28 X borrel hotspots in Nederland // Your Little Black Ebook


Zin om binnenkort te gaan borrelen met vrienden? Ik heb in deze nieuwe information de gezelligste borrel hotspots door heel Nederland voor je op een rij gezet. Van hippe adressen tot plekken met dat echte bruine café gevoel. Ga jij binnenkort een dagje weg in Nederland? Examine dan snel de ideas uit dit lijstje en combineer het bijvoorbeeld met een dagje shoppen of een bezoek aan dat ene museum waar je al zo lang hen wilt. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram

Borrelen in Amsterdam

IJver: De NDSM-werf is niet alleen een walhalla voor liefhebbers van avenue artwork, je kunt er ook heel goed borrelen bij de nieuwe hotspot IJver. Gelegen in de industriële scheepsbouwloods en ingericht met classic lijkt het alsof ze er altijd al hebben gezeten!

Meneer Nieges: hier zit je op zondagmiddag tijdens de borrel heerlijk bij de open haard.
Westerdoksdijk 40H, Amsterdam – Meneernieges.nl

Weesper: Aan de mooie Weesperzijde is dit gezellige café-restaurant een perfecte plek om te borrelen met vrienden.
Weesperzijde 144, Amsterdam – weesperamsterdam.nl

Schinkelhaven: Ken je klassiekers! Café Schinkelhaven in Amsterdam is zo’n buurtfavoriet om neer te strijken na een wandeling in het Vondelpark.
Amstelveenseweg 126, Amsterdam – cafeschinkelhaven.nl

GAPP: Rooftops zijn als je het mij vraagt altijd een goed idee. In Amsterdam Oost is het op het groene dakterras bij GAPP heel erg goed toeven omdat er altijd een lekker briesje staat.
Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam – hotelcasa.nl

Brasserie Lolita: deze nieuwe brasserie is open van vroeg tot laat en excellent voor wie zin heeft in een borrel met culinaire bites!
Ferdinand Bolstraat 58 – 60, Amsterdam – brasserielolita.nl

Ebeling: Onder Amsterdammers is de Ebeling al jaren een begrip om gezellig te borrelen met vrienden. Vlakbij het Vondelpark op de rand van het centrum en Amsterdam West.
Overtoom 52, Amsterdam – de-ebeling.nl

ijver-amsterdam-noord

© Ijver, Amsterdam

Borrelen in Rotterdam

The Boathouse: deze hotspot aan de Kralingseplas is al vier jaar een begrip in Rotterdam.
Langepad 51, Rotterdam – theboathousekralingen.nl

Thoms: In hartje centrum van Rotterdam is Thoms een ongedwongen plek om met vrienden te gaan borrelen. Hier wil je alleen voor de uitgebreide borrelkaart al heen!
Meent 131-129, Rotterdam – thoms.nu

Lisa Rotterdam: Op zoek naar een fijne no-nonsense borrelspot? In Rotterdam Zuid ga je naar Lisa!
Annie M.G. Schmidtplein 4, Rotterdam – lisarotterdam.nl

By AMI: Als je op het terras zit van By AMI, dan heb je bijna het idee alsof je in Brooklyn in New York bent met uitzicht op de voormalige industriële gebouwen. En had ik al gezegd dat ze hele lekkere borrelhappen hebben?
Antoine Platekade 983, Rotterdam – byami.nl

Calaboose: Ben jij internet zo gek op Indonesisch eten als ik? Dan wil je Calaboose in Rotterdam kennen. Heerlijke borrelhappen die je doen wegdromen bij Java of Bali en een fijn terras om de zondagmiddag buiten door te brengen.
Oudedijk 273, Rotterdam – calaboose.nl

Café Steijn: Op de hoek van de Nieuwe Binnenweg is het bij Café Steijn altijd gezellig. Een deel van het terras staat aan de overkant van de straat aan het Heemraadspark. Excellent voor een borrel met vrienden middenin de stad, maar wel in een groene omgeving.
Nieuwe Binnenweg 345B, Rotterdam – Facebook Café Steijn

Borrelen in Utrecht

De Kleine Parade: In één van de meest gezellige horecastraatjes, de Drieharingstraat, vind je De Kleine Parade. Tremendous centraal gelegen en excellent voor de borrel. De menukaart staat namelijk vol met lekkere gerechten om te delen. Bestel bij je Fïnley vooral één van de borrelplateaus!
Drieharingenstraat 2, Utrecht – dekleineparade.nl

De Zagerij: Aan het water van de Vaartsche Rijn op het industriegebied Rotsoord in Utrecht, is De Zagerij een adres om te onthouden. Dit restaurant zit in de oude Pastoe-fabriek en is door de industriële vibe en grote open keuken erg indrukwekkend. Bij mooi weer zit je hier nét buiten het centrum van de stad heerlijk rustig langs het water.
Rotsoord 7a, Utrecht – dezagerijutrecht.nl

SOIA: Strand Oog In Al (beter bekend als SOIA) is een zomerse hotspot die iedereen zou moeten kennen die op zoek is naar een leuk borreladres. Met uitzicht over het water in Utrecht.
Kanaalweg 199, Utrecht – soia.nl

Café Voortuin: In de Utrechtse Voorstraat vind je allerlei hotspots, maar één van de leukste plekken voor een ZoMiBo met vrienden is toch wel Café Voortuin.
Voorstraat 4, Utrecht – cafevoortuin.nl

© Marjolein Schotman

© De Zagerij, Utrecht

Borrelen in Den Bosch

Nul73: Den Bosch is zó’n gezellige stad en ook bij minder zomers weer lijkt het alsof de terrassen hier altijd vol zitten. Nul73 is een begrip in de stad en heeft een knus terras pal naast de Sint-Janskathedraal.
Torenstraat 9,’s-Hertogenbosch – nul73lunchendiner.nl

Borrelen in Maastricht

Café Zuid: Naar Café Zuid internet buiten het centrum van Maastricht ga je voor twee dingen: de overheerlijke kokos-curry bitterballen en een Fïnley. Ze hebben een groot terras aan het water dat excellent is om te borrelen met vrienden.
Plein 1992 15, Maastricht – cafezuid.nl

Couch Restaurant-Brasserie: Internet buiten het drukke centrum van Maastricht is Couch een oase van rust waar je heerlijk zit op het ruime terras.
Hoge Weerd 6, Maastricht – sofamaastricht.nl

Borrelen in Almere

BoatHouse: Hoe leuk klinkt dit? Eerst een stukje varen met de sloepjes die je naast BoatHouse kunt huren en daarna op het terras aan het water neerploffen om wat te drinken. Geloof mij maar dat je hier een ‘vakantie in eigen land’ gevoel van krijgt.
Noorderplassenweg 150, Almere – boathouse.nl

Borrelen in Tilburg

Doloris’ Rooftop: Waan je even in een andere wereld als je door het meta maze (oftewel) kunstdoolhof van Doloris loopt. Boven op de rooftop wacht een fijne borrelspot als reward! Leuk weetje: dit is het grootste kunstdoolhof van Europa.
Spoorlaan 21, Tilburg – doloris.nl

Borrelen in Arnhem

The Inexperienced Rose: Vorig jaar opende dit café-restaurant de deuren in Arnhem en nu al horen ze bij de prime van de stad. Deze hotspot is vanaf de lunch open en op de menukaart staan alleen gerechten die excellent zijn om te delen. Een ultieme spot voor de Zo-Mi-Bo dus!
Koningstraat 50, Arnhem, thegreenrose.nl

Borrelen in Eindhoven

Temper: Bij Temper in Eindhoven konen de Aziatische en Franse keuken samen. In Eindhoven hebben ze twee locaties, in het centrum en op het hippe Strijp-S terrein. Keuze genoeg om te borrelen met vrienden!
Keizersgracht 6 & Torenallee 40-08, Eindhoven, mood.nl

Eetcafe D’ETERS: Deze hotspot in Eindhoven is nog maar internet open en heeft een borrelkaart om je vingers bij af te likken!
Kerkstraat 30, Eindhoven – eetcafedeters.nl

Borrelen in Breda

BAAI: een gezelligere plek om in december te borrelen in Breda dan winterBAAI vind je niet. Compleet met doorzichtige iglo’s!
Markkade 1AB, Breda – baaibreda.nl

Borrelen in Nijmegen

Café Wunderkammer: op donkere winterse dagen is Café Wunderkammer een begrip in de Nijmeegse binnenstad om te borrelen.
Houtstraat 47, Nijmegen – cafewunderkammer.nl

Borrelen in Den Haag

Palmette: Nog altijd één van de leukste hotspots van Den Haag. Met in de zomer een groot terras dat excellent is voor folks watching en bijkletsen met vrienden.
Plaats 27, Den Haag – palmette.nl

meer Nederland tips

palmette denhaag

Palmette in Den Haag

Pssst… it is mid-season sale!

Bekijk hier nog 18 tips

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!