Restaurant De Juwelier Amsterdam // Your Little Black E-book


Restaurant De Juwelier is het nieuwe á la carte restaurant van Amsterdam. Het restaurant uit de koker van cooks Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot, van het met twee Michelin-sterren bekroonde Restaurant 212, is te vinden op de Utrechtsestraat 51. In een pand waar jarenlang restaurant Harmsen zat en waar je misschien wel honderd keer langsgelopen bent zonder dat het echt opviel. Daar gaat nu verandering in komen! Afgelopen week lunchte ik er heerlijk aan de bar met uitzicht op de keuken en tussen de gerechten door een praatje met de cooks en het workforce. Iets dat ik misschien nog wel het meest gemist heb aan uiteten gaan en voor mij zo ontzettend veel bijdraagt aan de beleving. Zo kletsen we wat over onze voorliefde voor Singapore, waar de cooks de keuken runnen bij De Juwelier tot een paar maanden geleden kookten bij Table65. Leuk element: ook dat restaurant is van de hand van Richard en Thomas.

restaurant de juwelier amsterdam

Volg @yourlbb op Instagram

restaurant de juwelier amsterdam

Bij De Juwelier in Amsterdam eet je á la carte

Bij De Juwelier schuif je van maandag tot en met zondag tussen 12.00 en 14.30 aan voor lunch en in de avond vanaf 18.00 uur voor diner. Geen vaste menu’s met veel gangen, maar gewoon kiezen van de menukaart waar jij op dit second zin in hebt. Iets dat je in het buitenland steeds meer ziet en ook in Amsterdam een pattern lijkt te gaan zetten bij de fantastic(r) eating eating places. Er wordt gewerkt met een kleine kaart, maar wel een kaart die volstaat met topgerechten. Terwijl wij de kaart bekijken wordt er brood van de barbecue gebracht en een koud soepje van amandel met olijfolie.

restaurant de juwelier amsterdam

restaurant de juwelier amsterdam

koude amandelsoep

Gang 1 & 2 bij De Juwelier Amsterdam

Wij proefden vooraf de zeebaars die dungesneden wordt en gemarineerd is in citrus met ingelegde foreleitjes en de Australische winter truffel met gesouffleerd ei en gestoofde prei. Goddelijk! Daarna de kreeft die geroosterd wordt op houtskool met artisjok en saus van citroen verveine en de ossenstaart met merg en uitlek van gratin Dauphinoise met Fiore kaas met en doperwten salade. Verder staan er als hoofdgerechten tarbot, zeetong en piepkeuken op de kaart.

restaurant de juwelier amsterdam

zeebaars

restaurant de juwelier amsterdam

Australische winter truffel

restaurant de juwelier amsterdam

Kreeft

restaurant de juwelier amsterdam

Ossenstaart

Gang 3 bij De Juwelier Amsterdam

Daarna delen we een kaasplankje met Hollandse kazen die vergezeld worden door jam’s die home made zijn door de schoonmoeder van Richard. Dat deed ze al voor 212** en nu ook voor De Juwelier. De tomatenjam met een vleugje chili is mijn favoriet.

restaurant de juwelier amsterdam

restaurant de juwelier amsterdam

Hollandse kazen

Gang 4 bij De Juwelier Amsterdam

Houd zeker wat ruimte over voor een dessert, need ik voorspel dat krokante mozzarella met tomaat en basilicum hét dessert gaat zijn waar iedereen speciaal om vraagt (zoals het appeltje van Richard dat jaren was!). Koffie na? Alleen al voor de heerlijke Madeleines wil je dat bestellen!

restaurant de juwelier amsterdam

dessert van Krokante mozzarella

restaurant de juwelier amsterdam

VOOR IEDERE GELEGENHEID EEN ANDERE SFEER BIJ DE JUWELIER

De sfeer in het restaurant is fijn, het interieur alsof ze er altijd al hebben gezeten. De sfeer van de gevel in Artwork Deco stijl is doorgetrokken in het restaurant. Een warme sfeer van een kleine bistro, donker hout, tafellinnen, oblique licht aan de muren en als pronkstok de bar bij de open keuken waar een enorme bronzen kreeft de aandacht trekt van iedereen die langsloopt.

Er zijn drie gedeeltes waar je kunt zitten: aan de bar, meer privé beneden (reserveer bijvoorbeeld één van de cubicles voor een date-night) en boven op de vide waar je de reuring van het open pand gezellig meekrijgt. Goed om te weten: de plekjes aan de bar worden vooralsnog vrijgehouden voor inloop zonder te reserveren. Wil je zeker zijn van een plek, dan is reserveren wél handig!

Reserveer online

restaurant de juwelier amsterdam

Restaurant De Juwelier

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E-book magazine ontbreken? Laat het weten through de TIP DE REDACTIE button!