VIÊN Amsterdam // Your Little Black Book


Een van de gerechten die mij het meest is bijgebleven van mijn reis door Vietnam is de Banh Mi sandwich. Een lekker knapperig broodje gevuld met ingrediënten als gegrilde kip of tofu en verse kruiden. Je kan het broodje overal op straat of in restaurantjes halen met de lekkerste vullingen. Wist je dat Vietnamese Banh Mi geïnspireerd is op de Franse baguette? Om een beetje Vietnam naar Nederland te halen, opende VIÊN eind februari hun shop op de Tweede Hugo de Grootstraat. De allereerste Banh Mi shop van Amsterdam waar gerechten dagelijks vers worden bereid volgens traditioneel familie recept.

Volg @yourlbb op Instagram

Het menu X VIÊN

VIÊN is een moderne Vietnamese Banh Mi Shop waar het allemaal draait om traditioneel en authentiek eten. Bij VIÊN is het eten toegankelijk voor iedereen en wordt er rekening gehouden met zoveel mogelijk dieetwensen. Van halal tot glutenvrij, vegan en vegetarische gerechten, ze hebben het allemaal.

Naast de Banh Mi sandwiches worden er ook andere traditionele Vietnamese gerechten geserveerd. Zo kun je verse spring rolls, noodle saladbowls en de klassieke Vietnamese drankjes zoals Vietnamese Iced Coffee of een avocado shake bestellen

Bekijk het menu hier

Viên Amsterdam

© VIÊN

Vietnamese streetfood IN amsterdam west

Het ontstaan van VIÊN is bij het koppel Gevanny & Vi gegroeid uit de liefde voor het willen delen van Vietnamees eten. Zij willen doormiddel van hun gerechten ons allemaal kennis laten maken met streetfood uit Vietnam. Omdat er nog niet veel andere zaken in Amsterdam te vinden zijn die Vietnamees streetfood serveren, wil het koppel met hun familierecepten de authentieke Vietnamese keuken goed representeren. En dat is gelukt!

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!