5 X Italiaans ijs in Amsterdam // Your Little Black E-book


Heel eerlijk: voor een lekker Italiaans ijsje hoeft de zon wat mij betreft niet eens te schijnen. Toch magazine een lijstje met ideas voor het beste Italiaanse ijs in Amsterdam niet ontbreken. Van Amsterdams little Italy, tot de Rivierenbuurt. Voor écht goed Italiaans ijs in Amsterdam moet je misschien wel even op de fiets springen. En kijk niet gek op als er in de avonden een rij staat bij deze Italiaanse ijssalons. De ideas uit dit lijstje wil je kennen, maar zijn wel publiek geheim!

Volg @yourlbb op Instagram


Pssst… it is mid-season sale!

Bekijk hier nog 18 tips

5 X de beste Italiaanse ijssalons in Amsterdam

Massimo Gelato (De Pijp): Eerst een ijsje halen bij Massimo Gelato in De Pijp en daarna gezellig doorwandelen richting de Albert Cuyp of het Sarphatipark. Ben je vegan? Fortunate you. Bij Massimo IJsfabriek hebben ze ook vegan opties. Inmiddels zit Massimo niet alleen meer in De Pijp, maar heeft hij ook een Italiaanse ijssalon in West en Oost!
Van Ostadestraat 147, Amsterdam

Monte Pelmo (Jordaan): Bekend in de Jordaan en omstreken. Need al jaren is Monte Pelmo bij heat weer vaste prik voor steengoed Italiaans ijs. Dat zie je aan de rij die tot buiten staat, maar proef je vooral aan het ijs. Cheesecake strawberry roomijs, ricotta roomijs en nog zo veel meer, het is allemaal even lekker. En dat vinden meer mensen, need Monte Pelmo behoort tot één van de beste Italiaanse ijssalons van Amsterdam én Nederland.
Tweede Anjeliersdwarsstraat 17, Amsterdam 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer ideas voor Italiaans ijs in Amsterdam

Venetië (Rivierenbuurt): IJssalon Venetië in de Rivierenbuurt is een begrip in Amsterdam en magazine niet in dit lijstje ontbreken. Hier ben je aan het goede adres voor authentiek Italiaans ijs en geloof mij als ik zeg dat het kiezen van een smaak nog moeilijk gaat worden. Eigenlijk heb ik hierop maar één antwoord: ga gewoon voor een hoorn of bakje met drie smaken zodat je niet hoeft te kiezen!

Pisa (Rivierenbuurt): Naar Pisa in Italië voor het beste ijs? Nee, we halen Pisa gewoon naar Amsterdam! Deze spot voor lekker Italiaans ijs zit vlak voor de RAI en heeft genoeg lekkere smaken waaruit je kunt kiezen. Toch ga ik bijna altijd voor een bolletje citroen, zo lekker!
Scheldeplein 22, Amsterdam 

Tofani (Centrum): Op aanraden van een van onze lezers magazine deze ideas niet ontbreken in dit lijstje. Tofani is een Italiaanse ijssalon op de Kloveniersburgwal bij de Nieuwmarkt in het centrum van Amsterdam. IJs gemaakt door rasechte Italianen. Ga vooral voor pistache en kokos!
Kloveniersburgwal 16, Amsterdam

meer Amsterdam tips

beste italiaanse ijs amsterdam

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E-book magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!