9 X Unieke eating places in een groene omgeving // Your Little Black Ebook


De stad kan soms zo druk en vol zijn dat we snakken naar een stukje groen. Gelukkig zijn er genoeg eating places in een groene omgeving, waar je even helemaal kunt ontsnappen aan alles. Van Noord tot Zuid en van West tot Oost: kom tot rust in deze fijne eating places in een groene omgeving in Amsterdam. Oh, en eet smakelijk natuurlijk!

Volg @yourlbb op Instagram


9 X Unieke eating places in een groene omgeving

De Vergulden Eenhoorn: De Vergulden Eenhoorn klinkt als een plaats uit een sprookje en zo voelt het ook echt! Het Rijksmonument in een boerderij met bourgondisch restaurant en zelfs een picknicktuin. In de keuken wordt zo veel mogelijk zelfgemaakt, met invloeden uit heel Europa.
Ringdijk 58, Amsterdam – De Vergulden Eenhoorn

Cantina Nieuw-West: Dat Cantina Nieuw-West op het terrein van Het Rijk van de Keizer een geliefde trouwlocatie is snappen we volkomen! Met een romantische tuin, veel verschillende knusse hoekjes en een hoog puntdak kan je alle kanten op en is het een plek voor jong en oud.
Joris van Den Berghweg 107, Amsterdam – Cantina Nieuw-West

PompetMiddenin het Noorderpark in Amsterdam Noord (inderdaad, een van de haltes van de Noord/Zuidlijn) vind je Pompet. Een topspot voor een borrel met vrienden, een romantische date of een middag met youngsters. Het terras is ruim dus in de zomer de perfecte plek als het zonnetje schijnt, al is het binnen ook goed toeven. En o-ja: ze hebben ook een jeu de boules-baan!
Volewijck, Amsterdam – Pompet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Fruittuin van West: Als je gek bent op buiten zijn en droomt van een moestuin, dan zijn de Fruittuinen van West voor jou the place to be. Zelf fruit plukken, zomerse barbecues en pizza’s uit de houtoven, en voldoende voor kinderen om lekker rond te rennen. Wat wil je nog meer?
Tom Schreursweg 48, Amsterdam – Fruittuin van West

PROOST & STROOP: Diep in Amsterdam Noord, op stadslandbouwproject NoordOogst vind je het kindvriendelijke PROOST & STROOP. Eet (bio) pannenkoeken tot je erbij neervalt en andere verse gerechten uit de Stadstuinderij bij STROOP, drink een biertje van Friekens Brouwerij bij PROOST en laat de kinderen buiten spelen in de ruime Natuurspeeltuin of binnen in de speelhoek.
Meteorenweg 272, Amsterdam – PROOST & STROOP

Dignita Hoftuin: Ben je ook zo’n fan van Dignita op de Koninginneweg? Dan zal Dignita Hoftuin je al helemaal bevallen! In de Hoftuin in het centrum van de stad vind je deze prachtlocatie waarvan de meeste mensen geen weet van hebben. De tuin achter museum De Hermitage is de uitgelezen plek voor een ontbijt, brunch of lunch, zoals we die van Dignita kennen, maar ook binnen (in de glazen serre!) kan je je geluk niet op.
Nieuwe Herengracht 18a, Amsterdam – Dignita Hoftuin

Dignita Hoftuin Amsterdam

© Dignita Hoftuin

Vondelpark 3: In een lijstje met eating places in een groene omgeving in Amsterdam magazine Vondelpark 3 natuurlijk niet ontbreken. Het statige restaurant ligt ter hoogte van de Eerste Constantijn Huygensstraat en kijkt uit over de bomen en grasvelden van ons favoriete park.
Vondelpark 3, Amsterdam – Vondelpark 3

De Kas: We blijven bij parken, maar verkassen (pun supposed) naar het Oosten van de stad. In het even mooie Park Frankendael vind je instituut De Kas, waarbij je letterlijk dineert in een… kas. Dagelijks plukken de cooks hun kruiden en planten uit eigen tuin en vind je de mooiste eetbare kunstwerkjes op je bord.
Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam – De Kas

Merkelbach: Tot slot restaurant Merkelbach dat aan de andere kant van Park Frankendael ligt. Het imposante gebouw oogt als een kasteel en bevindt zich in het koetshuis van het 18e-eeuwse Huize Frankendael. Eigenaar Geert is nauw betrokken bij de Gradual Meals beweging en dat zie je dan ook terug in de kaart. Eet volgens de seizoenen met duurzaam geproduceerde en regionale producten.
Middenweg 72, Amsterdam – Merkelbach

Onze nieuwste lijstjes

Thuis Wijnproeverij

Bekijk hier nog 7 tips

Heb jij zelf nog suggestions voor unieke hotspots in of buiten de stad? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!