Pathé Film Information – december 2020 // Your Little Black E-book

[ad_1]

De bioscopen van Pathé door het hele land zijn weer open! Goed nieuws, need de decembermaand is ideal voor een moviedate. Met jezelf, je lover of geheel RIVM-proof met een vriend of vriendin. Zak heerlijk onderuit in de luxe velvet stoelen met je eigen tafeltje met verlichting en laat de waan van de dag even achter je. Vind je het lastig om een movie te kiezen? Deze winter selecteer ik iedere maand een aantal favorieten uit het aanbod van kwaliteitsfilms. Een fijne combine van arthouse, comedy, actie en movies voor het hele gezin, need de kerstvakantie staat immers voor de deur! Als ZZP’er heb ik de afgelopen tijd ontdekt wat een verwennerij het is om tijd te maken aan het eind van de middag om naar de bioscoop te gaan. Uit de sleur van een werkdag en even helemaal offline een paar uur genieten van meeslepende verhalen op het grote doek. Alle bioscooptickets koop je van te voren on-line en je kan tot een week vooruit reserveren. Uit de nieuwe bioscoopagenda van Pathé heb ik een aantal must-see (arthouse)movies voor december voor je op een rij gezet. Onze Pathé Unlimited passen zijn inmiddels binnen, dus ik ga alle movies uit deze nieuwe December Film Information kijken!

Volg @yourlbb op Instagram

7 X Kwaliteitsfilms die je in december bij Pathé wilt zien

RIFKIN’S FESTIVAL: Een romantische komedie van Woody Allen, die met humor de liefde viert. Wanneer een echtpaar het Filmfestival van San Sebastian bezoekt, laat het stel zich meevoeren door de magie van het evenement, de charme van Spanje en de fantasie van de movies. Vanaf 3 december.

THE MIDNIGHT SKY: Deze movie is slechts tien dagen bij Pathé te zien. Wil je er heen koop dan op tijd je tickets! In science fiction movie The Midnight Sky volg je Augustine (George Clooney), een eenzame maar briljante wetenschapper in het noordpoolgebied. Hij moet alles op alles zetten om te voorkomen dat Sully (Felicity Jones) en haar mede-astronauten terugkeren naar aarde tijdens een mysterieuze wereldramp. Vanaf 10 december. 

KOM HIER DAT IK U KUS: Deze Vlaamse kwaliteitsfilm is onderdeel van het Nederlands Movie Pageant en neemt je mee in het leven van Mona. Zij is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, need ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Als ze volwassen is besluit ze het heft in eigen handen te nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden. Leuk weetje: deze movie is gebaseerd op het gelijknamige bestseller boek. Vanaf 10 december. 

DE SLAG OM DE SCHELDE: Bij het zien van de trailer van De Slag Om De Schelde krijg ik al kippenvel. Ik ben zelf namelijk geboren en opgegroeid op Walcheren, waar de movie zich afspeelt in november 1944. Daar vochten die winter tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. In deze movie kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en – een tegen wil en dank – in het verzet betrokken Zeeuws meisje. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Vanaf 17 december.

PROMISING YOUNG WOMAN: Deze thriller is het filmdebuut van Emerald Fennell, de producent en schrijfster van de populaire serie Killing Eve die je waarschijnlijk wel kent. De movie gaat over Cassie (die gespeeld wordt door Carey Mulligan, onder andere bekend van Drive) die een veelbelovende toekomst had tot een mysterieus incident haar leven omgooide. Sindsdien is niets in haar leven nog wat het lijkt en leidt ze een dubbelleven. Overdag is ze een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, ’s nachts struint ze elke nachtclub af waar ze zich dronken voordoet om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten. Vanaf 24 december.

LE MEILLEUR RESTE À VENIR:  Deze Franse movie is een ode aan het leven. Een grappig, teder en ontroerend verhaal over Arthur en César die al hun hele leven beste vrienden zijn. Ondanks dat ze totaal verschillend zijn! Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen nu het nog kan. Vanaf 24 december.

DE EXPEDITIE VAN FAMILIE VOS: Een decemberfilm voor de hele familie! Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Vanaf 16 december.

Zin gekregen om naar de bioscoop te gaan?

Bekijk hier welke (arthouse)movies er in december nog meer te zien zijn bij Pathé bioscopen door heel Nederland!

KLIK HIER VOOR DE ACTUELE FILMS

 | PLAN JE BEZOEK: Tickets voor alle Pathé bioscopen zijn alleen online te koop. Je kunt dan ook direct je stoel kiezen en tussen jou en andere bezoekers wordt 1,5 meter afstand gehouden. Je kunt met iedereen samen naar de bioscoop gaan. Tweetallen, huishoudens, kinderen tot en met 12 jaar en tieners onderling tot 18 jaar mogen naast elkaar zitten. Met andere samenstellingen kun je ook samen naar de bioscoop gaan, maar houd je 1,5 meter afstand en koop je de bioscoopkaartjes in meerdere bestellingen. Een mondmasker is (nog) niet verplicht, maar kun je uiteraard wel dragen totdat je op je plek zit. Klik hier om meer te lezen over de Corona-maatregelen bij Pathé >>

pathe tuschinski

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E-book thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!