Amsterdam Light Festival 2021 // alle info, routes & tickets


Voor de 10e keer geeft het Amsterdam Light Festival 2021 onze stad een magisch randje deze winter. Tussen 2 december 2021 en 23 januari 2022 vind je in het Centrum van Amsterdam weer heel veel lichtkunstwerken! Speciaal voor de 10e editie van het Amsterdam Light Festival worden in 2021 de mooiste lichtkunstwerken van de afgelopen 10 jaar nog één keer getoond. Dit jaar is het overkoepelende thema van het Amsterdam Light Festival ‘Celebrate Light’. De tickets voor de rondvaartboot zijn nu in de verkoop!

Boek tickets

Tickets voor het Amsterdam Light Festival 2021

Omdat het een extra speciale editie belooft te worden zijn er dit jaar verschillende tickets te koop. Zo zijn er twee Amsterdam Light Festival Boat Tours met verschillende vertreklocaties die zowel als open en dichte boot geboekt kunnen worden. En voor de wandelroute komt er een Amsterdam Light Festival Map die je kunt uitprinten én een audiotour dit jaar. De rondvaarten kosten € 26,50 en de wandelroutes € 7,50. Kortom: je kunt dit jaar gerust twee keer naar het Amsterdam Light Festival, want in 2021 zijn ze terug als vanouds!

Boek tickets

Volg @yourlbb op Instagram

Amsterdam Light Festival 2021

20 kunstwerken tijdens het amsterdam light festival 2021

Goed nieuws voor iedereen die het Amsterdam Light Festival toch het allerleukst vindt in de binnenstad langs de grachten. In 2021 zijn er maar liefst 20 lichtkunstwerken  te zien. Bijvoorbeeld een aantal publieksfavorieten van de afgelopen 10 jaar! Maar ook een aantal nieuwe kunstwerken die speciaal voor het Amsterdam Light Festival 2021 / 2022 gemaakt zijn.

Scoor tickets voor de beste tijden van de rondvaarten

Zelf ga ik ieder jaar naar het Amsterdam Light Festival. Soms vind ik het leuk om een stuk langs de route te wandelen, de andere keer gaan we met de hele familie rond Kerstmis een boottocht maken. Wie net als ik ieder jaar weer kaartjes koopt, weet dat de beste tijden het snelst uitverkocht zijn. Een paar jaar geleden was ik zelf net te laat en hadden we de boottocht om 17.00 uur, wat eigenlijk net te vroeg is. De kunstwerken van het Amsterdam Light Festival zijn namelijk het mooist als het écht goed donker is!

Er zijn dit jaar weer heel veel rederijen die verschillende boottochten aanbieden om het Amsterdam Light Festival 2021 vanaf het water te bekijken.

We hebben wat verschillende opties op een rij gezet. Afhankelijk van het type boot koop je al een kaartje vanaf € 26,50.

Je kunt bij bijna alle tours tijdens het boeken kiezen voor verschillende opstapplaatsen, zoals bij de Leidsekade, bij Loetje op het Centraal Station (kun je daarvoor of erna mooi iets eten!) en aan de oostzijde van het Centraal Station. De tickets voor de boot tours tijdens het Amsterdam Light Festival zijn nu te koop. Wees er dus snel bij voor de beste tijd OF als je dit bijvoorbeeld rond de feestdagen wilt doen.

Rondvaart in een overdekte boot 

Rondvaart met een semi open boot (en dus perfect voor foto’s!)

Amsterdam Light Festival 2021

20 kunstwerken tijdens het Amsterdam Light Festival 21

Dit jaar zal ook de stad onderdeel zijn van het thema ‘Celebrate Light’ en kon afgelopen voorjaar gestemd worden welke lichtkunstwerken er nog eens terug zouden moeten komen naar Amsterdam. Welke objecten van de afgelopen 10 jaar opnieuw te bewonderen zijn, dat maakt de organisatie van het Amsterdam Light Festival 2021 binnenkort bekend! Uiteraard houd ik je hier als fan van het eerste uur op de hoogte.

Veel plezier als je ook met vrienden, je lover of familie naar de lichtkunstwerken gaat kijken!

ZOEK TICKETS VOOR EEN RONDVAART

Amsterdam Light Festival 2021

Alles voor de kerstboom…

Bekijk hier nog 8 tips

Amsterdam Light Festival 2021

 | TIP: Bekijk ook dit lijstje met lichtfestivals door heel Nederland >>

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!