Restaurant De Kas Amsterdam // Your Little Black E book


Het is je huge niet ontgaan dat Restaurant De Kas in het Amsterdamse Park Frankendael dit jaar een groene Michelin-ster kreeg. Mega trots was ik direct, need op dat second deed De Kas nog wekelijks mee in de Food Walks die ik tijdens de lockdown ben gaan organiseren. Je begrijpt: ik kan niet wachten om hier uitgebreid te gaan tafelen. Ze hebben bij mooi weer ook een heerlijk terras waar je omgeven door groen kunt lunchen met én zonder reservering.

Volg @yourlbb op Instagram


Restaurant De Kas, bekroond met Groene Michelin-ster

Start vorige eeuw deed de kas, waar Restaurant De Kas naar is vernoemd, dienst als kweekkas om andere parken in de stad te voorzien van bomen, grassen en exoten als bananen en palmen. In 2000 werd de oude kwekerij omgebouwd tot wat het nu is. De oude kas – die niet meer te repareren was – werd met de grond gelijk gemaakt. De originele balken bleven intact, maar de gigantische schoorsteen die oorspronkelijk de kas verwarmde, moest helemaal met nieuwe bakstenen worden herbouwd. Voor het design van Restaurant De Kas is samengewerkt met Piet Boon, voor wie dit één van de eerste restaurantprojecten was.

restaurant de kas amsterdam

© Restaurant De Kas

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Menukaart Restaurant De Kas Amsterdam

Nu eet je bij Restaurant De Kas een heerlijke lunch of diner met groente in de hoofdrol. Middenin een kas, onder de sterrenhemel, omringd door planten. Je zou bijna vergeten dat je gewoon in Amsterdam Oost bent! De Kas was een van de eerste farm to desk eating places ter wereld, iets waar je als Amsterdammer trots op magazine zijn. Sinds 2018 is Restaurant De Kas in handen van Wim de Beer en Jos Timmer die eerder werkten bij onder andere Rijks en Vermeer. De focus ligt nu nog meer op lokaal en duurzaam. Met groenten in de hoofdrol, die in de ochtend geoogst worden in hun eigen tuinen in Amsterdam en De Beemster en daarna tijdens lunch of diner op jouw bord liggen.

Reserveer online

TIP: Restaurant De Kas heeft ook een prachtig kookboek. Bekijk het hier >>

meer Amsterdam Oost tips

Onze nieuwste lijstjes

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of web geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black E book magazine ontbreken? Laat het weten by way of de TIP DE REDACTIE button!