5 X expo’s in Amsterdamse musea die je in april wilt bezoeken


Voor deze maand hebben we weer een nieuwe lijst met de leukste exposities om te bezoeken in Amsterdam. Voor echte kunstliefhebbers of voor als je een leuk uitje wilt plannen. Want nu we weer alles volop kunnen, hoort een bezoekje aan het museum er ook bij! In deze maandelijkse rubriek bespreken we 5 exposities/ tentoonstellingen waarvan wij denken dat jij ze ook zeker gezien moet hebben. Met deze maand onder andere de heropening van het HEM met leuke activiteiten, exposities en een workshop op de planning. Lees snel verder voor meer exposities om deze maand te bezoeken. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram

5 X expo’s in Amsterdam die je in april wilt bezoeken

Van Gogh MuseumWegens psychische klachten verbleef Vincent van Gogh in een instelling in Zuid-Frankrijk. Rondom de instelling zag hij veel olijfbomen die hij begon na te schilderen. Van Gogh maakte een mentaal zware tijd door in de instelling. Buiten in de natuur vond hij troost en kracht bij de olijfbomen. Dat gevoel wilde hij uitdrukken in zijn olijfgaardschilderijen, die nu te zien zijn in het Van Gogh Museum.
t/m 12 juni 2022, Museumplein 6, Amsterdam

Boek tickets

Flower Art Museum: Ok, misschien niet in Amsterdam maar zeker de moeite waard. Kunstenares Lida Sherafatmand schildert sprookjesachtige werelden met een overvloed aan bloemen. Op deze manier probeert zij de minder mooie kanten van het menselijk bestaan te bestrijden.
t/m 22 mei 2022, Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer

Boek tickets

Foam: Kunstenares Ana Núñez Rodríguez ging op zoek naar lokale ‘aardappelverhalen’. De aardappel wordt wereldwijd gebruikt en is een belangrijk deel van de lokale eetcultuur. Maar wat zegt een aardappel over de mens? De aardappel is een metafoor voor de verhalen die Rodríguez heeft verzameld en gaan over gebeurtenissen, aanpassingen en transformatie. 
8 Apr t/m 10 Jul 2022, Keizersgracht 609, Amsterdam

Boek tickets

Amsterdam Museum: De expositie Panorama Amsterdam is nu te zien in het tijdelijke nieuwe Amsterdam Museum aan de Amstel. De expositie toont Amsterdam in al zijn dimensies, van het oude Amsterdam uit de 16e eeuw tot het heden en de toekomst.
Amstel 51, Amsterdam

Boek tickets

HEM Amsterdam: Het HEM opent de deuren weer na een korte winterstop. Deze maand staan er verschillende leuke exposities, performances en workshops op de planning. Kijk voor het volledige programma op de website.
Warmperserij 1, Zaandam 

Boek tickets

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!