Schaatsbaan Museumplein 2021 // ICE Amsterdam vanaf 13 november


De opening van de schaatsbaan op het Museumplein voelt voor mij altijd als de aftrap van de winter in Amsterdam. En gelukkig is er dit jaar een hoop leuks te doen rond de feestdagen en Kerst! Nog even en de temperaturen dalen, het regent net iets te vaak en het wordt ’s avonds echt weer vroeger donker. Maar zoals Johan Cruijff al zei: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Dus opent de schaatsbaan op het Museumplein vanaf 13 november de deuren en kan er weer geschaatst worden bij ICE* Amsterdam! Haal die schaatsen dus maar uit het vet en plan alvast een middag of avond in met vrienden voor old-school winterse gezelligheid. Eerst schaatsen en daarna lekker borrelen en glühwein drinken.

Volg @yourlbb op Instagram

YES! de schaatsbaan op museumplein is terug in 2021

ICE* Amsterdam is beter bekend als de schaatsbaan op Museumplein. En net zoals de Parade in de zomer, is deze schaatsbaan in Amsterdam toch wel de vaste prik tijdens de winter. Het is winters genieten van echte Hollandse schaatspret, met de ‘Magere Brug’ als verbinding over de ijsbaan en een fenomenaal uitzicht op de musea en het concertgebouw. Dit jaar kijk ik er extra naar uit, want mijn zoontje Manuel is inmiddels oud genoeg om samen met hem het ijs op te gaan! Ik kan dus niet wachten dit jaar langs te gaan om te schaatsen én nieuwe foto’s te maken, want de IAmsterdam letters zijn natuurlijk inmiddels weg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 | TIP: lees hier welke schaatsbanen in Amsterdam dit jaar nog meer openen! 

schaatsbaan museumplein amsterdam 2021

ice* amsterdam 2021/2022

Datum: vanaf 12.00 uur, 13 november 2021
Online tickets: binnenkort te koop.

ice village amsterdam 2021

De kenners onder ons weten inmiddels: tijdens ICE* Amsterdam is er ook de gezellige kerstmarkt Ice Village Amsterdam. Dit jaar is de kerstmarkt op het Museumplein open tussen 15 december en 26 december, dus 2e Kerstdag! Een gezellig winterse markt voor al je originele kerstcadeaus, accessoires en fashionable winter-wear. Wees vooral niet bang voor de komende kou, want opwarmen doe je met een kop chocolademelk of glühwein!

Datum: 15 december t/m 26 december 2021

meer Kerst tips

 | TIP: had je al gespot dat ook het Amsterdam Light Festival dit jaar weer doorgaat? Lees er hier alles over >>

Volg @yourlbb op Instagram

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!