Fruittuin van West Amsterdam // zelf plukken en oogsten


Wist je dat je bij de Fruittuin van West zelf kunt oogsten? Ik probeer ieder seizoen wel een keer te gaan met de kleine, maar ook zonder youngsters is het een aanrader voor iedereen die houdt van eerlijk en biologisch eten. Het hele jaar door zijn er groenten en fruit die geoogst kunnen worden, maar in het najaar tijdens het appel- en peren pluk seizoen is er het meest te oogsten. Op het bord bij de entree (en op de website) staat iedere dag aangegeven wat er geoogst kan worden. Natuurlijk is het seizoen om fruit te oogsten uit de boomgaard voorbij, maar je kunt in de winter bijvoorbeeld zelf aardappelen rooien voor een stamppot. De witlof en paddenstoelen zijn iedere dag vers in de biowinkel verkrijgbaar uit eigen tuin. Web als heel veel andere mooie producten van boeren uit de buurt. Ieder seizoen heeft zo zijn charme. In de zomer is er volop rood fruit om te plukken bijvoorbeeld. Het hele jaar door kun je er ook eitjes rapen van de kippen die in de boomgaard rondscharrelen. En geloof mij als ik zeg dat je dat verschil met eieren uit de supermarkt écht wel proeft!

Volg @yourlbb op Instagram

fruittuin van west amsterdam

activiteiten voor jong en oud bij Fruittuin van West

Als er geen maatregelen zijn vanuit het RIVM dan is ook het café open waar je iets lekkers kunt eten en drinken. Voor de youngsters worden er ook tal van activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld brood roosteren boven een open vuur en meer. Rond Kerst verkopen ze bijvoorbeeld biologische kerstbomen die je kunt adopteren!

Bekijk hier de agenda

fruittuin van west amsterdam

Neem je zak of doosje mee en oogsten maar!

fruittuin van west amsterdam

Genoeg ruimte voor de youngsters om rond te rennen

fruittuin van west amsterdam

Door de vlaggetjes weet je in welk laantje je magazine plukken

fruittuin van west amsterdam

fruittuin van west amsterdam

Tuincafé

fruittuin van west amsterdam

Appeltaart met bio appelsap <3

fruittuin van west amsterdam

Vergeet je eigen boodschappentas niet…

fruittuin van west amsterdam

Voordat je weer naar huis gaat nog even boodschappen doen in de biowinkel.

meer Amsterdam tips

Onze nieuwste lijstjes

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E-book staan honderden staycation suggestions voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier Yourlbb’s selectie met de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E-book thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!