Bottelfeest Chateau Amsterdam // 16, 17 & 18 juli 2021


Ken je Chateau Amsterdam al? De city vineyard in Noord die ik al zo vaak heb getipt voor hun leuke wijnproeverijen in het weekend. Zet 16, 17 of 18 juli maar alvast in je agenda en zorg dat je op tijd kaartjes koopt, need het Bottelfeest staat weer voor de deur. Eén van de leukste foodevents van het jaar met een bijzonder verhaal. Een ticket voor het Bottelfeest kost € 30,- en bij je ticket inbegrepen is een proeverij van 10 van de nieuwe wijnen. Uiteraard kun je er ter plekke lekkere hapjes bij bestellen! Voorgaande jaren was het Bottelfeest altijd uitverkocht dus wacht niet te lang met de tickets en waan je van 16-18 juli op een Zuid-Europees dorpsfeest in Noord.

Koop hier direct je tickets

Volg @yourlbb op Instagram

Dit is city vineyard Chateau Amsterdam:

Normaal gesproken komen de flessen wijn naar Nederland, bij Chateau Amsterdam doen ze het anders. Zij halen juist de druiven naar Amsterdam en maken de wijn in onze hoofdstad. Wijn gemaakt in Amsterdam, voor Amsterdam. In samenwerking met boeren uit heel Europa produceert Chateau moderne wijnen, klassieke wijnen en nieuwe smaken in de wereld van wijn.

Stel je eens voor: september 2020, de druiven komen van het land, de verwerking van de oogst kan beginnen. 100.000 kilo fruit wordt in enkele weken omgetoverd in fermenterend druivensap, om vervolgens in tanks en vaten op te groeien tot prachtige wijnen.
Nu, maanden later, maakt het staff Chateau Amsterdam zich op voor de botteling van deze nieuwe wijnen.

Tijdens het Bottelfeest is de Moderne lijn voor het allereerst te proeven. 10 nieuwe wijnen, rood, wit en oranje, verdeeld over 20.000 flessen. Elk op zijn/haar manier uniek en uitgesproken, gevormd door experiment en innovatie en vervaardigd door het gebruik van onconventionele technieken.

Het bottelfeest bij chateau amsterdam

Een Bourgondisch feest van 16 tot 19 juli. Iedereen is welkom. Man, vrouw en form – en dier. Wijnzot of nitwit. Het beloven twee volle dagen van proeven, eten, vieren en gezelligheid te worden. Tickets kosten € 30,- voor een tijdslot van 2 uur en zijn through hun web site te bestellen!

Bestel hier je tickets

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!