9 x Beste Mexicaanse eating places in Amsterdam // Your Little Black Guide


Mexicaanse eating places in Amsterdam? Waar we tien jaar geleden voornamelijk tex-mex zaken in de stad hadden, openen nu steeds meer authentieke Mexicaanse restos en taquerias hun deuren. Eet taco’s el pastor met ananassalsa, drink gevaarlijk lekkere margarita’s en ga los op al het andere fijns in deze Mexicaanse eating places in Amsterdam.

Volg @yourlbb op Instagram

9 X Mexicaanse eating places in Amsterdam om één voor één te testen

Coba Taqueria: Mijn persoonlijke favoriet is Coba Taqueria in Amsterdam Noord, waar taco’s tot een hoger niveau worden getild. Waan je direct in Mexico (inclusief cactussen, kleine krukjes en gekleurde kleden) en geniet van de kunst van taco’s maken. Doe jezelf een plezier en bestel zoveel mogelijk verschillende taco’s én cocktails. Aiiii caramba!
Schaafstraat 4, Amsterdam – coba-taqueria.com

Señor Mostachio: Señor Mostachio is een kleine spot, waarvan je nèt moet weten dat het er zit. Ze hebben een lieflijk terrasje en zijn handig als je even snel ergens wil eten of als je juist heel lui bent; ze doen namelijk hier ook aan thuisbezorgen. I-de-aal!
Ruysdaelkade 183, Amsterdam – senormostachio.com

Frida: Bij Frida in De Baarsjes draait het niet om Instagrammable bordjes, maar om ugly scrumptious eten. De ingrediënten zijn zo lokaal mogelijk, de salsa’s allemaal selfmade en de smaken waanzinnig.
Admiraal de Ruijterweg 79, Amsterdam – frida-cantina.nl

Frida Cantina Mexicana Amsterdam

Frida Cantina Mexicana

Flora: Web als Coba is Flora een echte taqueria. Ze hebben op dit second helaas geen vaste locatie, maar ze zijn onerous op zoek naar een nieuwe plek en organiseren ondertussen pop-ups. Houd hun Facebook-pagina in de gaten voor updates en het menu.
Bilderdijkpark 1, Amsterdam – Facebook

Roses by SAL: Jaren geleden was Roses Cantina een van de weinige Mexicaanse eating places van de stad. Inmiddels heeft de zaak een makeover gekregen en omgedoopt tot Roses by SAL. Een gezellige spot waar het tot ’s avonds laat nog lekker druk is. Niet meer de nadruk op alleen Mexicaans eten maar dat is niet erg; de ceviche is namelijk èrg lekker hier!
Reguliersdwarsstraat 40, Amsterdam – roses-amsterdam.nl

Los Pilones: Los Pilones heeft twee locaties in Amsterdam. Hier serveren ze toegankelijke Mexicaanse gerechten en zeker de locatie vlakbij het Leidseplein is een fijn alternatief tussen alle vacationer traps! Geniet van taco’s in alle mogelijke gedaantes, grotere gerechten als cochinita de pibil en in het weekend Mexicaanse brunch.
Kerstraat 59 – 63 & Geldersekade 111, Amsterdam – lospilones.com

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Calle Ocho: Leuke hotspot op de Albert Cuypmarkt. Groot pluspunt hier is dat je tot ’s avonds laat nog eten kunt bestellen – ook doordeweeks! Ook staan er mannen achter de bar die gevaarlijk lekkere cocktails kunnen shaken. Kortom; aanrader voor een leuk avondje uit!
Albert Cuypstraat 226, Amsterdam – calle-ocho.nl

Bacalar: Vernoemd naar het wereldberoemde azuurblauwe meer in Yucatan, is Bacalar nog zo’n fijne spot voor taco’s en andere Mexicaanse klassiekers. De eigenaar werkte eerder bij Coba, dus reken maar dat je goed zit!
Chrysantenstraat 4, Amsterdam – bacalar.amsterdam

Mr Haz Tacobar: Zoals de naam al doet vermoeden kom je hier ook voor de taco’s. Naast de Mexicaanse varianten heb je hier ook taco’s met scrambled eggs, feta en bacon. YUM! Kijk hier ook zeker even om je heen, de avenue artwork op de muren is namelijk erg cool.
Egelantiersstraat 24, Amsterdam – mr-haz-taco-bar.business.site

Further tip: Hou je van vegan eten, Mexicaans èn thuisbezorgd? Neem dan een kijkje bij Las Vegan. Zij doen uitsluitend aan bezorging en hebben lekkere vegan taco’s.

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Guide magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!