Nook Retailer Amsterdam Noord // Your Little Black E-book


Eén van de nieuwe eating places in Amsterdam waar ik heel benieuwd naar ben is Nook Retailer. Je vindt deze nieuwe parel in Amsterdam Noord op de Papaverweg waar in de buurt de afgelopen periode wel meer nieuwe nieuwe spots de deuren openden. Ik noem maar even De Ceuvel, De Klaproos en Taverno Willi Becher. Een nieuwe parel dus in Noord, van onder andere het group van De Klaproos en Binnenvisser. Dat belooft veel goeds, need de afgelopen maanden heb ik de make-away menu’s van Binnenvisser meerdere keren besteld! Reserveren bij Nook Retailer kan niet en er wordt gewerkt met een first come first served principe. Fijn, need heel eerlijk is er soms niets vervelenders dan te ver vooruit moeten plannen als je het mij vraagt. Bij mooi weer opent het terras al om 17.00 uur en kun je alvast genieten van een mooie natuurwijn.

Volg @yourlbb op Instagram

Menu X Nook Retailer Amsterdam

Voor het diner ben je welkom vanaf 18.00 uur, zonder reserveren dus en tot hoe laat de laatste RIVM-normen het toelaten. Maar wat de setting van deze gastrobar toch wel echt bijzonder maakt zijn de kasten vol met platen. Geïnspireerd op muziekbarretjes zoals je die in Japan veel ziet. Als er één ding is dat wij tijdens de lockdown veel hebben gedaan, dan is het wel platen draaien én verzamelen. Ik kan mij ook nog herinneren dat wij tijdens onze laatste avond in Tokyo ooit in zo’n muziekbar zaten en er een greatest heftige aardbeving was. Je vergeet nooit meer welk nummer ze toen draaiden! En dus staat die plaat van Peggy Gou bij ons thuis in de kast.

Maar… terug naar Nook Retailer. Need in dit nieuwe restaurant in Amsterdam Noord komen muziek, natuurwijnen en een menu op foundation van lokale ingrediënten maar dan wel met Aziatische smaken samen. Een spannende combinatie en ik kan niet wachten om snel een keer bij ze binnen te lopen.

Zodra ik bij ze ben wezen eten zal ik dit artikel updaten met meer foto’s en meer vertellen over de sfeer!

meer Amsterdam Noord tips

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E-book magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!