5 tips voor 2021 // Your Little Black Book


YES, we kunnen de schaatsen weer uit het vet halen, want de leukste schaatsbanen in Amsterdam zijn weer open! Gelukkig hoef je dit jaar niet te wachten met schaatsen tot de temperatuur richting het vriespunt daalt. Het schaatsen op natuurijs was natuurlijk fantastisch dit jaar. Maar tot het weer zover is, kun je terecht bij deze schaatsbanen in Amsterdam die in 2021 weer open zijn!

Volg @yourlbb op Instagram


Alles voor de kerstboom…

Bekijk hier nog 8 tips

5 x Schaatsbanen in Amsterdam die winter 2021 openen

Schaatsen op de Jaap Edenbaan

De Jaap Eden schaatsbaan is dé schaatsbaan van Amsterdam waar je je schaats-skills echt goed kunt ontwikkelen. Een 400-meter baan waar je aardig wat rondjes kunt schaatsen zonder dat je voor kinderen, amateurs en andere gekkigheid moet uitwijken, want iedereen heeft zijn eigen baan. Dit seizoen is de Jaap Edenbaan open vanaf 16 oktober en kan er ook weer gelest worden. En blijf na het schaatsen vooral nog even hangen voor warme chocolademelk of glühwein bij het gezellige Cafe Jaap!

ICE* Amsterdam op het Museumplein

Haal de schaatsen maar uit het vet, de schaatsbaan op het Museumplein staat er vanaf 13 november 2021 weer! En zeg nu zelf: ICE* Amsterdam is toch niet meer weg te denken als we het hebben over winterse gezelligheid in de stad. Dus ga ik ieder jaar weer schaatsen op het Museumplein. Blijft een magisch plaatje in de winter! Hollandse schaatspret, met de ‘Magere Brug’ als verbinding over de ijsbaan en een fenomenaal uitzicht op de musea en het concertgebouw. Lees hier alles over ICE Amsterdam dit jaar >>

Het Amsterdamse Winterparadijs 2021

Of Het Amsterdamse Winterparadijs dit jaar weer terugkeert in de RAI is nog niet bevestigd. Maar normaal gesproken hebben ze ook hier en schaatsbaan. Al is er veel meer te doen dan alleen ‘schaatsen’. De schaatsbaan was andere jaren maar liefst 2800m2 groot en er zijn verschillende parcours en slides om uit te proberen. Wie weet keren dit jaar ook de langlauf-baan, tube-baan, karaoke en silent disco terug. Zodra er meer bekend is lees je het hier!

Schaatsbaan Rembrandtplein

Tijdens de wintermaanden kun je ook op het Rembrandtplein terecht voor een rondje schaatsen met vrienden of je lover. Na het schaatsen drink je de lekkerste glühwijn of ga je een hapje eten bij Slagerij de Beurs op de hoek van het plein. Vooral in de avond ziet het er super gezellig uit door alle lampjes. Vanaf 12 november tot en met 2 januari is de schaatsbaan op het Rembrandtplein geopend!

Westergas IJsbaan

Wat was de eerste editie van Kerst bij de Westergas. gezellig voor de lockdown. Vorig jaar kon het niet doorgaan, maar fingers crossed dat ze dit jaar weer terugkomen met de gezellige kerstmarkt én de schaatsbaan! Zodra ik meer hoor, lees je het hier.

 | OOK LEUK: ben je al naar het Amsterdam Light Festival geweest?

Zin om iets winters te gaan eten na het schaatsen? Check dan eens deze lijstjes:

15 X favoriete spots in Amsterdam voor een kaasplankje

12 X warme chocomelk in Amsterdam

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!