70 X duurzame en innovatieve ondernemers in Amsterdam


Zet alvast in je agenda, need 19, 20 en 21 november zijn het The Impact Days. In de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam organiseren tijdens die dagen heel veel duurzame en innovatieve ondernemers kleinschalige occasions in hun winkels of werkplaatsen. Alleen al voor Amsterdam is er een prachtige lijst gemaakt met meer dan 70 ondernemers die met hun bedrijf bijdragen aan een mooiere wereld. Stuk voor stuk adressen in Amsterdam om te ontdekken en vooral ook om te onthouden als je binnenkort een duurzaam cadeau wilt kopen voor jezelf of iemand anders, of gewoon op zoek bent naar duurzame kleding en andere way of life gadgets. Met de feestdagen op komst, waarbij jij waarschijnlijk – web als ik – meer shopt dan gebruikelijk, kun je de komende maanden direct een verschil maken!

Volg @yourlbb op Instagram

bekijk hier de activiteiten tijdens the impression days:

Benieuwd welke activiteiten en kleinschalige (en uiteraard RIVM-proof) occasions er georganiseerd worden in de winkels, werkplaatsen en andere locaties van impactvolle ondernemingen in Amsterdam?

Bekijk hier alle events voor 19 november >>

Bekijk hier alle events voor 20 november >>

Bekijk hier alle events voor 21 november >>

Onze nieuwste lijstjes

Uitgelicht: 6 Amsterdamse ondernemers die het verschil maken

Little Plant Pantry: Wie zich aan het verdiepen is in een meer duurzame levensstijl en het gebruik van plantaardige producten, moét echt even binnenlopen bij Little Plant Pantry. Hier verkopen ze alleen plantaardige producten en ik vind het bijvoorbeeld interessant om zo nieuwe merken te ontdekken en ook even in het echt te zien. Daarnaast is het een bulk retailer, wat ook wel betekent dat er zoveel mogelijk voedingswaren en andere gadgets verpakkingsvrij verkocht worden. Als ik naar mijzelf kijk, dan denk ik dat dit iets is waar we allemaal wel naar op zoek zijn.
Bosboom Toussaintstraat 45-H, Amsterdam – littleplantpantry.com

© Little Plant Pantry

Roetz Bikes: Ken je Roetz Bikes al? Zij maken handgemaakte e-bikes waarop je gezien magazine worden. Electrical Way of life Bikes die gemaakt worden door circulariteit, techniek en vakmanschap met elkaar te combineren. Lichtgewicht e-bikes die zowel in een dames- als herenvariant gemaakt worden, met de appears to be like van een originele classic fiets.
Schaafstraat 17, Amsterdam – roetz-bikes.com

© Roetz Bikes

Lena: Wil jij toewerken naar een duurzamere garderobe? Wat als je niet meer alles zou kopen, maar zou lenen? Als tegengeluid richting de kledingindustrie die op dit second nog altijd zeer vervuilend en vaak mens-onvriendelijk is, lanceerde Suzanne Smulders het kledinginitiatief ‘Lena the Style Library’. Abonnees kunnen hier kleding lenen en kiezen uit een zeer divers aanbod met veel verschillende kledingstijlen. Dus ben jij op zoek naar een jurkje dat je alleen met kerst of oud en nieuw aantrekt dit jaar? Leen het een keer in plaats van het te kopen! Further mooi: Lena is onderdeel van het Sluggish Working Areas undertaking en werkt met mensen die reïntegreren na een burn-out.
Westerstraat 174H, Amsterdam – lena-library.com

Lena

Loop a life: De missie van Loop a Life is zo mooi… een lokale textiel industrie. Het merk van Nederlandse bodem werkt volledig circulair en duurzaam met hergebruik van garen en materialen. In de on-line store verkopen ze een collectie van dames en heren kleding, die tijdloos, stoer en van deze tijd zijn.
On-line solely – loopalife.com

© Loop a Life

Instock: Ik hoop natuurlijk allemaal dat jullie Instock al kennen. Een no-waste restaurant in Amsterdam, waar de cooks ingrediënten die anders weggegooid zouden worden omtoveren tot heerlijke gerechten. Naast het restaurant heeft Intock ook een webshop waar je allerlei producten kunt kopen en waar ze veel suggestions delen over hoe je circulair kunt koken.
Czaar Peterstraat 21, Amsterdam – instock.nl

© InStock

Urban Nature Culture: Het in Amsterdam opgerichte City Nature Tradition is één van die merken waarvan je wilt dat je het veel eerder had ontdekt. Prachtige gadgets voor thuis die ontworpen worden met oog voor mens en natuur. Voor de collecties wordt gewerkt met eeuwenoude technieken, die bijvoorbeeld toegepast worden op duurzamere materialen. Voor mijn zoontje kocht ik laatst tijdens een weekend in Deventer bijvoorbeeld een serviessetje uit de nieuwe bamboo collectie. Zo mooi! En toch ook heel duurzaam. De gadgets worden verkocht bij winkels en concept-stores en by way of de on-line store.
On-line solely – urbannatureculture.com

© City Nature Tradition

Meer Amsterdamse ondernemers ontdekken die impression maken?

Op de web site van The Influence Days vind je heel veel ondernemers in Nederland die met hun bedrijf streven naar een mooiere en eerlijke wereld. Je kunt op stad filteren en op de kaart zoeken naar duurzame en innovatieve ondernemers bij jou in de buurt. Bekijk de kaart met meer dan 70 Amsterdamse ondernemers die impression maken!

ONTDEK HIER ALLE ONDERNEMERS

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E book thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!