Bloesempark Amsterdamse Bos // Sakura Japanse bloesem in Amstelveen


In het start van de lente wil je naar het bloesempark toe

Misschien heb je het al voorbij zien komen op Instagram, maar eind maart start april is hét second voor de Japanse Kersenbloesem om volop in bloei te staan. De beste plek voor mooie bloesembomen in Amsterdam is in het Japanse Park in het Amsterdamse Bos bij Amstelveen. Hier vind je honderden bloesembomen bij elkaar! Een bijzondere ervaring om van je bucketlist af te vinken, die fashion- en travelblogger Lily Tjon van @hashtagbylily tipte in mijn boek Feed Your Wanderlust. Mocht je haar nog niet volgen, dan sowieso een gouden tip voor de nodige outfit-inspiratie. De laatste tijd is ze steeds meer op reis en combineert ze style met haar andere passie reizen. Ook in Nederland kent ze de mooiste Instagram-waardige plekken om foto’s te maken! Het bloesempark in het Amsterdamse Bos is daar één van. Picture credit score: Bloesempark Amstelveen.

 | TIP: Meer information en de locatie van het Japanse Park vind je through de Facebook-pagina van het Bloesempark.

bucketlist tip van lily tjon: Picknicken in het Bloesempark

“Mijn favoriete reisbestemming is Japan. In Amstelveen is een grote Japanse gemeenschap en in het Amsterdamse bos staan 400 bloesembomen (Sakura’s) die zijn geschonken door de Japan Girls’s Membership. Leuk om te weten, 200 van deze bomen hebben Japanse vrouwen namen en de andere 200 Nederlandse vrouwennamen. Je kunt het park free of charge betreden en in het voorjaar kan je een aantal weken de prachtige bloesems bewonderen. Neem een kleedje mee en geniet van een picknick tussen de Japanners onder de mooie Sakura’s om de lente te vieren.”

VOLG Lily’s avontuur hier:

Onze nieuwste lijstjes

Heb jij zelf nog een leuke tip die bij iedereen op de bucketlist zou moeten staan? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!