Italiaanse gelati bij de ambachtelijke gelateria Miuz op de Overtoom.


Amsterdam is een gelateria rijker geworden. Vlak achter het Vondelpark en Oud-West opende deze maand gelateria Miuz haar deuren. Een stijlvolle zaak aan de Overtoom waar je kunt genieten van gelato, of waar je de lekkerste gelato take-away afhaalt. Van klassiekers als stracciatella en pistache tot nieuwe smaken als burrata en appelsapgelato, eigenaar Carlo Petroni blijft aanpassen en experimenten om de lekkerste smaken te creëren.

Volg @yourlbb op Instagram

Italiaanse ijsjes halen bij de nieuwe ambachtelijke gelateria Miuz op de Overtoom in Amsterdam.

Voor de gelato worden alleen de beste ingrediënten gebruikt die eigenaar Carlo Petroni persoonlijk uitkiest. Bij deze echte gelateria wordt het ijs van begin tot einde zelf gemaakt zonder dat er gewerkt wordt met prefab poeders. De smaken worden gecreëerd door verse ingrediënten zoals fairtrade cacaobonen, verse citroenen uit Amalfi, single origin koffiebonen en zuivel van lokale boerderijen. Carlo weet van alle ingrediënten precies waar ze vandaan komen en probeert de echte, originele smaken te behouden. Zo is de chocoladegelato van Miuz gemaakt met cacaobonen. 

gelateria Miuz

© gelateria Miuz

Eigenaar Carlo Petroni groeide op met gelato. Maar zijn herinnering aan de zachte en romige gelato vol smaak, kon hij helaas niet terug vinden in Nederland. Nu Amsterdam zich meer en meer als gastronomische epicentrum ontwikkelt, wilde Carlos zijn gelato introduceren aan Nederland. Mensen zijn steeds meer bereid te betalen voor goede kwaliteit producten, en dat is precies wat Miuz wil verkopen: de beste gelato van Nederland. Zo is iedereen welkom in de stijlvolle zaak aan de Overtoom om de gelato te komen eten of om take-away mee te nemen. Miuz is zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 22:00 uur!

meer Amsterdam tips

3 X fijne hotels in Amsterdam

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!