9 X leuke pierenbadjes in Amsterdam // Your Little Black Ebook


Spetter, spieter, spater lekker in het water! Dit overzicht met mijn favoriete pierenbadjes in Amsterdam magazine deze zomer niet ontbreken voor alle papa’s en mama’s in Amsterdam. Need: kroost blij, ouders blij. Zelf vind ik deze kinderbadjes, peuterbadjes of pierenbadjes ook high om af te spreken met vrienden die youngsters hebben. Met de bolderkar erheen, ‘parkstoeltjes’ mee zodat je niet na een uurtje al een houten kont krijgt, picknickmand vol met lekkers, further setje zwemkleding (ik ben groot fan van UV-pakjes), wat waterspeelgoed, een poncho handdoek en wasbare zwemluier voor de youngsters en gáán. Eerlijk is eerlijk, soms doen we wel eens een quicky als we naar het pierenbadje in het Oosterpark gaan. Ingewikkeld in een Hammam-doek weer terug op de fiets naar huis. Need: soms finest wel veel gedoe wat je allemaal moet meeslepen. Daarom voor alle papa’s en mama’s het goede voornemen: GEWOON GAAN! Als je eenmaal gesetteld bent zit je prinsheerlijk en wedden dat de kleine het direct reuze naar zijn zin heeft?

 | TIP: bij Sissy-Boy verkopen ze hele leuke Hammam-doeken, sowieso een aanrader om mee te nemen op reis. Lichter in de koffer dan een strandhanddoek, maar wel good voor op het strand of als picknickkleed!

Openbare pierenbadjes in Amsterdam

Goed om te weten dat de openbare pierenbadjes in Amsterdam gevuld zijn bij temperaturen boven de 20 graden en dagelijks schoongemaakt worden en van 10.00 tot 18.00 uur open zijn. Vanwege het Coronavirus wordt er dit jaar meer chloor gebruikt in de pierenbadjes en daarom zal het natuurbadje in Westerpark niet in gebruik zijn deze zomer. Maar, np worries. De keuze is nog steeds reuze! Ontdek deze zomer iedere week of iedere dag van de vakantie en ander pierenbadje in Amsterdam. Met deze 9 suggestions genoeg inspiratie!

 | PS: volg je @travelkids.co al op Instagram? Kidsproof suggestions voor Amsterdam en ver daarbuiten!

6 X peuter- en Pierenbadjes in Amsterdam speciaal voor de kleine youngsters

Pierenbadje Noorderpark: Het Noorderpark is een geweldig park met youngsters. Eén van de leukste kidsproof eating places van de stad met zandbak, Pompet, zit in het park. Er is ook een mooie natuurspeeltuin én dus een pierenbadje. Het pierenbadje in het Noorderpark zit aan de kant van de Adelaarsweg.

Pierenbadje Beatrixpark: Bij het Boerenweteringpad vind je in het Beatrixpark het pierenbad. Pal achter de RAI en in een park dat vooral heel geliefd is bij buurtbewoners. Er is deels een overkapping waar je in de schaduw kunt zitten.

Pierenbadje Bellamyplein: Met de komst van De Foodhallen is het Bellamyplein mooi opgeknapt. Het pierenbadje is weer in gebruik en omdat het niet in een groen park ligt voelt het er heerlijk stads. Eerst waterpret en daarna iets lekkers halen bij De Foodhallen?

Pierenbadje Vondelpark: Misschien wel één van de bekendste pierenbadjes van Amsterdam is die in het Vondelpark. Eerlijk is eerlijk, hij blijft leuk. Maar ook erg druk! Wil je afspreken met vrienden, dan is de ligging wel tremendous centraal in Amsterdam.

Pierenbadje Amsterdamse Bos: Ik schat in dat we deze zomer vaker te vinden zijn in het Amsterdamse Bos nu we elektrische fietsen hebben. Een bezoek aan de Geitenboerderij blijft leuk, maar een tropisch warme zomerdag is niet compleet zonder met water gespetterd te hebben. Naast het pierenbadje in het Amsterdamse Bos zit direct een speeltuin. Twee vliegen in één klap!

Pierenbadje Oosterpark: Okay, okay, ik ben natuurlijk een beetje biased dat dit één van mijn favoriete pierenbadjes in Amsterdam is omdat ik in de buurt woon. Zelfs in de zomer is het een heerlijke verkoeling om de kleine vroeg op te halen en nog even te laten spelen voor het eten. Er staan bij dit pierenbadje ook toiletten dus alles is in de zomer tip high geregeld. Je vindt het pierenbadje in het Oosterpark aan de achterkant van Het Tropenmuseum (waar ze ook een leuk youngsters programma hebben).

beste pierenbadjes amsterdam

Pierenbadje Oosterpark

en nog 3 suggestions voor youngsters waterpret in Amsterdam:

Nemo: Wist je dat er op het dak van NEMO ook een waterpartij te vinden is? Het dak is free of charge toegankelijk vanaf de straatkant through de lure of met de carry in de entree van het museum. Je kunt op het dak eten en drinken terwijl de youngsters spelen met uitzicht over de stad.

Haarlemmerplein: Het voelt bijna New Yorks aan als er door de buurtkids gespeeld wordt in de sprinklers op het Haarlemmerplein. Gaat nooit vervelen voor de little ones!

Artisplein: Bij de uitgang van Artis als je pal op het terras van De Plantage loopt dan kun je de fontein niet missen. Terwijl de ouders op het terras nog een wijntje en een bitterbal naar binnen werken kunnen de youngsters nog even uitrazen met waterpret. Doe bij heat weer standaard maar Teva’s of Salt Water Sandals aan bij je youngsters, need de kans dat je de fontein zonder te spelen kunt langslopen is gering.

meer Uit & thuis met baby + kids tips

nemo dakterras pierenbad

© NEMO

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!