5 X expo’s in Amsterdamse musea die je in oktober wilt bezoeken


De horeca magazine dan misschien gesloten zijn, de Amsterdamse musea zijn gewoon open en kunnen onze steun goed gebruiken. Daarom voor de maand oktober weer een fijn nieuw lijstje met vijf exposities op een rij waarvan wij denken dat jij ze ook zeker gezien moet hebben. Uiteraard is je museumbezoek geheel in lijn met de laatste RIVM regels. Denk aan het dragen van een mondkapje en een ticket voor een bepaalde tijdslot dat je on-line moet reserveren. Laat het de pret vooral niet drukken zou ik zeggen! Lees snel verder om te ontdekken wat er nu allemaal te zien is in de Amsterdamse musea. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram

5 X expo’s in Amsterdam die je in oktober wilt bezoeken

Foam: Ter ere van de studenten die dit jaar afstuderen van het Gerrit Rietveld Academie, presenteert Foam The Commencement Present. Tijdens deze tentoonstelling worden de nieuwste werken van de fotografie studenten tentoon gesteld. De kunstwerken zijn voornamelijk tot stand gekomen tijdens de corona lock-down eerder dit jaar.
Keizersgracht 609, Amsterdam

Boek tickets

Stedelijk Museum: Een fijne selectie van de Greatest verzorgde Boeken uit 2019. Speciaal geselecteerd door een jury, zijn deze boeken beoordeeld op hun de inhoud, het onderwerp, beelden, typografie, materiaal, druk en bindwijze.
3 oktober 2020 t/m 1 november 2020, Museumplein 10, Amsterdam 

Boek tickets

Eye Filmmuseum: In de nieuwe groepstentoonstelling Trembling Landscapes – Between Actuality and Fiction, wordt het werk van verschillende film- en videokunstenaars uit de Arabische wereld tentoongesteld. Er wordt gekeken naar het landschap, dat door geweld, kolonialisme, folklore en ideologieën op verschillende manieren gezien, geïnterpreteerd en gevisualiseerd wordt.
19 september t/m 3 januari 2020, IJpromenade 1, Amsterdam

Boek tickets

Oude Kerk: Hoe ziet de wereld eruit na het coronavirus? Welke nieuwe uitdagingen en kansen zijn er in deze moeilijke periode ontstaan? In het on-line challenge The World After, hebben verschillende kunstenaars gereageerd op de verschillende vragen die naar boven kwamen in deze disaster. In de vorm van video’s is een beeld geschetst van het voorjaar tijdens de corona tijd.
19 september 2002 t/m 3 januari 2021, Oudekerksplein 23, Amsterdam

Boek tickets

NXT Museum: In de nieuwe tentoonstelling Shifting Proximities wordt de manier onderzocht, waarop mensen maatschappelijke en technologische veranderingen ervaren en hoe zij hierop reageren. Een tentoonstelling waar de samenwerking tussen kunstenaars, ontwerpers, technologen, wetenschappers en muzikanten naar voren komt.
29 augustus 2020 t/m 28 februari 2021, Asterweg 22, Amsterdam 

Boek tickets

meer Doen tips

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Ebook thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!