Iedere donderdag t/m zondag: Vineyard Tour & Tasting bij Chateau Amsterdam in Noord


Ken je city vineyard Chateau Amsterdam al? Ik heb er al vaker over geschreven, maar mocht je nog nooit naar Noord gegaan zijn om deze wijnmakerij te bezoeken, dan is dit hét seizoen om dat echt een keer te gaan doen. Need stel je eens voor: in de wijnloods van Chateau Amsterdam wordt de komende maanden de nieuwe oogst van 44.000 kilo druiven uit zeven verschillende landen tot wijn verwerkt. Wil je dit najaar iets leuks gaan doen met vrienden of een date? De city vineyard in Noord is te bezoeken! Tijdens de Winery Tour & Tastings die ze organiseren krijg je eerst een rondleiding en kun je daarna de wijnen proeven in het proeflokaal.

Volg @yourlbb op Instagram

Vineyard Tour & Tasting bij Chateau Amsterdam

Tijdens het oogstseizoen is het wijnmaakproces in vol ornaat zichtbaar: nippend van één van de zeven wijnen die worden aangeboden tijdens de proeverij, krijgt de bezoeker een kijkje in het reilen en zeilen van city vineyard Chateau Amsterdam. Wil jij dit weekend iets bijzonders doen in de stad? Dan is de Vineyard Tour & Tasting bij Chateau Amsterdam het originele uitje om je vrienden mee te verrassen.

Duur: ongeveer 1,5 tot 2 uur

Wanneer: 
– Donderdag en vrijdag om 17.30 uur
– Zaterdag en zondag om 14.30 uur, 16.00 uur en 17.30 uur

Tickets: Een kaartje kost € 25,- (en kun je via de website reserveren). Hiervoor krijg je 7 wijnen te proeven en een kijkje in de wijnmakerij. Tijdens de Oogstweken (september en oktober) zie je daar bovendien de nieuwe oogst.

Adres: Chateau Amsterdam, Gedempt Hamerkanaal 139, Amsterdam

Meer informatie: Lees meer op de website van Chateau Amsterdam >>

BOEK HIER DIRECT DE WINERY TOUR & TASTING

chateau amsterdam tour tasting

© Chateau Amsterdam

Uniek in de stad: meer over wijnmakerij Chateau Amsterdam

Om het proces van wijn maken van dichtbij mee te maken hoef je dit najaar niet naar Frankrijk. In Amsterdam Noord kun je tijdens een tour & tasting achter de schermen meekijken bij Chateau Amsterdam. De komende weken worden er vrachtwagens vol druiven uit heel Europa aangevoerd om ter plekke omgetoverd te worden tot fermenterend druivensap. Tijdens de tour door de wijnmakerij, maak jij de geboorte van maar liefst 20 wijnen van dichtbij mee.

Wijnmaakproces dicht bij de consument

Wat Chateau Amsterdam zo bijzonder maakt is dat zij druiven in plaats van flessen naar Amsterdam halen. Zo is het wijnmaakproces slechts op een steenworp afstand van de consument te vinden. Iets dat in de VS en Australië al vaker gebeurt, maar in Nederland is Chateau vooralsnog de enige City Vineyard.

Nieuwe traditie van wijn maken

Door druivenrassen uit verschillende landen naar Amsterdam te verplaatsen en nieuwe blends te ontwikkelen, innoveert en experimenteert Chateau in een wereld die gedicteerd wordt door dogma’s, tradities en regels. Als Amsterdamse wijnmakers hoeven ze zich namelijk niet aan een bepaald keurmerk of ‘appellatie’ te houden. Met wijnnamen die eerder de fantasie prikkelen dan de wijnkennis, maakt Chateau wijn voor iedereen: de nitwit, de connaisseur en de jonge wijnavonturier.

Ben jij benieuwd naar Chateau Amsterdam? Ga dan van donderdag tot en met zondag langs voor de tour & tasting en beleef deze unieke expertise in Noord.

WINERY TOUR & TASTING TICKETS

chateau amsterdam tour tasting

© Chateau Amsterdam

chateau amsterdam tour tasting

© Chateau Amsterdam

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Ebook magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!