Wandeling Amsterdam Jordaan / Westerpark // Your Little Black Guide


Wandeling Amsterdam Jordaan / Westerpark ~ Deze route die begin in de  Jordaan komt langs echte Amsterdamse klassiekers, zoals de Noordermarkt en de Haarlemmerdijk waar altijd wat te beleven valt. Natuurlijk is het leuk om door de Jordanese straten te slingeren, maar wist je dat een wandeling door de Westkant van Amsterdam Centrum ook heel goed te combineren is met het Westerpark?  Zo ontdek je naast het centrum ook een stuk van Amsterdam West waar je misschien minder vaak komt.

Volg @yourlbb op Instagram


Let’s go exterior

afwisselende wandelroute door het westen van amsterdam

Hoe goed ken jij de Jordaan en de Westkant van Amsterdam Centrum? Workforce YOURLBB heeft speciaal voor jou een wandelroute uitgestippeld langs onze favoriete hotspots. Houd de ontwikkelingen rond lockdowns goed in de gaten, het kan zijn dat enkele locaties nu helaas nog gesloten zijn. Deze wandeling is iets meer dan 5 kilometer, afhankelijk van de routes die je neemt. Je kunt het greatest de locaties steeds by way of Google Maps bekijken voor de beste route van A naar B.

begin Wandeling Amsterdam Jordaan / Westerpark

Appeltaart op de Noordermarkt

Start bij Winkel43, waar je een puntje van de lekkerste appeltaart van Amsterdam kunt afhalen, en geloof ons, deze wil je proberen of écht weer een keer proeven. Loop vervolgens een rondje over de Noordermarkt, waar elke maandag en zaterdagochtend markt is. De opstelling van de kramen kan iets afwijken in verband met Corona. Je vindt hier van alles! Oesters, de beste kazen en andere culinaire producten van topniveau. Normaal gesproken zijn er op maandag ook een aantal kramen te vinden met tweedehands vondsten en antiek.

beste versmarkten amsterdam

Noordermarkt op zaterdag

Onderweg naar het Westerpark

Na de Noordermarkt wandel je by way of de Westerstraat door naar het Frederik Hendrik Plantsoen, steek het water over by way of de Hallbrug en loop door naar de Van Hallstraat. Aan het start van deze straat is Vegetarian Streetfood spot Vleesch Noch Visch een lekkere spot voor take-away lunch. Aan het einde van de Van Hallstraat vind je Restaurant Café Amsterdam met op zaterdag en zondag van 11:00 tot 16:00 koffie, madeleines en tosti’s TO GO. Wandel door naar het Westerpark.

 

Pita's van Vleesch noch Visch

Vleesch noch Visch

Vervolg wandeling Amsterdam Jordaan / Westerpark

Westerpark

Als je het Westerpark inloopt sla je direct linksaf. Eerst nog een koffie of ander drankje to go halen? Pacific Amsterdam is altijd een fijne hotspot. Met een heerlijk terras! En nu op vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 20:00 open voor take out. Daarna loop je by way of de Polonceaukade richting de Ton Ton Membership en by way of de Gosschalklaan langs de Gashouder. Even stilstaan bij alle goede feestjes die je daar hebt gehad magazine! Mossel & Gin is als de horeca weer open is een adres om te onthouden. Ze hebben onlangs een nieuw terras gemaakt. Sla hyperlinks af het Klönneplein op en loop helemaal door tot aan het Westergasterras en loop by way of het pad helemaal achter in het park langs het water in de richting van het centrum. Je komt dan uiteindelijk uit bij het Conscious Hotel en De Bakkerswinkel waar je weer iets to go kunt halen als je daar zin in hebt. Vanaf hier loop je richting het Haarlemmerplein.

westergasterrein guide westerpark amsterdam, Wandeling jordaan westerpark

Polonceaukade, Westerpark

Einde Wandeling Amsterdam Jordaan / Westerpark

Hotspot straat Haarlemmerdijk

Vanaf het Haarlemmerplein loop je de levendige Haarlemmerdijk op. De Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat, samen de Haarlemmerbuurt, zijn dé straten als het gaat om een leuke combine van winkels en meals. Je vindt er veel classic winkels en koffie spots, zoals: VINNIES, Espresso & Such, Marbles Classic en Jutka & Riska. Ondanks dat bijna alles nu dicht is, is deze straat nog steeds even leuk om doorheen te wandelen. Je kunt bijvoorbeeld iets lekkers to go meenemen bij Ibericus of Petit Gateau. Loop de straat uit tot de Herenmarkt en wandel by way of de Brouwersgracht weer terug naar de Noordermarkt waar de wandeling is begonnen.

 | TIP: heb je Yourlbb’s wandeling door Noord al gezien?

meer Wandeling tips

wandeling jordaan westerpark

Hoek Brouwersgracht / Prinsengracht

Onze nieuwste lijstjes

Wil jij wekelijks de Amsterdam Weekend Information, een overzicht van alle nieuwe hotspots en de meest populaire artikelen in jouw inbox ontvangen? Dan ben je in 5 minuten helemaal updated! Schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Your Little Black Guide.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black Guide staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Guide thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!