5 X expo’s in de Amsterdamse musea die je in september wilt bezoeken


Voor de maand september hebben we weer een nieuwe art guide gemaakt. Een guide vol nieuwe exposities om te bezoeken in Amsterdam. Zo staat er een prachtige tentoonstelling op de planning in de Hermitage over de liefde en kun je deze maand gratis naar het Stedelijk Museum. Lees snel verder om te zien welke 5 exposities voor de maand september we hebben gevonden, waarvan wij denken dat jij ze ook zeker gezien moet hebben. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram

5 X expo’s in Amsterdam die je in september wilt bezoeken

Zomerkoninginnen: Een tentoonstelling waarbij het thema vrouwelijkheid centraal staan. Om deze reden zijn tijdens deze tentoonstelling ook alleen kunstwerken van vrouwelijke kunstenaars te zien. Want wat betekent het om vrouw te zijn en welke verhalen en beelden gebruiken zij in hun kunst? Mooie portretten van vrouwen, koninginnen, prinsessen, moeders en nog veel meer identiteiten die zijn te bewonderen in de tentoonstelling Zomerkoninginnen.
t/m 2 oktober 2022, Outsider Art Galerie – outsiderartgalerie.nl

BINNENsteBUITEN: De buitenvoorstelling BINNENsteBuiten is een kunstroute op het WG terrein met als onderwerp “De Toekomst”. De buitenvoorstelling is 24/7 te bezichtigen en bestaat uit 50 vitrinekastjes gevuld met kunstwerken van jonge kunstenaars.
t/m 21 september 2022, WG terrein – wgkunst.nl

Unseen Photo Fair:  Unseen photo fair viert deze maand de 10e editie. De tentoonstelling is gewijd aan de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse fotografie en heeft speciaal voor het jubileum het thema Fotografie in wonderland omarmd.
16 t/m 19 september 2022, Westergas – unseenamsterdam.com

Love Stories: Vanaf 17 september kun je in de Hermitage genieten van de tentoonstelling ‘Love Stories – Kunst, passie & tragedie’. Deze expo bestaat uit meer dan honderd portretten over liefde, passie en tragedie van de late zestiende eeuw tot nu. De expositie is te zien van 17 september tot en met 8 januari 2023 en laat je naast romantische liefde verhalen en thema’s ontdekken als obsessie en verliefdheid, tragedie en verlies.
t/m 8 januari 2023, Hermitage, hermitage.nl 

10 jaar badkuip: De Badkuip, oftewel het Stedelijk Museum, is jarig! Op zaterdag 24 september is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. Sluit aan bij een lezing over de Badkuip (vooraf reserveren) en ervaar de performance HIGHER xtn. van Michele Rizzo.
zaterdag 24 september 2022, Museumplein – stedelijk.nl 

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!