amsterdam. Ook de weekmarkten in Amsterdam zijn favoriet voor de dagelijkse boodschappen. Inmiddels weet ik de beste slagers in Amsterdam ook te vinden in bijna iedere wijk. In deze weblog heb ik ze allemaal op een rij gezet!

Volg @yourlbb op Instagram


19 X de beste slagers in Amsterdam

Louwman: Hier ga je heen voor de beste gerookte ossenworst van de stad. In dezelfde straat zitten meer leuke speciaalzaken voor goede take-away. Houd er rekening mee dat je even in de rij moet staan, maar het is het wachten waard!
Goudsbloemstraat 76, Amsterdam – louman-jordaan.nl

De Wit: Bestel hier onder andere de huisgemaakte grillworst met kaas. Ook de rookworsten zijn een aanrader voor bij de stamppot.
Wakkerstraat 13, Amsterdam – slagerdewit.nl

Hergo: Toen wij in Amstelveen woonden tijdelijk voor onze verbouwing van het huis ontdekte in de Hergo. Nu fiets ik wel eens speciaal een blokje om voor de goddelijke filet American. En ook de kalfsleverworst is een aanrader.
Buitenveldertselaan 166, Beethovenstraat 49 & Maasstraat 53, Amsterdam – hergo.nl

Zikking: Zo’n echte ambachtelijke slager die je in iedere buurt nodig hebt.
Marathonweg 51, Amsterdam – slagerijzikking.nl

Cow Project: Naast goed vlees hebben ze hier ook lekkere dingen om mee te nemen, zoals broodjes en tapas. Naast het rundvlees is ook de gebraden kip erg goed.
Hoofddorpweg 27, Amsterdam – thecowproject.amsterdam

beste slagers amsterdam cow project

Cow Venture, Amsterdam © Fb

Meer slagers in Amsterdam

Slagerij PetersDeze slager is gespecialiseerd in scharrelvlees en werkt alleen met kleinschalige leveranciers van Nederlandse bodem.
Van Woustraat 136, Amsterdam – slagerijpeterenzoon.nl

Slagerij Vet: Voor heerlijke ossenworst, maar ook de lekkerste rosbief, beenham en grillworst (die je het liefst direct wilt opeten).
Zeedijk 99, Amsterdam – slagerijvet.nl

Alain Bernard: Mijn vaste adres tijdens een rondje Albert Cuyp is dit adres dat ook wel bekend is als de Franse Slager. Hier koop ik onder andere patés, Rilettes en confit de carnard.
Albert Cuypstraat 133, Amsterdam

Siem van der Gragt: Dit is de enige ecologische slagerij van Amsterdam. Hier werken ze alleen met vlees van boeren die ze goed kennen. Onder andere de Filet American is de moeite waard om hier heen te gaan!
Elandsgracht 116AI, Amsterdam – siemvandergragt.nl

Beste slagers amsterdam Siem van der gracht

Siem van der Gragt, Amsterdam © Fb

Thuis Wijnproeverij

Bekijk hier nog 7 tips

nog een aantal van de beste slagers in Amsterdam

Woorts: Deze ambachtelijke slager is een begrip op de Maasstraat voor onder andere de beste ossenworst en hele mooie hammen.
Maasstraat 65, Amsterdam – amsterdammade.org

Pasteibakkerij: Het zou zomaar kunnen dat je wel eens iets van de pasteibakkerij in een restaurant hebt gegeten. Een goed ambachtelijk adres voor Frans georiënteerde vleeswaren.
Hoendiepstraat 2, Amsterdam – depasteibakkerij.nl

Boerderij Ons Verlangen: Onder de rook van Amsterdam koop je hier in de boerderijwinkel vlees rechtstreeks van de boer.
Broekergouw 8B, Amsterdam – zorgboerderijonsverlangen.nl

De Leeuw: Eén van de adressen waar ik zelf ook veel kom omdat het op mijn ‘rondje’ ligt. De grillworst met kaas, maar ook de salades zoals de truffeleiersalade zijn zó lekker.
Utrechtsestraat 92, Amsterdam – slagerijdeleeuw.nl

Ibericus Amsterdam: Als ik in de buurt ben dan loop ik altijd even binnen om wat van de goddelijke echte pata negra te halen voor thuis. Ze kunnen het vacuum sealen zodat je het goed kunt bewaren voor het volgende borrelmoment. Ook de broodjes zijn tremendous goed en doen je even wegdromen bij Spaanse steden als Barcelona of Madrid!
Haarlemmerstraat 93, Amsterdam – Facebook Pagina

beste slagers amsterdam Ibericus

Ibericus, Amsterdam © Fb

 | TIP: Bekijk hier 21 x de beste traiteurs en delicatessenwinkels in Amsterdam >>

Meer goede slagers in Amsterdam

Limousin Poldervaart: Een slager om te onthouden als je in de buurt bent. Eerlijke prijzen en mooie producten. Sure, alweer de Filet American die altijd mee naar huis gaat!
Pretoriusstraat 10, Amsterdam – slagerijpoldervaart.com

Wild van Wild: Hier bestel je on-line écht wild. Een keurmerk voor ‘echt wild’ dat garandeert dat het wild niet is gekweekt, maar recht uit de natuur wordt geoogst door jagers.
wildvanwild.nl

Kema: Wil je een groot stuk vlees serveren tijdens je thuisdiner? Dan ben je hier aan het goede adres voor hele goede prijzen.
Kinkerstraat 182, Amsterdam – kemavlees.nl

Arie van der Raa: Bij dit familiebedrijf ben je aan het juiste adres voor heerlijke Vitello tonnato, maar ook voor kippendijfilet, kalfgehakt en in fact filet american.
Arent Janszoon Ernststraat 601, Amsterdam – arievanderaa.com

De Schuyt: Nog een huge adres waar ik altijd even binnenloop als ik in de buurt ben. Ze hebben hier hele goede Vitello tonnato en neem ook direct de handmade saus mee voor eroverheen.
Johannes Verhulststraat 106, Amsterdam  – deschuyt.nl

 | TIP: in de receptenrubriek op Your Little Black Ebook vind je heel veel suggestions voor lekkere gerechten om te maken. Bekijk hier alle recepten >>

meer Amsterdam tips

Onze nieuwste lijstjes

Wil jij wekelijks de Amsterdam Weekend Information, een overzicht van alle nieuwe hotspots en de meest populaire artikelen in jouw inbox ontvangen? Dan ben je in 5 minuten helemaal updated! Schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Your Little Black Ebook.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black Ebook staan honderden staycation suggestions voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Ebook thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!