9 X Stadsstranden in Amsterdam // Your Little Black Ebook


Laat de zomer maar komen en geniet van het mooie(re) weer bij één van deze Amsterdamse stadsstranden! Heb je zin om dat echte vakantiegevoel op te zoeken, maar geen tijd (of zin) om naar de kust te rijden voor een stranddag? Tegenwoordig is dat helemaal niet meer nodig ook, need we hebben genoeg stadsstranden in Amsterdam waar je heen kunt gaan voor echte seaside vibes.

Volg @yourlbb op Instagram


heerlijke Summer time vibes bij deze stadsstranden in Amsterdam

Examine onze favorieten en trommel je vrienden op voor een heerlijk dagje/avondje strand, need voor dat echte vakantiegevoel hoef je de stad niet meer uit! Wil je zwemmen in Amsterdam dan is het slim om even te checken wat de kwaliteit van het water is by way of Zwemwater.nl.

 | TIP: bekijk hier ook onze 23 favoriete strandtenten aan de Nederlandse kust >>

Strandzuid

© StrandZuid

9 x stadsstranden in amsterdam

Bajes Beach Club: Okay, okay, Water heb je er niet direct. Maar een zomerse hotspot waar je met de voeten in het zand kunt zitten is het wel! Op de binnenplaats van de voormalige Bijlmer Bajes opent de zomer van 2020 het pop-up stadsstrand Bajes Seaside Membership met barbecue en heel veel ander lekker eten. De drankjes staan koud. Zien we je daar?
H.J.E. Wenckebachweg 48, Amsterdam – bajesbeachclub.com

PllekLunchen aan de gekleurde picknicktafels, zonnebaden op het strand, zwemmen in het IJ en in het weekend luisteren naar stay muziek. En vind je ook niet dat je op het pontje naar Noord al zo lekker uitwaait dat het voelt of je even een dagje op vakantie gaat?
Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam – pllek.nl

StrandZuidHeerlijke spot aan het water vlakbij de RAI. Regelmatig borrels op de vrijdag, maar ook ideaal om doordeweeks of in het weekend te gaan relaxen op een van de strandbedjes, of aan de tafels bij het water.
Europaplein 22, Amsterdam – strand-zuid.nl

Dok: Zat deze leuke hotspot eerst nog bij de Houthavens, dit jaar zijn ze neergestreken tussen de Amstel en metrostation Overamstel. Goed nieuws dus voor iedereen die in Amsterdam (Zuid) Oost woont! Hier kom je tot rust en heb je het gevoel echt even weg te zijn uit de stad. Met je voeten in het zand en uitzicht op het water kom je helemaal in de summervibes!
Joan Muyskenweg 14, Amsterdam – dokamsterdam.nl

Sloterplas: Wil je het gevoel hebben alsof je aan de andere kant van Nederland geniet van het zonnetje? Tegenwoordig kun je bij Sloterplas ook heerlijk op het strand liggen én zwemmen. Examine wel van te voren by way of Zwemwater.nl wat de kwaliteit van het water is. Volleyballen, voetballen, lunchen, Sloterplas zorgt voor een echt dagje uit. Ps: er worden hier regelmatig festivals en voorstellingen gehouden!
Oostoever, Amsterdam – amsterdam.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

meer stadsstranden in amsterdam

IJburg: Met de tram of op de fiets, bij mooi weer is op aan het strand van IJburg goed toeven. Haas & Popi is een hele fijne strandtent (waar eerst Blijburg zat) waar je na een middag op het strand aan het goede adres bent om wat te eten en drinken.

Paaseiland: Nog één van het kaliber ‘wel de voeten in het zand’ niet zwemmen is het nieuwe Paaseiland op het Stenen Hooft in West. Een seaside shack aan het IJ die iedere dag al om 8 uur open is.
Westerdoksdijk 707, Amsterdam – instagram.com/paaseiland.amsterdam

Gaasperplas: Ook aan de zuidoever van het Gaasperpark ligt een heerlijk zandstrand waar je de hele dag prima kunt vertoeven. Wil je je dag afsluiten met een barbecue? Het magazine bij de Gaasperplas, YES! Het is trouwens een good strand voor een dagje waterpret met de children.
Gaasperplas, Amsterdam – amsterdam.nl

Hotel Buiten: Resort Buiten heeft een stadsstrand in Amsterdam West bij de Sloterplas. Geniet hier van de lange zomeravonden met een speciaal biertje en je beste vrienden, bekijk de zonsondergang en je avond kan beginnen!
Th. J. Lammerslaan 3, Amsterdam – hotelbuiten.nl

Meer hotspots in Amsterdam

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Ebook thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!