Smakenrad Amsterdam // dineren met RIJKS in een reuzenrad


YES, je leest goed: deze winter kun je uit eten in een reuzenrad! Het Smakenrad Amsterdam staat van 13 oktober t/m 3 januari op het Europaplein bij de RAI. Als dit seizoen, waarin het allemaal wat anders dan anders zal gaan, nog meer van dit soort leuke en originele pop-ups in petto heeft, dan schat ik in dat we de donkere maanden wel door gaan komen. Het Smakenrad in Amsterdam is geopend van ontbijt tot koffie, van lunch tot borrel, voor een excessive tea of een excessive wine en voor diner. Ook helemaal kidsproof: bij alle momenten kun je een speciaal association boeken voor de children t/m 12 jaar. Dus ook een kindermenu voor het diner!

Volg @yourlbb op Instagram

Dineren met RIJKS in grootste reuzenrad van Nederland

Mocht je chef Joris Bijdendijk van RIJKS nog niet volgen op Instagram, dan zou je dat eigenlijk snel eens moeten doen. Bijna iedere week weet hij wel weer te verrassen met een ánder leuk initiatief. Deze winter slaan Joris, RIJKS en het Smakenrad de handen inéén voor een sterrenmaaltijd met panoramisch uitzicht over heel Amsterdam. De 27 verwarmde gondels worden omgebouwd tot privé eating places, die in het rad tot 50 meter hoogte komen. Helemaal Covid-proof dineren in je eigen privé cabine. Dat betekent wel dat het Smakenrad Amsterdam alleen geboekt kan worden door personen uit hetzelfde huishouden en er is plek voor maximaal 5 personen in één gondel.

Boek je overdag dan wordt het eten en drinken verzorgd door het workforce van het Smakenrad. Het diner wordt verzorgd door het workforce van Joris Bijdendijk met een menu dat iedere drie weken wisselt en bestaat uit verschillende gerechten van Wils en RIJKS. Er beloven ook nog een aantal speciale avonden te komen, maar de invulling hiervan wordt later bekendgemaakt! Bijvoorbeeld voor Kerst en Oud en Nieuw kan er nu nog niet gereserveerd worden, maar meer informatie wordt verwacht op de web site van het Smakenrad.

meer Kerst tips

Smakenrad Amsterdam 2020

Knowledge & tijden:13 oktober 2020 t/m 3 januari 2021, van 09:30 uur tot (momenteel) 22:00 uur.
Menu: ontbijt, lunch, excessive tea, borrel, excessive wine & diner (door RIJKS!)
Locatie: voortuin van RAI Amsterdam
RIVM good to know: Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad.
Tickets & meer data: je kunt hier een tijdslot reserveren >>

meer Amsterdam tips

Help Your Locals, sharing is caring

Ga jij bij een hotspot van Your Little Black E-book eten? Tag @yourlbb op Instagram (Tales) en gebruik de hashtags #supportyourlocals en #yourlbb. De leukste foto’s of video’s repost ik op tales!

Onze nieuwste lijstjes

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black E-book staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Ontdek hier de leukste hotels en vakantiehuizen in Nederland >>

Vind jouw perfecte vakantiehuis met deze 12 websites >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black E-book thuis previous? Of het nu een heerlijk staycation adres is, een (nieuw) restaurant of een must-visit bestemming is? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!