7 X de beste risotto in Amsterdam die je wilt proeven


Het is geen geheim dat we bij Your Little Black Ebook heel erg van Italiaans eten houden Het liefste eten we elke dag een lekkere pasta of bol burrata! Een van mijn favoriete gerechten is risotto. En dan vooral met lekker veel kaas en groenten. In Italië scoor je natuurlijk de beste risotto, maar gelukkig zijn er genoeg eating places in Amsterdam waar je deze heerlijke dish ook kunt bestellen. Daarom dit lijstje met de lekkerste risotto in Amsterdam. Eet smakelijk!

 | TIP: Bekijk hier ook de beste Italiaanse restaurants in Amsterdam >>

Volg @yourlbb op Instagram

7 x risotto in amsterdam die je wilt proeven

Bussia: Fancy Italiaans eten kun je bij Bussia. De perfecte plek als je iets te vieren hebt, of gewoon zin hebt in lekker Italiaans eten.  Ga voor een 3 of 4 gangen lunch menu en kies natuurlijk de risotto met cantharellen en Parmigiano Reggiano, ik krijg nu al trek!
Reestraat 28, Amsterdam – bussia.nl

Pianeta Terra: Midden in de stad vind je deze hidden gem waar traditionele Italiaanse gerechten een nieuw jasje krijgen door te experimenteren met lokale en duurzamen producten. Heel fijn is dat bij Pianeta Terra de risotto van de dag wordt geserveerd. Nog meer reden om vaker langs te komen.
Beulingstraat 7, Amsterdam – pianetaterra.nl

L’Osteria: Van pasta’s tot mega grote pizza’s, salades en natuurlijk de paddenstoelen risotto, bij Lo’steria hebben ze van alles op het menu . Zomers zit je hier heerlijk op het grote terras in de volle zon of haal een van de gerechten af om ergens aan de Amstel ‘picknicken’.
Korte Ouderkerkerdijk 16, Amsterdam – losteria.net

 | Zin in pizza? Dit zijn de beste pizzeria’s van Amsterdam (volgens ons!) >>

beste risotto in Amsterdam

© L’Osteria, Amsterdam

Meer risotto om te proeven in Amsterdam

Amstel Boathouse: Vooral zomers is dit een fijne plek om aan te schuiven. Met uitzicht op de Amstel en de langsvarende bootjes kun je hier uren vertoeven. Op het menu staat een saffraan risotto met savooiekool, asperges en fontina kaas… mmmm!
Amsteldijk 223, Amsterdam – amstelboathouse.nl

Ceppi’s: Zo veel lekkers op het menu om uit te kiezen! Maar ben jij web als ik een seafood lover, dan wil je deze risotto vongole zeker proeven.
Lijnbaansgracht 256, Amsterdam – ceppis.com

Incanto: Wat voor een risotto ze hier hebben is iedere dag een verrassing. Elke dag staat er namelijk een andere risotto op de kaart. Oftewel, je kunt hier elke dag aanschuiven!
Amstel 2, Amsterdam – restaurant-incanto.nl

Cecconis: Op het Spui vind je dit mooie restaurant. Natuurlijk magazine op het menu de risotto niet ontbreken. Gemaakt met wilde paddestoelen en tallegio kaas.
Spuistraat 210, Amsterdam – cecconisamsterdam.com

meer Amsterdam tips

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Ebook thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!