9 X weekmarkten in Amsterdam en suggestions voor de lekkerste kramen

[ad_1]

Wie Your Little Black E book volgt op Instagram weet dat ik het liefst mijn boodschappen op de markt doe. Daarom vond ik het tijd worden om de beste weekmarkten in Amsterdam met jullie te delen. Natuurlijk zijn er in Amsterdam nog veel meer markten, dus heb je zelf nog een tip laat het weten. Ik kan wel stellen dat ik de markten in Amsterdam dit jaar echt heb herontdekt. Het boodschappen doen op vrijdag of in het weekend probeer ik zo één van de leukste dingen te maken om te doen tijdens een lockdown. Ik bedoel: eten moet je toch en het is direct een lekkere wandeling of fietstocht naar een weekmarkt in een andere wijk. Ga het liefst vroeg, om drukte te vermijden, en zoek van te voren lekkere recepten uit met wat je gaat koken. Woon je in de buurt van een markt die iedere dag is? Maak er dan je dagelijkse wandeling van tussen de middag. Zo woon ik zelf precies tussen de Dappermarkt en de Albert Cuypmarkt in en probeer ik steeds weer nieuwe kramen uit.

Volg @yourlbb op Instagram

9 X markten en de lekkere kramen in Amsterdam

De Dappermarkt: Favoriete kramen hier zijn Kaas van Klaas, de viskraam van Spakenburg en het brood van Dimitri. Ook fijn: de markt is zes dagen per week open.
Dapperstraat 279, Amsterdam – dappermarkt.nl

Reuringmarkt: Dit is de zaterdag markt op IJburg. Zeker in de zomer leuk om te combineren met lunch op het terras van Haas & Popi. Versgebakken vis bij Vishandel ’t Loggertje, lekkere smeersels en Griekse tapas voor thuis van Home of Crete, lekkere Franse hapjes van Bruno en nog meer lekkere smeersels en olijven van Sabores.
Joris Ivensplein, Amsterdam – reuringmarkt.nl

Ten Kate markt: Niet te missen voor de hummus kraam, de stokbroden van Advert Straathof en de lekkere broodjes van Boer Geert. Voor lekkere borrelhapjes moet je op deze markt bij Deli Recent zijn. De Ten Kate markt staat van maandag tot en met zaterdag.
Ten Katestraat 34, Amsterdam – tenkatemarkt.nl

Pekmarkt: Op woensdag, vrijdag en zaterdag vind je hier een wisselend aanbod van versproducten en ‘van alles wat’ kramen. Het ligt er een beetje aan op welke dag je komt, maar de viskraam is altijd erg goed. Verder moet ik bekennen dat ik vaak eindig bij Dolzon voor brood en Kef voor kaas! Niet op de markt, wel in de straat.
Van der Pekstraat, Amsterdam – pekmarkt.nl

beste weekmarkten amsterdam

Van der Pekmarkt

Sierplein markt: Als lockdown1 er niet was geweest, dan had ik deze markt waarschijnlijk nooit ontdekt. Nu ga ik op woensdag het liefst thuiswerken bij mijn eindredacteur en is onze middagwandeling een wandeling naar deze markt. Echt alle kramen die hier staan zijn zo goed. Niet overslaan: Heinen & Koelewijn voor hele goede vis, Miek’s Koffie en Zo voor een broodje bal (thank me later!), Slager Edward voor als je in het weekend een stoofschotel gaat maken en Value Membership voor de lekkerste smeersels.
Sierplein 2, Amsterdam – siermarkt.nl

Zuidermrkt: Klein maar fijn en bijvoorbeeld een leuke cease na een wandeling in het Vondelpark. Even boodschappen doen, vlees halen bij Slagerij de Schuyt (voorheen Van Dam), een koffie to go halen en dan weer door naar huis. Het magazine gezegd worden, op deze markt vind je wel echt een heel goed aanbod. Denk aan Vleck wijnen, Erik’s Delicatessen, Pieman en Bbrood.
Jacob Obrechtstraat & Johannes Verhulststraat, Amsterdam – zuidermrkt.nl

Albert Cupy markt: Sinds mijn zoontje op vrijdagochtend naar peuterdansen gaat bij Damoves om de hoek van de Albert Cuyp, heb ik de markt echt herontdekt. Ik ga nooit naar huis zonder mijn vrijdagmiddagborrel te halen bij Twins Olives (de groene gevulde pepers zijn echt mijn verslaving op dit second). Ze staan op de hoek tegenover kledingwinkel Noor. Verder ga ik altijd even langs de visboer schuin tegenover Twins Olives, haal ik kipkluifjes voor de kleine bij Chris Kip en de gevulde dadels en balsamico uitjes bij Chris Olijven. En wist je dat je hier ook dim sum als ontbijt kunt halen en je bij Osaka de lekkerste Japanse pancakes eet?
Albert Cuypstraat, Amsterdam – albertcuyp-markt.amsterdam

Lindegracht: Op zaterdag staat er op de Lindegracht een algemene ‘warenmarkt’ zoals ze dat noemen. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse boodschappen en deze markt is ook good te combineren met de Boerenmarkt op de Noordermarkt op zaterdag.
Lindengracht 4B, Amsterdam – jordaanmarkten.nl

Noordermarkt: Het maakt niet uit welke dag ik er kom, ik vind het eigenlijk altijd leuk. Op zaterdag scoor je op de biologische markt heerlijke producten voor thuis. Vooral de paddenstoelenkraam is favoriet bij mij. De markt staat op maandag en zaterdag en in verband met een andere opstelling tijdens Corona, is een deel van de kramen in de Westerstraat te vinden. Mijn absolute nieuwe favoriet daar is de Indonesische kraam Sate Bar Charly. De saté is goddelijk en normaal zou ik zeggen sharing is caring, maar in dit geval wil je gewoon een eigen portie bestellen. Belief me.
noordermarkt-amsterdam.nl

beste versmarkten amsterdam

Noordermarkt op zaterdag

PINTEREST PIN & SAVE

Onze nieuwste lijstjes

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E book staan honderden staycation suggestions voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E book thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!