Amsterdam Weekend Information // 7, 8 & 9 mei // Your Little Black E book


HAPPY WEEKEND! YES, het gaat hotter worden, maar dit weekend moet je nog wel even in je regenjas en met je Hunters op het terras zitten als ik het weerbericht magazine geloven. Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar ik weet echt niet meer wat ik aan moet trekken. De warme wintertruien en mijn winterjas ben ik meer dan zat. In mijn hoofd zwier ik namelijk naar het terras in mijn zomerjurken. Fingers crossed dat het warmere weer nu echt gaat doorzetten! Uitgerekend dit regenachtige weekend zouden we op de fiets een weekendje weggaan naar Ouderkerk. Ik denk dat het tussen de buien door fietsen wordt, en maar weer voor de zoveelste keer de spelletjes voor binnen mee. Achter de schermen met zoveel leuke dingen bezig! Nieuwe routes voor Le Food Walk, de tuin eindelijk afmaken dit jaar (lees: met planten!), een nieuwe kleuterkamer voor Manuel (bye bye commode) en nieuwe producten voor Your Little Black E book. Twee keer zo veel uren in een dag zouden meer dan welkom zijn, om alles zo snel voor elkaar te krijgen als ik in mijn hoofd zou willen. Natuurlijk kan ik dingen ook uitbesteden, maar ik krijg op dit second vooral de meeste voldoening uit het zelf doen. Het zelf creëren en mijn ideeën omzetten in nieuwe dingen. De komende maanden gaan jullie van alle nieuwe ideeën beetje bij beetje dingen terugzien! Afgelopen week overviel mij opeens het feit dat Your Little Black E book volgend jaar gewoon 10 jaar bestaat. WAUW, 10 jaar! En hoe cool is het dat ik dan uitgerekend in dat jaar 6 maanden op reis ben voor onze ‘wereldreis’? Zo bijzonder als ik daar aan denk! Heb jij je weekend al helemaal volgepland met terrasbezoeken? Of magazine er nog wel wat inspiratie bij voor spontane momenten? En… besluit je door de regen om geen gebruik te maken van je reservering… vergeet dan niet om het restaurant even te bellen! Kunnen ze iemand anders blij maken met de tafel. In de nieuwe Amsterdam Weekend Information voor 7, 8 & 9 mei weer 10 ideas voor je op een rij. Veel plezier!

Volg @yourlbb op Instagram


Amsterdam Weekend Information

➊ Ik tipte deze vorige week al, maar ik laat hem er deze week nog even instaan. Zou het zelf bijna vergeten, maar zondag is het moederdag. Nu ben ik zelf al meer dan tevreden met een lekker ontbijtje (schat, als je dit leest: doe maar een NY-style bagel met cream cheese en zalm haha). Een lunch op het terras met wijn en ik ben al helemaal completely happy. Wil je écht uitpakken voor de moeder van je youngsters of voor je eigen moeder, dat magazine natuurlijk ook dan zijn dit mijn fav ideas:

  • Bij het Waldorf Astoria Amsterdam hebben ze nu een afternoon tea die zo mooi is dat het bijna zonde is om op te eten. Normaal gesproken vond je mij de afgelopen paar jaar met moederdag in de Peacock Alley, het goede nieuws is dat hij ook voor thuis te bestellen is. Bestellen kan via deze link >>
  • Ben je nog op zoek naar iets bijzonders én moois voor moederdag (of gewoon voor je lover)? Je begrijpt: stiekem hoop ik natuurlijk dat mijn grote liefde ook even meeleest. Laatst kocht ik voor een mijlpaal iets moois bij Elle Aime en met mijn verjaardag én moederdag op komst ga ik voor uitbreiding. Ook excellent te combineren namelijk met sieraden die je al hebt! Voor nu misschien te final minute, maar een lief kaartje met een beloofd cadeau gaat iedere vrouw ook blij van worden. Belief me ;-).

➋ Ben jij al wezen winkelen zonder afspraak? Afgelopen week bedacht ik mij, zo veel geschreven over horeca. Nu zijn de winkels eens aan de beurt in deze weekend information. Daarom naast alle girl like ideas, eerst eens wat idea retailer inspiratie voor de mannen onder de lezers. Deze 11 concept stores voor gents wil je kennen in Amsterdam >>

➌ Het lijkt wel of de lockdown van vorig jaar nog meer dan ooit een babyboom op gang heeft gebracht. Overal op de terrassen zie ik zwangere dames opduiken. Tijd voor een replace van mijn lijstje met favoriete idea shops voor youngsters! Moet jij binnenkort hoognodig een leuk kraamcadeau scoren? Deze 11 kids concept stores wil je kennen >>

➍ Ik moet binnenkort van mezelf ook echt een rondje gaan maken om weer eens IRL te winkelen. Need hoewel ik door Corona veel on-line store, er gaat toch niks boven verrast worden met mooie gecureerde objects in een leuke winkel. Mijn favoriete idea shops in Amsterdam? In dit lijstje tip ik er 17 >>

➎ Het was tijdens de lockdown door de Albert Cuyp markt zeker in het weekend altijd al gezellig druk rond het Gerard Douplein, maar met de opening van de terrassen én het kunnen winkelen zonder afspraak is het nog veel leuker. Het voelt bijna als een middagje uit ;-). Welke adressen je wilt kennen waarvan het grootste deel nu weer open is? Ontdek hier 17 tips >>

 | NACHTJE WEG: grote kans dat je eerst alleen maar naar huisjes in de natuur keek, maar hoe leuk om nu juist weer een nachtje naar een andere stad te gaan? De terrassen zijn open, er kan gewinkeld worden en met een zelf uitgestippelde stadswandeling ontdek je waarschijnlijk meer dan ooit. Tijd voor ideas voor leuke boetiekhotels buiten Amsterdam:

3 X logeren in Zwolle voor een verrassende city trip >>

8 X fijne boetiekhotels in Den Bosch >>

3 X leuke hotels in Maastricht voor een Bourgondisch weekendje weg >>

➏ Ben jij al eens bij Restaurant De Kas geweest? Altijd al een bijzonder restaurant op een bijzondere locatie, maar nu zijn ze onlangs bekroond met een Groene Michelin-ster. Hun terras omgeven door groen is zeven dagen in de week geopend. Lees hier meer over Restaurant De Kas >>

➐ Ik heb zo’n goede tip die ik jullie echt niet wil onthouden! Ken je COCON al? Een on-demand house spa waarbij jouw huis verandert in een beautysalon. Geloof mij, een ultiem verwenmoment. Lees er hier alles over in de nieuwe Tried & Tested >>

➑ Over eating places in een groene omgeving gesproken. De horeca magazine dan binnen misschien nog steeds gesloten zijn, op het terras omgeven door het groen zit je hier heerlijk! Bekijk hier 9 tips voor terrassen in het groen >>

➒ Nu had ik mijzelf voorgenomen om in de weekend information even niks meer te delen dat heel erg gericht is op thuis zijn. We kunnen immers het terras op. Maar met een weer-app vol donderwolken ga ik het toch doen. Omdat ik snap dat je misschien ook gewoon even onder een dekentje op de financial institution wilt liggen met sequence of movies on demand. Dit zijn de lijstjes voor mei!

➓ Zin om volgend weekend iets te doen met vrienden? Dan heb ik goed nieuws! Need Le Meals Stroll De Pijp is nu al te boeken voor het 15 & 16 mei én 22 & 23 mei. De eating places die meedoen zijn: Bardak, Wijmpje Beukers, Sjefietshe, Schotsheuvel, Arles en Yerba. De Meals Stroll geeft 6 stops, 5 hapjes en 2 drankjes. Ook volledig vegetarisch en alcoholvrij mogelijk! Tickets zijn hier te bestellen >>

meer Amsterdam tips

 | TERRAS GUIDE: Spontaan plannen maken… het kan weer! Hoewel sommige terrassen al helemaal volgeboekt zijn dit weekend en er wachtlijsten schijnen te zijn, komen mensen ook gewoon niet opdagen. Dus schroom niet om gewoon langs je favoriete terras te lopen en te proberen om tóch een plekje te veroveren. Er zijn heel veel eating places die sowieso tafels voor inloop vrij hebben gehouden. Wil jij eens een terras in een andere wijk proberen dit weekend? Check dan dit lijstje met 65 tips door heel Amsterdam >>

Onze nieuwste lijstjes

Wil jij wekelijks de Amsterdam Weekend Information, een overzicht van alle nieuwe hotspots en de meest populaire artikelen in jouw inbox ontvangen? Dan ben je in 5 minuten helemaal updated! Schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Your Little Black E book.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E book staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E book thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!