5 X groene hotspots in Amsterdam, van parken tot city farming


Zin om dit weekend het groen op te zoeken? In dit lijstje heb ik mijn vijf favoriete groene hotspots in Amsterdam van dit second verzameld. Om even te onthaasten, met de youngsters of juist een momentje voor jezelf. Ben je nog nooit bij deze groene plekken in Amsterdam geweest? Kom uit je consolation zone, stap op die fiets en ontdek een stukje van Amsterdam waar je misschien nog nooit of al heel lang niet geweest bent. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram

5 X groene hotspots in Amsterdam om te onthaasten

Amsterdam West tuin: Stel je eens voor… een gemeenschapstuin in Amsterdam West omringd door appartementen. Met een pluktuin, tuincafé, theetuin, workshops en meer. Een mooi voorbeeld van city farming in Amsterdam!

Schellingwouderpark: Wil je eens ergens anders heen dan het Amsterdamse Bos? In Amsterdam Noord vind je aan de oever van het IJ het Schellingwouderpark. Je vindt dit park tussen de Oranjesluizen en de Oranjewerf.

De Hortus Botanicus:  Vlakbij het Waterlooplein zit museum De Hortus Botanicus. Een plek waar iedere Amsterdammer eigenlijk een keer geweest zou moeten zijn. Ik vind zelf de cactustuin té gek! Maar ook is het een heerlijke plek om te genieten van een kopje koffie omringd door de mooiste planten, bloemen en bomen.

Fruittuin van West:  De Fruittuin van West is niet zomaar een tuin, maar een boomgaard waar je zelf fruit van het seizoen kunt plukken, vers gelegde eieren kunt rapen of gewoon van de natuur kunt genieten in Amsterdam Nieuw West.

Flevopark: Mijn persoonlijke ontdekking toen ik tijdens de lockdown op zoek was naar een park om de drukte te vermijden, maar toch een frisse neus te halen. Nu gaan we er regelmatig in het weekend heen voor een wandeling! Ook leuk met youngsters, need goede speeltuin én een locatie van Natuurspeeltuin Jeugdland.

Amsterdam

Zoek jij binnenkort het groen op? Tag @yourlbb op Instagram (Tales) of gebruik #yourlbb en de lekkerste foto’s repost ik op tales!

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Guide thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!