Wandeling Amsterdam Noord // Your Little Black Guide


Crew Your Little Black Guide heeft naar jullie geluisterd en wandelingen gemaakt voor bijna ieder stadsdeel in Amsterdam. We trappen af met Amsterdam Noord. Een stadsdeel waar je (tenzij je er woont) misschien niet dagelijks komt. Er zijn verschillende pontjes en natuurlijk de Noord-Zuid Lijn waardoor je er binnen no time bent. Hoewel Amsterdam Noord de afgelopen jaren enorm veranderd is, is het nog steeds één van de meest industriële wijken van de stad. Met veel avenue artwork en sinds afgelopen jaar ook weer veel nieuwe delen die opeens nog meer in opkomst zijn.

Volg @yourlbb op Instagram


Pssst… het is sale!

Bekijk hier nog 14 tips

WANDELROUTE DOOR het industriële AMSTERDAM NOORD

Hoe goed ken jij Amsterdam Noord? Crew YOURLBB heeft speciaal voor jou een wandelroute uitgestippeld langs onze favoriete hotspots. Houd de ontwikkelingen rond lockdowns goed in de gaten, het kan zijn dat enkele locaties nu helaas nog gesloten zijn. Deze wandeling is iets meer dan 7 kilometer, afhankelijk van de routes die je neemt. Je kunt het finest de locaties steeds by way of Google Maps bekijken voor de beste route van A naar B.

Ontdek de NDSM-Werf

We beginnen de route op de hippe NDSM-werf, waar ook de bekende IJ-hallen elke maand gehouden worden als er geen lockdown is. Fingers crossed dat dat snel weer van begin gaat, need deze wil je een keer bezoeken! Voor de beste finds ga je zo vroeg mogelijk. Haal een koffie to go of iets anders lekkers bij hotspots als IJver of Pllek op de NDSM-werf. Bekijk de murals en enorme hoeveelheid street art op de NDSM-werf. En wist je dat er de oude kraan op het terrein een lodge zit waar je echt kunt slapen met uitzicht over de stad? In de omgeving van de NDSM-werf vind je veel hotels. Ook leuk als je niet in Amsterdam woont om een keer aan deze kant van de stad te logeren. Na het verkennen van de NDSM-Werf loop je by way of de Klaprozen naar de Ridderspoorweg (richting de kant van EYE Museum).

IJver, Amsterdam

Classic shoppen in Noord

Bij de Ridderspoorweg zitten een paar leuke classic interieurwinkels, zoals Van Dijk & Co en Neef Louis. Is er geen lockdown, ga daar dan zeker even naar binnen om te buurten. Je vindt er ook je volgende cease voor iets lekkers to go: Waargenoegen. By way of de Distelweg kun je ook nog een kijkje nemen bij kringloopwinkel De Locatie. Wie weet vind je nog een leuk pre-loved merchandise dat je kunt opknappen. (Let op: de winkels zijn tot nader order helaas gesloten!)

By way of de Asterdwarsweg loop je daarna de Asterweg op. Dit stukje Amsterdam Noord is steeds meer in opkomst. Je vindt er bijvoorbeeld in één van de zijstraten Bacalar voor heerlijke taco’s. Dit stukje doet zelfs een beetje denken aan Bushwick in New York, met de oude werkplaatsen die omgetoverd worden tot eating places en creatieve bureaus. Hier zit ook NXT Museum, één van de nieuwste musea in Amsterdam met spraakmakende wisselende exposities.

bacalar amsterdam

© Bacalar

Van der Pekbuurt

Sla hyperlinks de Grasweg in en loop by way of de Ranonkelkade naar de Van der Pekstraat. Op het pleintje bij de Meidoornweg vind je verschillende leuke hotspots die ook allemaal take-away doen. Neem bijvoorbeeld lekkere kazen mee voor thuis van KEF. Je bent nu in de up and comming Van der Pekbuurt. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag vind je hier op de Pekmarkt de Warenmarkt, met een uitgebreid assortiment aan meals en non-food. Eén van de beste eating places in de buurt is Café Fashionable, waar je ook elke zaterdag een 4-gangen diner voor thuis kunt bestellen.

Loop de Van der Pekstraat helemaal uit en loop richting Taverno Willi Becher op de Papaverhoek 31. Nog een stukje Noord dat in opkomst is. Hier in de buut zit ook De Klaproos, voor lekkere pizza en bij mooi weer kun je een ijsje scoren bij Ice Ice Baby. Steek vervolgens de Korte Papaverweg in richting De Ceuvel en neem daar een welverdiende break.

taverno willi becher amsterdam

© Teverno Willi Becher

Verken het Noorderpark

Ben je weer helemaal opgeladen? Ga dan richting het Noorderpark. Een mooi park dat je misschien nog niet zo goed kent. Hier vind je onder andere hotspot Pompet. Haal een koffie to go of iets anders lekkers en loop vervolgens door het park richting de Johan van Hasseltweg en het Gedempt Hamerkanaal. Je kunt het Noorderpark ook overslaan en na De Ceuvel direct deze kant op gaan. Je vindt daar verschillende hotspots, zoals het Skatecafé, Hotel de Goudfazant, Hangar en Europa Pizza. Natuurlijk het allerleukst als ze open zijn, maar gelukkig is er take-away! In deze omgeving vind je ook veel bierbrouwerijen, zoals Oedipus. Maar ook Chateau Amsterdam, waar in Amsterdam wijn gebotteld wordt en waar ze ook een proeflokaal hebben. En ben je al eens in WONDR geweest? Het ‘Instagram museum’ in Noord? Hopelijk gaan al deze hotspots snel weer open, maar met deze wandeling weet je straks alle adressen feilloos te vinden.

Pompet Amsterdam - restaurants in een groene omgeving

© Pompet

A’dam Toren, EYE en Tolhuistuin

By way of het Hagedoornplein en de Buiksloterweg loop je richting De Tolhuistuin. Het laatst stuk van deze wandelroute door Amsterdam Noord. Bij Indofood kun je bijvoorbeeld iets lekkers te eten scoren. Om direct op een bankje op te eten of voor thuis. Vlakbij de pont richting Centraal Station vind je verschillende architectonische highlights van de stad. Zoals de beroemde A’dam Toren met de Amsterdam Lookout. Is het open en heb je nog nooit in deze hoge schommel over de rand van de toren geschommeld? Zeker een keer doen! Een ander prachtig gebouw hier in de buurt is het EYE Film Museum. Als er geen lockdown is, is het leuk om hier naar de bioscoop te gaan! Haal als laatst bij The Espresso Virus een Brew Your Personal pakket af om als echte barista thuis je eigen koffie te brouwen. Met de pont ben je daarna in slechts 5 minuten terug aan de andere kant van de stad.

We hopen dat je deze wandelroute leuk vond! Je kunt hem natuurlijk ook met de fiets afleggen als je de afstanden te groot vindt. Veel plezier!

 | TIP: meer wandelen? Check hier ook 4 street art routes door Amsterdam >>

Expo's Amsterdamse musea Eye filmmuseum

Eye Filmmuseum, Amsterdam © Fb

Onze nieuwste lijstjes

Let’s go exterior

Wil jij wekelijks de Amsterdam Weekend Information, een overzicht van alle nieuwe hotspots en de meest populaire artikelen in jouw inbox ontvangen? Dan ben je in 5 minuten helemaal updated! Schrijf je hieronder in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Your Little Black Guide.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

op vakantie in nederland?

Op Your Little Black Guide staan honderden staycation ideas voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(finish)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Tip de redactie

Heb je een leuke tip die op Your Little Black Guide thuis previous? Laat het weten by way of onderstaande button en TIP DE REDACTIE!