coming quickly in de Jordaan


Start mei is de Jordaan met de opening van Wijmpjes Deli een nieuwe take-away hotspot rijker. Het staff achter Wijmpje Beukers in De Pijp en Eetcafé Schotsheuvel in Oud-Zuid strijkt voor hun nieuwe zaak neer in één van de meest gezellige straten van de Jordaan. De Tweede Anjeliersdwarsstraat wordt door de ondernemers uit de straat ook wel Amsterdam’s Little Italy genoemd. En bij Wijmpjes Deli kan je straks naast de mooiste producten uit Italië ook heel veel lekkers vinden wat je in een échte deli zou verwachten als je bijvoorbeeld in New York bent. Een beetje Tel Aviv meets la dolce vita, need bij Wijmpjes Deli vind je straks de lekkerste producten van over de hele wereld. Voor dit nieuwe undertaking werken ze samen met Steffie, die haar leven op kantoor verruilde om haar droom van een eigen deli werkelijkheid te maken.

Volg @yourlbb op Instagram

Meet: Wijmpjes Deli Amsterdam

Op dit second wordt het pand druk verbouwd, maar de planning is dat ze 1 mei al open gaan! Dan ben je van donderdag t/m maandag van 10-18 uur bij Wijmpjes Deli aan het goede adres voor kant-en-klaar gerechten, mooie sauzen, borrelhappen, de beste recent cuts en meer. Allemaal voor thuis! Wijmpjes Deli, die iedere Amsterdamse wijk wel zou willen hebben. Je haalt er een lekker broodje to go en de vitrines liggen vol kwaliteitsproducten. Als ik de mannen spreek over hun plannen dan mis ik het reizen en de smaken nog meer en kan ik echt niet wachten om straks bij ze te gaan shoppen.  Wijmpje Deli wordt een echte take-away hotspot, maar wil je toch je broodje ter plekke opeten? Dan kun je even aan de bar staan op de vide.

Meer lezen?

Vitrines vol met lekkers bij Wijmpjes Deli in de Jordaan

Hoewel alles nog work in progress is heb ik natuurlijk de mannen het hemd van het lijf gevraagd over het eten dat er straks in de vitrines ligt voor thuis of direct uit het vuistje opgegeten kan worden. Laat ik beginnen bij de broodjes!

Denk aan sandwiches uit verschillende windstreken. Een sandwich in Amerikaans-Joodse Deli stijl met minstens 150 gram roast beef, huisgezuurde augurk, mosterd en pittige coleslaw. Uit Kaapstad een gegrilde Portobello met halloumi, mango en een tomatenchutney. En bijvoorbeeld een Israëlische pita Sabbich met geroosterde aubergine, zoete aardappel, zuur, tahini en een zacht eitje. Allemaal mega groot met een mega goede worth for cash.

Bij Wijmpje in De Pijp wordt op dit second al volop proef gekookt voor de deli gerechten. Het plan is om straks honderd gerechten te hebben om thuis op te warmen. Van Ottolenghi-stijl Tel Aviv tot authentiek Italiaans tot hapjes voor bij de borrel. Maar ook sauzen waarmee je thuis de present gaat stelen tijdens een etentje, zoals kant en klare dashi beurre Blanc, pastasaus en Muhamara.

Verder kun je in deli ook lekker shoppen voor producten die je in je keukenkastje wilt hebben staan. Bijzondere artikelen uit de hele wereld zoals de sojasaus van Tomasu (Rotterdamse soja brouwerij, waar ik sowieso al mega fan van ben zelf), de allerlekkerste pasta uit Bologna en romige babyartisjokken uit Israël die speciaal voor de deli worden geïmporteerd.

Uiteraard wordt er bij Wijmpjes Deli naast de conserven ook heel veel huisgemaakt. Van huisgemaakte piccalilly, tot zure bommen uit de groentetuin van Steffies oom, tot zoetzure bloemkool, bietjes, kimchi en nog veel meer. De roast beef komt straks van Wijmpje Beukers. Zwart van de geroosterde rub aan de buitenkant en binnen precies helemaal gelijk gegaard door de sous-vide bereiding. Straks voor je neus excellent gesneden als je het bij Wijmpjes Deli bestelt. Start je al te watertanden? Nog even geduld, na 1 mei zijn ze open! Uiteraard houd ik je hier op de hoogte van de opening.

Onze nieuwste lijstjes

Wil jij wekelijks de Amsterdam Weekend Information, een overzicht van alle nieuwe hotspots en de meest populaire artikelen in jouw inbox ontvangen? Dan ben je in 5 minuten helemaal updated! Schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Your Little Black Guide.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black Guide staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Guide thuis previous? Laat het weten through onderstaande button en TIP DE REDACTIE!