48 X Amsterdam Oost thuisbezorg + take-away overzicht voor iedere wijk


We zijn ze allemaal aan het verzamelen en blijven de lijstjes updaten. Zo lang het magazine en kan lees je hier over onze favoriete restaurant hotspots die gewoon thuisbezorgen of open zijn voor take-away. In deze lijst hebben we de suggestions verzameld met eating places in Amsterdam Oost waar je in tijden van Corona terecht kunt voor een maaltijd. Een aantal bezorgden altijd al, anderen gooien de lijnen open om toch nog wat omzet binnen te halen nu alles plat ligt. Ging je normaal gesproken graag uit eten? Bestel dan nu een keer further bij je buurtfavoriet om de ondernemers die het zwaar hebben te steunen, zodat we als deze ellende voorbij is weer gewoon bij hen kunnen aanschuiven voor een gezellige avond, koffie of lunch!

eten THUISBEZORGEN & AFHALEN IN AMSTERDAM oost

Om het zoeken makkelijker te maken heb ik de thuisbezorg en take-away suggestions voor Amsterdam Oost onderverdeeld in de verschillende wijken of rond herkenningspunten.

15 X amsterdam oost – weesperzijde / wibautstraat thuisbezorg & take-away overzicht

Bam Boa: Als je een zonnetje naar je eigen eettafel wilt halen, bestel dan één van de sharing menu’s van Bam Boa. Ontzettend lekker en door de verschillende gerechtjes iedere hap weer verrassend. In ieder sharing menu zitten wat klassiekers van de kaart en de menu’s zijn als combine van vlees en vis, vis en vega of volledig vegetarisch te bestellen. Lees hier ook de uitgebreide Stay-in Review >>
Weesperzijde 135, Amsterdam – bam-boa-amsterdam.com

BESTEL HIER VIA UBER EATS

Lou Lou Pizzabar: Sinds de opening ben ik fan! En gelukkig bezorgen ze gewoon thuis. Ben je even toe een aan frisse neus dan kun je ook een pizza gaan afhalen en heel even op een bankje aan de Amstel van het uitzicht genieten.
Weesperzijde 42, Amsterdam – louloupizzabar.nl

BESTEL HIER VIA DELIVEROO

Benji’s: Eén van mijn favoriete lunch hotspots in de wijk. En gelukkig zijn de lekkere broodjes en ontbijtjes ook gewoon te bestellen voor thuis. Wil je dag further goed beginnen, bestel dan direct een lekkere juice mee.
Wibautstraat 196, Amsterdam – benjis.amsterdam

BESTEL HIER VIA UBER EATS

Côte Wispe: Voor een broodje to go of een koffie. En is het heel heat? Dan hebben ze waterijsjes voor de children!
Weesperzijde 85, Amsterdam – cote-wispe.nl

Bar Bouche: Dit zaakje is nog maar web open en dan nu alweer de deuren gesloten. Gelukkig zitten ze hier niet stil. Om een stukje van hun huiskamer naar jouw huiskamer te brengen, kun je by way of de web site borrelplanken bestellen.
Wibautstraat 107, Amsterdam – barbouche.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Pizza Heart Bar: Hier ben je aan het goede adres voor ambachtelijke houtovenpizza’s. Ze hebben ook veel vegan pizza’s op de kaart staan, maar woon je samen met een carnivoor. No worries, ze zijn van alle markten thuis!
Schollenbrugstraat 8, Amsterdam – pizzaheartbar.nl

BESTEL HIER VIA DELIVEROO

Hartog: Voor het lekkerste brood en de beste kaascroissants wil je naar Hartog. Het is er altijd druk, maar door de gemaakte routing loopt alles nu op gepaste afstand als een geoliede machine.
Wibautstraat 77, Amsterdam – volkorenbrood.nl

Stek: Voor koffie to go, een lekker broodje of een stuk quiche. Af te halen van woensdag tot en met zondag. En iedere week hebben ze ook een lekker 3-gangen menu voor thuis dat je van te voren moet bestellen.
Wibautstraat 95, Amsterdam – stek-amsterdam.com

Bestel hier via de website

De Ruyschkamer: Mijn overburen zijn niet open voor dagelijkse take-away of supply, maar ze verkopen wel bierpakketten. Through Instagram verkopen ze steeds wisselende bier- en borrelpakketten.
Ruyschstraat 34-H, Amsterdam – deruyschkamer.nl

Bestel hier via Instagram

MangiAssai: Zin in een pizzaatje? Mangiassai bezorgt gewoon tuis. Ook hun lekkere bruchetta’s die wij altijd vooraf bestellen om te delen. Op de menukaart vind je de pizza-klassiekers qua smaken waarmee je nooit fout zit.
Ruyschstraat 42HS, Amsterdam – mangiassai.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Oliver Green: Snaaien is wel een gevaar dat op de loer ligt met dat thuiswerken. Ligt het aan mij of krijgen jullie ook zo’n trek van thuiszitten? Oliver Inexperienced is open voor het thuisbezorgen van een gezonde vegan maaltijd. Liever toch niet de deur uit? Ze bezorgen ook thuis.

BESTEL hier VIA UBER EATS

Beter & Leuk: Nog een lekker gezond tentje dat open is voor take-away, maar ook thuisbezorgt by way of Deliveroo, Thuisbezorgd en Uber Eats. Alles is vegan! De vegan rendang van jack fruit is erg lekker.
Eerste Oosterparkstraat 73, Amsterdam – beterenleuk.nl

Bestel hier via Deliveroo

Bijkees: Kees is nu Sjeeskees en bezorgt gezonde en lekkere consolation meals bij je thuis. Ophalen kan ook. Ze hebben ook verschillende pakketten, zoals het Kees gezellig-pakket voor € 42,50 met twee hoofdgerechten naar keuze, een flesje wijn, een bemoedigende boodschap en een waxinelichtje.
Weesperzijde 44, Amsterdam – bijkees.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Volkshotel: Tijdens een ‘normale’ werkdag kun je mij vaak vinden bij De Werkplaats van het Volkshotel. Nu is het café op de begane grond open voor take-out koffie of een broodje. De wraps zijn er altijd erg lekker!
Wibautstraat 150, Amsterdam – volkshotel.nl

Rijsel: Rijsel was één van de eersten waar we hebben besteld voor thuis. En ik kan je vertellen dat web als een bezoek aan Rijsel zelf, bestellen een heel erg goed idee is. De in ganzenvet gebakken krieltjes in de schil, gecombineerd met het beroemde kippetje of de côte de boeuf. Zo lekker!
Marcusstraat 52B, Amsterdam – rijsel.com

BESTEL HIER VIA UBER EATS

19 X Amsterdam oost – Oosterpark thuisbezorg & take-away overzicht

The Bab: Voor al je Koreaanse meals cravings. Bestellen per telefoon en ophalen of supply. Wij nemen altijd de bibimbab en de Korean fried hen.
Camperstraat 36, Amsterdam – thebab.company

BESTEL VIA THUISBEZORGD

4850: Fijn adres voor koffie, sandwiches en cinnamon buns voor take-away. Je kunt ook een pasta bestellen voor thuis en die zien er zoals we van 4850 gewend zijn heerlijk uit! Further sympathiek: je kunt hier purchase one, give one doen met koffie en een persoonlijk briefje achterlaten dat op de koffie voor de zorgverleners wordt geplakt.
Camperstraat 48-50, Amsterdam – 4850.nl

Bestel hier via de website

Oost: Afhalen kon altijd al bij deze sympathieke pizzeria op een rustig pleintje vlakbij het Oosterpark. Eigenlijk is pizzeria niet het juiste woord, need de pasta’s zijn ook ontzettend lekker kan ik je vertellen. Voor de children hebben ze een pasta en pizza bambino.
Andreas Bonnstraat 46, Amsterdam – oostpizzapasta.nl

BESTEL HIER VIA UBER EATS

Mama Dough: Ga je voor een pizza rosso of een pizza bianco? Van klassiekers tot bijzondere toppings. Ik ben zelf fan van de Tripoli met gerookte mozzarella met aubergine. En voor de children zijn er kinderpizza’s.
Beukenplein 21, Amsterdam – mamadough.nl

BESTEL HIER VIA DELIVEROO

Coffee Bru: Op het Beukenplein is dit het adres voor koffie to go. Hopelijk kunnen we daar deze zomer ook weer van genieten op het terras.
Beukenplein 14H, Amsterdam – coffeebru.nl

Eddy Spaghetti: Hoewel Eddy Spaghetti ook pizza’s op de kaart heeft staan, ga ik altijd voor de pasta. De pasta polpettine al sugo verdure is een aanrader en bestel er zeker de burrata bij als voorgerecht. Zo lekker!
Krugerplein 23, Amsterdam – eddyspaghetti.nl

BESTEL HIER VIA UBER EATS

Eriks Delicatessen: Sowieso is dit een hele fijne delicatessenwinkel, maar helemaal nu niets lekkerders dan een mooi kaasplankje op tafel te zetten voor de borrel of na je thuisdiner.
Beukenplein 16, Amsterdam – eriksdelicatessen.nl

De Biertuin: Ribs, burgers, kip. Consolation meals is waar ze bij De Biertuin goed in zijn. En zoals je normaal gesproken bij De Biertuin op het terras zou doen: bestel er een lekker speciaalbiertje bij.
Linnaeusstraat 29, Amsterdam – debiertuin.nl

BESTEL HIER VIA UBER EATS

Vegan Junk Food Bar: Soms kan ik echt een craving hebben voor de vegan zalm sashimi van de Vegan Junkfood Bar en een stukje stokbrood met de blauwe aioli. Hilarisch hoe dat gaat met cravings. Maar deze responsible pleasure wilde ik toch even met jullie delen!
Eerste v. Swindenstraat 389, Amsterdam – veganjunkfoodbar.com

BESTEL HIER VIA THUISBEZORGD

Alex + Pinard: Iedere week koken de cooks een wisselende 3-gangen menu dat je kunt bestellen voor € 22,50. Afhalen kan van woensdag tot en met zondag bij één van de vestigingen. Houd hun Instagram in de gaten voor het menu van de week.
Dapperstraat 10, Amsterdam – alexpinard.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Rum Baba Coffee: Ga je een wandeling maken? Scoor dan een koffie met iets lekkers to go bij Rum Baba. Zo’n sympathiek tentje in een heerlijk rustige straat in Oost.
Pretoriusstraat 15, Amsterdam – rumbaba.nl

Spaghetteria: Van een pastaatje van de Spag worden we altijd blij. Laatst deelden we al een lekker recept om de Pasta Arrabiata thuis te maken. Zelf ben ik altijd fan van de ravioli’s! Through Uber Eats kun je checken of ze bij jou thuisbezorgen, maar afhalen kan ook.
Pretoriusstraat 72A, Amsterdam – spaghetteria-pastabar.nl

Bestel hier via Uber Eats

The Cottage: De toast met champignons… als ik er nu aan denk krijg ik direct trek. Ze zijn open voor take-away. Denk aan een koffietje to go, lekkere taartjes en hartige pies om thuis op te warmen. Of neem een lekkere pot huisgemaakte jam mee voor ontbijt.
Linnaeusstraat 88, Amsterdam – thecottage.amsterdam

Boi Boi: Ben jij group Pad Thai of group curry. Bij Boi Boi ben je aan het goede adres voor lekkere Thaise occur. Wat ook lekker is: bestel verschillende voorgerechten en maak er een shared dinner van.
Dapperstraat 12, Amsterdam – boiboi.com

BESTEL HIER VIA THUISBEZORGD

Visbar Beet: Bar Baarsch en Visbar Beet hebben de handen ineen geslagen en verschillende lekkere maaltijdboxen samengesteld met ingrediënten en recepten om thuis aan de slag te gaan. Geen zin om zelf te koken? Bestel dan de daghap!
Dapperstraat 26, Amsterdam – visbarbeet.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Caffe Milo: Heb je zin in lekkere borrelhapjes? Die kun je gewoon on-line bestellen bij Caffe Milo aan het Oosterpark. Ik ben zelf een enorme vlammetjes fan. They bought it! Verder hebben ze burgers en pinsa’s op het take-away en thuisbezorg menu staan.
Linnaeusstraat 71, Amsterdam – caffemilo.com

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Nomads: Through de web site kun je een 3-gangen menu bestellen (ook vegetarisch) of kiezen voor losse gerechtjes om te delen, zoals mezze en ceviche.
Oranje-Vrijstaatkade 55, Amsterdam – nomads-amsterdam.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Michel-Inn: Wie hem wel eens gegeten heeft weet dat hij té lekker is. De pizza burrata tartufo van Michel-Inn met truffel-burrata is een should strive. Maar eigenlijk is er geen pizza die we niet lekker vinden van Michel-Inn.
Steve Bikoplein 12H, Amsterdam – michel-inn.nl

BESTEL HIER VIA THUISBEZORGD

La Cervecería: Ik kan niet wachten tot het terras van La Cerveceria open gaat. Zo’n fijn plekje op het Beukenplein. Voor al je Spaanse tapas-cravings bestel je van donderdag tot zondag nu de lekkere gerechten voor thuis. Alle Spaanse klassiekers komen voorbij op de kaart. Van de pimientos de padrón en paella met kip en chorizo.
Beukenplein 22, Amsterdam – la-cerveceria.nl

BESTEL HIER VIA UBER EATS

3 X Amsterdam oost – watergraafsmeer thuisbezorg & take-away overzicht

Jacobsz: Bij Jacobsz to Go haal je iedere dag een lekkere daghap voor thuis. Inmiddels heb ik het al een paar keer afgehaald en het is een dikke aanrader. De maaltijden heat je namelijk thuis volgens de instructies op zodat je eten heerlijk op temperatuur is. Through hun Instagram pagina communiceren ze iedere dag het menu van de dag en bestellen kan tot 17.00 uur. De bestelling kan afgehaald worden by way of het raamloket op de Ringdijk! Lees hier ook de uitgebreide review van Jacobsz voor thuis >>
Ringdijk 1, Amsterdam – jacobsz.amsterdam

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Bar Wisse: Ik denk dat er op dit second heel veel mensen zijn die de nacho’s van Bar Wisse missen. Niet getreurd! Ze zijn beschikbaar voor take-away. Web als de kippendij saté, Wisse Burger en meer gerechten. Ook lekker: ze verkopen borrelplanken voor twee of vier personen.
Linnaeuskade 1a, Amsterdam – barwisse.nl

Bar Restaurant 1900: Nog zo’n buurtfavoriet waar je woensdag tot en met zondag tussen 17.00 en 20.00 uur kunt afhalen. Bestellen doe je by way of de web site en in het menu zitten hele lekkere gerechten. Zoals de wholesome kapsalon en andere lekkere caféhappen zoals ravioli, een burger en kipsaté. Bar Restaurant 1900 heeft ook opties voor de children op het menu staan, zoals poffertjes.
Hogeweg 48, Amsterdam – barrestaurant1900.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

4 X Amsterdam oost – Indische buurt thuisbezorg & take-away overzicht

Wilde Zwijnen Winkel: Ik heb hem nog niet zelf gekookt, maar ik hoor zo veel goede verhalen over het menu voor thuis van Wilde Zwijnen. Compleet met instructievideo’s ga je thuis aan de slag met een heerlijk Wilde Zwijnen 3-gangen menu dat regelmatig wisselt qua gerechten. Je kunt het menu afhalen of laten thuisbezorgen.
Javaplein 23 HS, Amsterdam – wildezwijnenwinkel.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Gallizia: Through hun Instagram pagina laten ze weten wat er die week te bestellen is. Italiaanse klassiekers die uitblinken in eenvoud en juist daarom o zo lekker zijn. Zoals een kippetje diavola of porchetta. Uiteraard met een bijpassend wijnadvies.
Javastraat 65, Amsterdam – gallizia.nl

Fyrre: Een beperkte kaart voor take-away en thuisbezorgen waarbij je van te voren moet bestellen zodat alle seafood alles kakelvers in huis gehaald wordt. Van een mosselpannetje tot oesters en een 3-gangen menu dat je thuis moet opwarmen en afmaken met de bijgeleverde instructies. Leuk voor de thuiskoks!
Javastraat 40, Amsterdam – fyrre.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Majesteit Taart: Iets te vieren? Maak het dan further feestelijk met de taart van Majesteit Taart voor thuis. Deze kunstwerkjes zijn bijna te mooi om op te eten!
Javastraat 5, Amsterdam – majesteittaart.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

3 x Amsterdam oostelijke eilanden thuisbezorg & take-away overzicht

Pepenero Cucina: De nieuwe locatie van Pepenero is open voor take-out en bezorging in de buurt. Van dinsdag tot en met zondag ben je er tussen 17.00 en 20.00 uur aan het goede adres voor lekkere pasta’s en pizza. Op dinsdag zijn alle pizza’s € 10,- en op woensdag de pasta’s € 10,- als je het gaat afhalen!
Sumatrakade 1295, Amsterdam – cucina.restaurantpepenero.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Hotel Jakarta: Bij Café Jakarta kun je de lekkere Indonesische gerechten afhalen voor thuis. Ze hebben een speciaal take-away menu samengesteld met lekkere Indonesische hapjes om te delen (ook lekker bij de borrel!) en twee verschillende rijsttafels waarvan er één vegetarisch is.
Javakade 766, Amsterdam – hoteljakarta.amsterdam

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

5 X ijburg thuisbezorg & take-away overzicht

NAP Amsterdam: Op het afhaalmenu van NAP vind je verschillende Surinaamse gerechten. Ga je voor roti of toch voor de kipsaté met Surinaamse bami?
Krijn Taconiskade 124, Amsterdam – napamsterdam.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Bloem op IJburg: Bij Bloem bestel je van dinsdag tot en met zondag Italiaanse gerechten voor thuis. Van pizza tot pasta en natuurlijk tiramisu als dessert.
IJburglaan 1289, Amsterdam – bloemopijburg.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

Il Sogno: Zin in pizza? Bij Il Sogno staan alle Italiaanse pizza-klassiekers op de kaart. En die worden uiteraard gewoon thuisbezorgd. Woon je echt om de hoek? Dan kun je ook afhalen.
IJburglaan 905, Amsterdam – il-sogno.nl

BESTEL HIER VIA DELIVEROO

I Grec: Ik houd zelf ontzettend van Grieks eten. Sowieso kan ik niet wachten om weer een keer naar Griekenland te gaan, maar tot die tijd is er gelukkig I Grec. Heerlijke Mediterrane gerechten die je even doen wegdromen. Je bestelt het nu voor thuis by way of hun Specific menu. Handig: ze hebben ook kindermenu’s.
Jean Desmetstraat 121, Amsterdam – restaurantigrec.nl

BESTEL HIER VIA THUISBEZORGD

DOK48: Zin in een typische kroeghap? Bestel dan bij DOK48 en ze komen het op IJburg bezorgen op elektrische scooters. Denk aan kipsaté, burgers, spareribs of een beenhammetje.
Krijn Taconiskade 328-330, Amsterdam – dok48.nl

BESTEL HIER VIA DE WEBSITE

PINTEREST PIN & SAVE

| THUISRESTAURANT TIPS: Op Your Little Black E-book verschijnt bijna iedere dag een nieuwe evaluation van één van onze favoriete eating places die nu ook thuisbezorgen of aan take-away doen. Je vindt ze in de nieuwe THUISRESTAURANT categorie, samen met heel veel andere handige lijstjes per wijk of soort gerecht. Eet smakelijk! Bekijk alle Corona-proof restaurant tips hier >>

Al gespot dat je op Your Little Black E-book nu ook heerlijke recepten kunt vinden om thuis te maken? Klik hier om direct een lekker recept uit te zoeken >>

Meer inspiratie voor thuis? Wij hebben heel veel suggestions!

CHECK HIER HET LOCKDOWN DOSSIER

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog suggestions voor een restaurant dat thuisbezorgd? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!