4 x leukste speeltuinen Amsterdam Centrum & Jordaan


Het weer in Nederland magazine dan veranderlijk zijn, buitenspelen blijft het allerleukst. Ik ga het liefst elke dag even naar buiten met de kleine naar een van de leuke speeltuinen in Amsterdam. Of je nu in Amsterdam bent voor een nachtje weg of wel eens een speeltuin in een andere wijk wilt ontdekken, een speeltuin is altijd een goed idee. Daarom in dit lijstje ideas voor de leukste speeltuinen in Amsterdam Centrum aan de kant van de altijd gezellige Jordaan!

Volg @yourlbb op Instagram

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

beste-speeltuinen amsterdam centrum jordaan

‘Kippenspeeltuin’ in de Schoolstraat

4 X leuke speeltuinen in Amsterdam Centrum die je wilt kennen

Kippen- en konijenren Slootstraat

De verborgen speeltuin aan de Slootstraat ligt midden in de Jordaan. Je vind er kippen (dat lijkt me duidelijk), konijnen, fietsjes, een glijbaan, een zandbak en nog wat andere speeltoestellen. De Jordanezen hebben deze buurtspeeltuin al gevonden en het kan er met mooi weer dus ook lekker druk zijn. De speeltuin is dagelijks geopend van 09.00 – 20.30, maar kan in de wintermaanden wel eerder worden gesloten. De eitjes van de vier jonge leghorns worden dagelijks verkocht. Voor 0,25ct neem je er eentje mee naar huis, leuk toch?! De speeltuin is trouwens geheel omheind, wel zo veilig wanneer je met de (echte) kleintjes op pad bent.
Kippen- en konijnenren – Slootstraat – jordaan

De Noorderspeeltuin

De Noorderspeeltuin is ook weer compleet omheind en is een stuk groter dan de andere speeltuinen in de lijst. Je vind er bijv. een voetbal/basketbalveld, schommels, klimrekken en het verenigingsclubhuis waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. De kinderen en leidsters van peuterspeelzaal ‘De Humpie Dumpies’ kom je er ook tegen. Er is een speciaal peuterpleintje, maar natuurlijk kan er ook fijn gespeeld worden op de relaxation van het plein. Qua leeftijd kan iedereen tussen de 2 – 12 jaar hier heerlijk kan spelen. Door de ruime opzet van het plein zitten de grote de kleintjes niet in de weg en andersom trouwens ook niet, hihi.
De Noorderspeeltuin, Tweede Lindedwarsstraat 10, Amsterdam Centrum

Speeltuin Herenmarkt

Misschien wel de bekendste speeltuin in Amsterdam Centrum en altijd een succes met de child(s). In deze speeltuin vind je veel autootjes en ander speelgoed dat is achtergelaten door bijvoorbeeld expats die weer naar hun thuisland zijn verhuisd. Reken maar dat de children het leuk vinden om daarmee te spelen. Verder is er een grote zandbak en de speeltuin heeft een hek waardoor de children niet weg kunnen lopen.
Speeltuin Herenmarkt, Herenmarkt 91, Amsterdam Centrum

Speeltuin Tweede Looiersdwarsstraat

We blijven nog even in de Jordaan, need in de 2e Looiersdwarsstraat zit nog een tremendous speelplek verstopt. Web als de twee bovenstaande speeltuinen is het hier ook volledig omheind en kun je zelf dus ongestoord met een boek op een bankje in de zon gaan zitten, mits je het geluk hebt dat de zon ook schijnt! Je vindt er een glijbaan met een speelhuisje, een zandbak, wat fietsjes en een ouderwetse wipkip. Ik zou zeggen dat dit van 0 – 5 een prime plek is, maar dat je daarna wel toe bent aan iets uitdagender. In de zomer kunnen de temperaturen hier snel oplopen en plaatsen ze een partytent over de zandbak die voor voldoende schaduw zorgt.
Speeltuin Tweede Looiersdwarsstraat, Tweede Looiersdwarsstraat 24, Jordaan Amsterdam 

meer Uit & thuis met baby + kids tips

beste-speeltuinen amsterdam centrum jordaan

Kippen- en konijnenren Slootstraat

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Guide magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!