Europa Pizza Amsterdam Noord // Your Little Black Guide


We waren al mega fan van het omakase-style restaurant van Europa op het HEM-terrein. Dat hier door Covid eerder een einde aan kwam dan gepland is jammer, maar het was ook de begin van iets nieuws: Europa Pizza. Begonnen met culinaire diepvriespizza’s tijdens de lockdown, nu op een vaste stek in Amsterdam Noord. Verwacht bij Europa Pizza geen standaard pizzeria. Eigenlijk zijn ze verre van dat. Zelf noemen ze het een pizza pushed wijnbar en dat is eigenlijk wel een briljante omschrijving voor deze nieuwe hotspot, die in het stukje Noord zit waar ook Coba, Stork, Chateau Amsterdam en Oedipus zitten om maar wat namen te noemen. Wie zaken als Roberta’s in New York mist moet binnenkort even gaan buurten. En onthouden: op zondag doen ze bij Europa Pizza ook een matinée seating!

Volg @yourlbb op Instagram

Menu X Europa Pizza Amsterdam

Verwacht bij Europa Pizza geen pizza’s die je overal op de kaart ziet staan. Denk aan pizza’s met brie de meaux, met miso of met Hollandse garnaaltjes! Om maar even wat ingrediënten op te noemen die we voorbij hebben zien komen. Start de avond met wat oesters, rauwe ham, little gem en scheermessen (wij zijn verkocht!). Daarna een pizza of twee om te delen (need zo veel mogelijk proeven). Of de mannen ook weer de pizza’s voor thuis gaan opzetten dit seizoen? Ik ga je op de hoogte houden!

Reserveer online

Help Your Locals, sharing is caring

Ga jij bij een hotspot van Your Little Black Guide eten? Tag @yourlbb op Instagram (Tales) en gebruik de hashtags #supportyourlocals en #yourlbb. De leukste foto’s of video’s repost ik op tales!

Onze nieuwste lijstjes

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black Guide staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Guide thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!