8 x de beste oliebollen in Amsterdam // Your Little Black E-book


Het is zover, de laatste weken van 2020 zijn aangebroken. En dus is één van mijn responsible pleasures ook weer toegestaan: de oliebollen mogen weer op tafel! Herken je dit? Dat je voor 31 december meer oliebollen eet dan op oudejaarsavond zelf? Het is gewoon verleidelijk om een zakje mee te nemen als je na je werk trek hebt en langs een oliebollenkraam in Amsterdam loopt. Knappe dame of heer als je het dan kunt weerstaan om er één te kopen.

Volg @yourlbb op Instagram

Hier scoor jij de lekkerste oliebollen in Amsterdam

Ben jij workforce ‘krenten’ of workforce ‘zonder’? In Amsterdam haal ik mijn bollen ieder jaar bij hetzelfde adres en daar ben ik niet de enige in, need een aantal oliebollenkramen in Amsterdam lijken het altijd druk te hebben en daar staan op 31 december lange rijen. Wij hebben ook dit jaar weer acht goede kramen voor oliebollen in Amsterdam op een rij gezet voor je.

Volg @yourlbb op Instagram

8 x de beste oliebollen in Amsterdam!

Hartog’s Volkoren: Deze bakkerij staat al bekend om haar heerlijke versgebakken broden en andere lekkernijen. Maar ook tussen kerst en Oud & Nieuw brengen veel mensen uit de stad graag een bezoek aan de bakkerij. Dan staat er een rij voor hun inmiddels befaamde volkoren oliebol. Ik woon hier vlakbij in de buurt en vorig jaar stond ik al om 8 uur in de morgen in de rij voor een paar van deze volkoren oliebollen!

Bakkerij Ad Straathof: Op de Ten Katemarkt vind je Bakkerij Straathof. Je scoort hier niet alleen de lekkerste broden, maar ook nog eens de meest heerlijke oliebollen. De oliebollen worden iedere dag vers gebakken, en dat proef je! Echt een aanrader.

De Bakkerszonen: Sowieso bakken De Bakkerszonen ontzettend lekker brood, maar tijdens de feestdagen loop ik hier web even wat vaker binnen. De oliebollen en appelbeignets zijn namelijk zó lekker.

Biolicious IJburg: Vanaf 21 december staat de oliebollenkraam van Biolicious op IJburg er dagelijks om jou te voorzien van de lekkerste oliebollen en al je cravings. Need eerlijk is eerlijk… misschien smaken oliebollen nog wel het lekkerst in de dagen voor 31 december!

Natuurlijk vind je door de hele stad ook weer oliebollen en gebakskramen. Hier een aantal spots waar je op weg naar huis uit je werk oliebollen kunt scoren:

  • Oliebollenkraam Kinkerstraat/Bilderdijkkade
  • Oliebollenkraam Surinameplein
  • Oliebollenkraam Mercatorplein
  • Oliebollenkraam Hollandse Gebakkraam J.C. van Gemert / Cornelis Troostplein

Onze nieuwste lijstjes

PINTEREST PIN & SAVE

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E-book staan honderden staycation suggestions voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier Yourlbb’s selectie met de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E-book thuis previous? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!