8 X Gerechten met pulpo (octopus) in Amsterdam // Your Little Black E-book


Als ik ergens pulpo (octopus) op de kaart zie staan, bestel ik het eigenlijk altijd. Ik kan geen genoeg krijgen van de zachte, maar toch ook stevige structuur en de zilte smaak die ook weer ergens romig is. Moeilijk te omschrijven, maar zo ontzettend lekker! In Amsterdam zijn er gelukkig aardig wat eating places die gerechten met pulpo op de kaart hebben staan.

Volg @yourlbb op Instagram


Pssst… it is mid-season sale!

Bekijk hier nog 18 tips

Eating places met gerechten met pulpo in Amsterdam

Sjefietshe: Pulpo ceviche met dorade, avocado en maïs of wordt het toch de geroosterde pulpo met salsa verde en aioli? Bij Sjefietshe hebben ze niet één, maar twee gerechten met octopus op de kaart! 
Van Ostadestraat 1, Amsterdam – sjefietshe.nl

Toscanini: Toscanini is dé Italiaan van Amsterdam en waar anders maken ze een killer pulpo carpaccio? Geserveerd met een salsa van zwarte olijven en zachte stukjes aardappel.
Lindengracht, Amsterdam – restauranttoscanini.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Pompstation: Ook bij restaurant Pompstation maken ze carpaccio van de octopus, maar dan met gebakken chorizo, gekonfijte citroen en een knapperige venkelsalade. De perfecte voorganger voor een mooi stuk vlees, waar ze bij Pompstation in uitblinken.
Zeeburgerdijk 52, Amsterdam – pompstation.nu

Nazka Peru: Pulpo is een graag geziene gast in de Peruaanse keuken, dus mocht een gerecht met de paarse inktvis niet ontbreken op de kaart van Nazka. Deze keer geserveerd bij een zwarte risotto met inktvisinkt, een pittige mayo en chimichurri.
Van Ostadestraat 352-354, Amsterdam – nazka.nu

nazka amsterdam

Nazka Peru

Five Brothers Fat: In de Spaanse keuken wordt pulpo klassiek geserveerd met stukjes aardappel en een beetje gerookt paprikapoeder. Much less is extra in optima forma wat mij betreft. Bij champagneria 5 Brothers Fats serveren ze ‘m internet iets anders: met krieltjes, doperwtensalsa, rode peper en munt.
De Clercqstraat 56 en Hobbemakade 64, Amsterdam – fivebrothersfat.nl

Il re di Puglia: Nog een fijne Italiaan die pulpo serveert. Dit keer als simpele salade met stukjes aardappel. Een echte Italiaanse favoriet!
Cornelis Krusemanstraat 11, Amsterdam – ilredipuglia.nl

Meer restaurants in Amsterdam

Parallel: Parallel is eigenlijk een soort tapasrestaurant 2.0. Zonder versleten houten stoeltjes en kleffe albondigas, mét Insta-proof interieur en excellent uitgevoerde hapjes. Waaronder octopus van de plancha met kimchi. Wat wil je nog meer?
Overtoom 495-497, Amsterdam – parallel.amsterdam

Wils: Tot slot magazine ook restaurant Wils van *Rijks-chef Joris Bijdendijk niet ontbreken. In zijn nieuwste zaak staat koken op open vuur centraal en dat wordt dan ook gedaan met de octopus. Joris en zijn staff serveren ‘m steeds weer anders, maar hij staat bijna altijd op het menu. Steeds weer een droom van een gerecht!
Stadionplein 26, Amsterdam – restaurantwils.nl

Open vuur bij Restaurant Wils

Restaurant Wils

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog suggestions voor leuke hotspots in Amsterdam die pulpo serveren? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!