8 X gezellige eating places in Amsterdam waar je nu mosselen kunt eten


Het mosselseizoen is weer van begin gegaan en daarom werd het hoogste tijd voor een lijstje met eating places in Amsterdam waar je lekker mosselen kunt eten. Vanaf juli werden de eerste mosselen uit zee gehaald en dit is het second om te genieten van de lekkere schelpeb van eigen bodem. Altijd gezellig tijdens een etentje, need mosselen zijn good om te delen; pan op tafel en scheppen maar! Lekker met een portie friet erbij, wat stokbrood om te dippen en natuurlijk de sausjes om niet te vergeten. Maar waar eet je nu een lekker pannetje mosselen in Amsterdam? Wij hebben het voor je uitgezocht en een lijstje gemaakt met favoriete eating places in Amsterdam waar er nu mosselen op het menu staan. Lees snel verder, ontdek alle hot- én lowspots en eet smakelijk alvast!

Volg @yourlbb op Instagram


8 x mosselen eten in Amsterdam

Brut de Mer: Dit visrestaurant midden op het Gerard Douplein serveren de lekkerste visgerechten. Een pannetje mosselen magazine dan ook zeker niet ontbreken op het menu.
Gerard Douplein 8, Amsterdam – brutdemer.nl

Proeflokaal A.v.Wees: Bestel je een pannetje bij Proeflokaal A.v.Wees dan krijg je een pan vol Zeeuwse mosselen van eigen bodem met huisgemaakte sausjes. Zo wordt de cocktailsaus gemaakt met Korenwijn uit eigen distilleerderij.. mmm!
Herengracht 319, Amsterdam – proeflokaalvanwees.nl

t’ Zwaantje: Bij dit restaurant in de Berenstraat krijg je het gevoel alsof je een ouderwets bruin café in bent gestapt, Amsterdams gezellig. Bestel een pan klassieke mosselen en proeven maar.
Berenstraat 12, Amsterdam – zwaantje-restaurant.nl

The Seafoodbar: De Sea meals Bar is niet meer weg te denken uit Amsterdam. Dit fijne visrestaurant heeft inmiddels drie filialen, één in Oud-Zuid, één in De Pijp en één op het Spui, midden in het centrum! En wij snappen waarom! De cleane inrichting, de city ambiance, het vriendelijke doch zakelijke personeel – en dan de mosselen. Sappig, groot en veel, we like!
Meerdere locaties in Amsterdam – theseafoodbar.com

mosselen eten amsterdam lolita

© Brasserie Lolita, Amsterdam De Pijp

Meer eating places om mosselen te eten

Brasserie Lolita: Een beetje Frankrijk midden in De Pijp. Van cocktails tot escargots, huisgemaakte Paté en Croûte en mosselen. Bij Bar Lolita heb je even het idee dat je in Frankrijk bent.
Ferdinand Bolstraat 58, Amsterdam – brasserielolita.nl

Bar Carter: Deze hotspot in Oud-Zuid heeft vooral hele fijne sauzen bij de mosselen, iets wat altijd een grote plus is! De inrichting is klassiek en heat, dus ook als het terrasseizoen voorbij is schuif je hier binnen gezellig aan voor een pannetje mosselen.
Valeriusstraat 85, Amsterdam – barcarter.nl

Bar Bistro Baret: Met een wijntje in je hand op het terras terwijl je uitkijkt op zonsondergang aan de Amstel. Een perfecte zomeravond als je het aan mij vraagt. Dit kan alleen maar beter worden met de mosselen van Bar Bistro Baret.
Korte Amstelstraat 18, Amsterdam- bistrobaret.nl

Mossel & Gin: De naam zegt het al. Bij deze leuke hotspot in het Westerpark serveren ze de perfecte combinatie, mosselen en gin. Naast de klassieke mosselen staan er ook Thaise mosselen, mosselen met roquefort en truffel mosselen op het menu. Ohja vergeet ook zeker niet de gin mayonaise te proberen need geloof mij… je kunt erna niet meer zonder.
Gosschalklaan 12, Amsterdam – mosselengin.nl

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Guide magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!