nieuwe restaueant hotspot voor straightforward wonderful eating


Zonder twijfel is Coulisse Amsterdam één van de spannendste nieuwe restaurantopeningen van afgelopen jaar. Laatst ben ik voor het eerst bij deze nieuwe restaurant hotspot gaan lunchen en ik kan je verzekeren dat jij Coulisse snel op je food-bucketlist wilt zetten. Een straightforward wonderful eating restaurant zoals de jonge culinaire ondernemers het zelf noemen dat gevestigd is op de begane grond van het NewWerktheater aan de Oostzijde van Amsterdam Centrum op het randje met Amsterdam Oost.

Volg @yourlbb op Instagram

coulisse amsterdam

Gegrilde witte asperge met gepekelde eidooier en shiso

De menukaart van Coulisse Amsterdam

Wat je kunt verwachten als je bij Coulisse Amsterdam gaat eten? De keuken is het domein van de jonge chef Tim van der Molen. Hij deed zijn ervaring op bij Vuurtoreneiland en keerde nog niet zo lang geleden terug uit Kopenhagen waar hij bij restaurant Noma werkte wat nog altijd één van de beste eating places in de wereld is. Daar heb ik een keer gegeten en met eigen ogen gezien hoe getalenteerde cooks opgeleid worden en hun expertise verder kunnen ontwikkelen. Er wordt gewerkt met een huge menu en het diner kost € 68,- en het lunchmenu € 50,-. Toen ik er at stonden er gerechten op het menu als: gekoelde aspergesoep met geroosterde zeewier, gestoomde oester met spitskool en mieriksroom, gegrilde witte asperge met gepekelde eidooier en shiso of spitskool taco met geroosterde lamsschouder. Het menu wisselt regelmatig dus laat je steeds weer verrassen.

coulisse amsterdam

Coulisse

het idea van Coulisse Amsterdam

Voor hem en zijn compagnon en maître, Simon Witmaar (die o.a. ervaring opdeed in de zaken van Sergio Herman) wordt Coulisse een plek waar compromisloze creativiteit en consolation kenmerkend zijn, zo stellen ze zelf. Het diner is spannend zonder geforceerd te zijn en bestaat uit veel lokale producten, groentes en Noordzee vis, schaal- en schelpdieren. De vinaigrettes, sauzen, bouillons en sappen gaan zorgen voor diepte. Wijnen, huisgemaakte kombucha’s en sappen complementeren het menu.

Coulisse staat voor Straightforward dine eating

Tim en Simon vertellen dat Coulisse het restaurant is waar ze zelf zouden gaan eten. Hoog niveau, lage drempels. Perfectionistisch, maar ontspannen. De sfeer is relaxed, informeel en persoonlijk. De gerechten worden verrassend, licht en gelaagd. Straightforward wonderful eating, zoals ze het zelf noemen. Daar ben ik het helemaal mee eens. De sfeer is ongedwongen en relaxed, het pand heeft een open karakter en verschillende plekken waar je door de veelal ronde tafels heel gezellig zit.

Benieuwd? Reserveren kan by way of de button hieronder: 

Reserveer online

coulisse amsterdam

Spitskool taco met geroosterde lamsschouder

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of internet geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Guide magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!